Η SIGRI BREWERY, μία νέα νομαδική ζυθοποιΐα της Λέσβου βγαίνει στον αφρό και παρουσιάζει τις πρώτες ετικέτες της.

Από το Σίγρι της Λέσβου μέχρι το ποτήρι σου, δύο μπύρες με ιδιαίτερη γεύση και πρωτοτυπία. Στόχος, να δημιουργηθεί μία ζυθοποιΐα εντός του νησιού με επέκταση σε όλη την Ελλάδα. Μέχρι αυτό να γίνει πραγματικότητα και η SIGRI BREWERY να αποκτήσει τη δική της στέγη η παραγωγή του προϊόντος θα γίνεται σε κατά τόπους ζυθοποιεία.

Η πρώτη στάση και φιλοξενία συνέβη στην Chios Beer – Φρέσκια Μπύρα Χίου με μία εξαιρετική συνεργασία.

Η Blonde Ale της Λέσβου

Η Nissiopi είναι η πρώτη Blonde Ale της Λέσβου. Χαρακτηρίζεται από αρώματα και γεύση κριθαριού και νότες εσπεριδοειδών φρούτων. Πρόκειται για μια αφιλτράριστη, απαστερίωτη, φρέσκια και δροσιστική μπύρα με γεμάτο σώμα στην οποία μπορεί να ανταποκριθεί και ο πιο απαιτητικός ουρανίσκος. Διαθέτει χαμηλή πικράδα και ήπια γλυκύτητα βύνης με ξηρή επίγευση.

Το όνομά της προέρχεται από το νησάκι της Νησιώπης ή Νησί της Σιωπής που βρίσκεται λίγο έξω από το λιμάνι του Σιγρίου. Μία μπύρα με μία ονομασία που κρύβει μία ερωτική ιστορία. Η Νησιώπη, άλλωστε, ήταν θύμα της ατέρμονης πολυπλοκότητάς της και η βαθιά της ανάγκη να ζήσει γαλήνια την οδήγησε στο ιερό νησί του ερωτικού σπαραγμού, εκεί όπου κάθε ηλιοβασίλεμα συντελεί μια επίμονη τελετουργία χρωμάτων.

Έζησε εκεί όλη της τη ζωή, υμνώντας τον ανέκφραστο έρωτά της για όλα εκείνα τα απογεύματα που μοιάζουν με νύχτες. Εξελίχθηκε σε μούσα της SIGRI BREWERY όπου εσύ μπορείς να απολαύσεις και να παραδοθείς.

Η Red Ale μπύρα της Λέσβου

Η Sedusa είναι η πρώτη Red Ale μπύρα της Λέσβου. Χαρακτηρίζεται από αρώματα και γεύση καβουρδισμένης βύνης, μπισκότου, καραμέλας και κόκκινων φρούτων (βατόμουρο, κεράσι κ.ά.). Πρόκειται για μια αφιλτράριστη, απαστερίωτη και φρέσκια μπύρα με γεμάτο σώμα, ισορροπημένη πικράδα και γλυκόπικρη επίγευση. Η Σεδούσα συμβολίζει τη φωτιά και την οργή.

Συχνά θεωρούμενη ως θεότητα, προκαλούσε ρήγματα στο νησί εκχέοντας λάβα, δάμαζε τις καταιγίδες και ηρεμούσε τη θάλασσα. Αυτή η ακόρεστη θηλυκή ύπαρξη καλομάθαινε τους εραστές της χωρίς να τους αφήνει περιθώριο επιλογής. Ποιος δεν θα υπέκυπτε στις παράφορες επιθέσεις της;

Ίσως η αναζήτηση αυτής της υποθετικής ερώτησης μας οδηγεί στον αστάθμητο παράγοντα του παθιασμένου έρωτα. Ως θιασώτης της, η SIGRI BREWERY δεν θα μπορούσε να αντισταθεί στα θέλγητρά της. Η πολυτάραχη ιστορία της έδωσε την έμπνευση ώστε να δημιουργηθεί η δεύτερη ετικέτα, μίας χειροποίητης μπύρας, μοναδικής απόλαυσης.

Όταν η Λέσβος συναντά την SIGRI BREWERY, ένα γαστρονομικό ταξίδι αρχίζει να ξετυλίγεται στο ποτήρι σου.

Are You Ready For The First Lesbian Beers?

Δες επίσης: Ελληνικές μπύρες: 8 μπύρες με Ελληνική ταυτότητα, απίθανη γεύση και για όλα τα γούστα

Σχόλια