Λατρεύεις αυτό το παρεΐστικο ποτό αλλά δεν θες να ξοδευτείς πολύ; Εδώ σου έχουμε 5 μαγαζιά για να πιεις φτηνό τσίπουρο και να φας και το μεζέ σου.

Οι έξοδοι με φίλους είναι πάντα μια πρόταση για να περάσεις ένα όμορφο βράδυ, μια έξοδος για τσίπουρα είναι εγγυημένα αξέχαστη. Επειδή όμως οι καιροί είναι δύσκολοι ψάξαμε και σου βρήκαμε 5 μέρη για να τα τσούξεις χωρίς να σε πονέσει η τσέπη σου.

Μπορεί να μην είναι όλα αμιγώς τσιπουράδικα, εξάλλου τα πρωτεία σε αυτόν τον τομέα τα έχει ο Βόλος, με τα φοβερά πιάτα που αλλάζουν με το κάθε μπουκάλι, είναι όμως πολύ ωραία μαγαζιά για να περάσεις όμορφα και οικονομικά.

Για να μην μακρηγορούμε όμως, στην Αθήνα μπορείς να απολαύσεις το vitamin Τσί, στα μέρη που ακολουθούν.

1. Ρούκουνας

Ξεκινάμε από αυτό το χωμένο μαγαζάκι στα Πατήσια. Μέρος που σου βγάζει μια οικειότητα, ό τι πρέπει λοιπόν για να πας με τους φίλους σου. Το άνοιξαν δυο φίλοι ο Μάνος και ο Γιώργος που εδώ και σχεδόν 4 χρόνια έχουν φιλέψει όποιον μπήκε στο μαγαζί.

Ιδιαίτερος χώρος, λιτός, με ωραίες πινελιές αυτοσχεδιασμού στο διάκοσμο. Το φωτιστικά σου εγγυώμαι ότι δεν τα έχεις ξαναδεί.

5 φθηνά τσιπουράδικα στην Αθήνα που περιμένουν εσένα και την παρέα σου!

Τώρα στα δικά μας, χύμα τσιπουράκι και εμφιαλωμένο, με την αντίστοιχη διαβάθμιση της τιμής. Για να έχεις έναν μπούσουλα το χύμα θα το βρεις στα 5€ τα 200ml. Αναλόγως, λοιπόν, με το πόσο πίνεις άρχιζε να υπολογίζεις.

Το τσίπουρο δεν θα τα απολαύσεις ξεροσφύρι, τα καλούδια του Ρούκουνα σε περιμένουν. Ειδικά το Λουκάνικο είναι το κάτι άλλο, να μην αδικήσω βέβαια τις πατάτες baby με δενδρολίβανο και το απάκι που είναι και αυτές πολύ καλές επιλογές.

Διεύθυνση: Λ. Ηρακλείου 29, Αθήνα

2. 4 Νάνοι

Μεταφερόμαστε στην Πανόρμου σε αυτό το συνεργατικό καφενείο με την όμορφη αυλή και τα πολύχρωμα τραπεζάκια. Σίγουρα θα σου κεντρίσουν το ενδιαφέρον από αισθητικής άποψης. Τώρα αν έχει κρύο και μέσα θα σου αρέσει.

Τα παιδιά προσπαθούν πάντα να περάσουν μια χαλαρή ατμόσφαιρα και στους εργαζομένους αλλά κυρίως στον επισκέπτη και διακατέχονται από την φιλοσοφία υποστήριξης των μικρών τοπικών παραγωγών.

Έτσι, λοιπόν, στους 4 Νάνους θα έχεις την ευκαιρία να απολαύσεις χύμα τσίπουρο από τοπικούς παραγωγούς του Τυρνάβου και για μην σε χτυπήσει μπορείς να πάρεις ατομικό μεζέ και για τους μερακλήδες καβουρμά.

Οι τιμές είναι λογικότατες, με το διάφανο ποτό της παρέας να σου κοστίζει στα 6,5 € τα 250ml, για να φύγεις και χορτάτος και πιωμένος με περίπου 10 €.

Tip: Το κατάστημα έχει και ωραία λικέρ που αξίζει να δοκιμάσεις.

Διεύθυνση: Καρύστου 23, Πανόρμου, Αθήνα

3. Κιούμπρικ

Τι κοινό μπορεί να έχει o Jack Nickolson, το stand up comedy και οι προβολές ταινιών μικρού μήκους; Μα φυσικά το Κιούμπρικ στα Εξάρχεια. Ένας λιτός χώρος, όμως τόσο ουσιαστικός. Τα παιδιά που το λειτουργούν σου περνούν μια ζεστή εξυπηρέτηση χωρίς καθωσπρεπισμό.

Όταν θα κάτσεις στο Κιούμπρικ θα σου έρθουν τα τσίπουρα-ρακές σου (6€ τα 250ml), θα τα συνοδεύσεις με νοστιμότατα φιλετάκια κοτόπουλο ή με την ποικιλία που έχει όλα τα καλούδια κρεατικών. Συνολικά αν είστε δύο θα σας βγει στα 8€ το άτομο.

Το ωραιότερο, όμως, είναι ότι μπορείς να συνδέσεις την έξοδο με την παρέα με μια προβολή ταινίας ή με κάποιο από τα θεματικά πάρτι που γίνονται κατά καιρούς στο κατάστημα.

Tip: Νομίζω δεν χρειάζεται περαιτέρω επεξήγηση, πιες με σύνεση σε βραδιά stand up μην γίνεις και εύκολος στόχος.

Διεύθυνση: Ανδρέα Μεταξά 12, Αθήνα

4. Το Παγκάκι

Αλλάζουμε ρότα για το Κουκάκι και το Παγκάκι, ένα μέρος που μετρά κοντά στα 10 χρόνια ζωής. Κάποιοι το χαρακτηρίζουν ως ένα συνεργατικό καφενείο, στην πραγματικά είναι ένας σύλλογος ανθρώπων, με πολλαπλή κοινωνική δράση.

Με έμπρακτη βοήθεια σε συλλόγους εργαζομένων και προσφύγων, το μόνο σίγουρο είναι ότι στο «Παγκάκι» το τσίπουρο που θα πιεις θα έχει και μια σχέση κοινωνικής ανταπόδοσης. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα πληρώσεις παραπάνω.

Το vitamin Τσί θα το βρεις στα 7,5 € τo μεγάλο καραφάκι, να σου πω ότι αν είσαι και λίγο πιο παλαιάς κοπής, μπορείς να πάρεις για συνοδευτικό γαύρο μαρινάτο, τσίρο ακόμα και όσπρια. Προσωπικά το θεωρώ μια καλή εναλλακτική.

Διεύθυνση: Γεωργίου Ολυμπίου 17-19, Αθήνα

5. Συγκρουόμενο

Η βόλτα για τσίπουρο κλείνει χωρίς να απομακρυνθούμε από το Κουκάκι. Στην εξαετή ιστορία του, το Συγκρουόμενο είναι ένα συνεργατικό καφενείο που έχει μπει στις καρδιές πολλών. Αποτελεί, μάλιστα, μόνιμο στέκι πολλών φοιτητών.

Αν θες και άλλες προτάσεις για συνεργατικά καφενεία τσέκαρε εδώ.

Στον πεζόδρομο της οδού Φαλήρου θα αράξεις με τις ώρες χαζεύοντας τους περαστικούς και με την κάθε γύρα των 200 ml στα 6€ σε βλέπω να μένεις για ώρες. Για το τσιμπολόγημα έχεις πληθώρα επιλογών, ταμπουλέ λουκάνικα Πηλίου, ντάκο μέχρι και σκουμπρί έχει ο κατάλογος.

Όλα τα προϊόντα προέρχονται από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης, του Πηλίου καθώς και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Διεύθυνση: Φαλήρου 57, Αθήνα

Υ.Γ. Μην πίνεις, αν είναι να οδηγήσεις μετά, σε θέλουμε εδώ. Hasta Luego

 

Σχόλια