Τα Συνεργατικά καφενεία συνιστούν την πιο ολοκληρωμένη και οικονομική πρόταση για βραδινή χαλαρή έξοδο! Δες σε ποια να πας για να περάσεις εγγυημένα καλά!

Μπορεί να είμαι θετικά προκατειλημμένη, αλλά -φίλε αναγνώστη- έχω επιχειρήματα! Γιατί το να περάσεις το βράδυ σου σε ένα από τα πολλά (μεγάλη ευτυχία) συνεργατικά καφενεία που υπάρχουν στην Αθήνα, έχει σημαντικά πλεονεκτήματα.

Πρώτα πρώτα δεν θα πληρώσεις πάνω από 10 ευρώ all inclusive! Θα φας του σκασμού, θα πιεις δίχως αύριο και ο λογαριασμός με πολύ ζόρι θα ξεπεράσει διψήφιο νούμερο. Δεύτερον, το φαγητό μοιάζει πραγματικά σπιτικό, βρίσκεις από τα κλασσικά μέχρι πιο εξεζητημένους και εξωτικούς συνδυασμούς, αφού η κουζίνα είναι ανοιχτή στους πειραματισμούς, και οι μερίδες αν και μπορεί να σου φανούν μικρές στο μάτι, έχουν τόσο ελκυστική τιμή, ώστε να μπορείς να δοκιμάσεις πραγματικά πολλά σε μια σου επίσκεψη.

Μεγάλο συν, όλη αυτή η χαλαρή ατμόσφαιρα, η έλλειψη επιτήδευσης, ο νεαρός κόσμος που συχνάζει και τα διάφορα lives, ρεμπέτικες βραδιές ή εικαστικά δρώμενα που διοργανώνονται.

Τελευταίο, και διόλου ασήμαντο, το γεγονός ότι αξίζει σε κάθε περίπτωση να στηρίξει κανείς αυτές τις παρέες ανθρώπων, που αποφάσισαν να δράσουν συνεργατικά/συλλογικά και αξιοποιώντας ο καθένας τα δικά του προσόντα να συνδράμει, ώστε να δημιουργήσουν χώρους που η οργάνωση και η λειτουργία τους βασίζεται στην ισότητα.

Ας δούμε, λοιπόν, 5 συνεργατικά καφενεία, σε διάφορες περιοχές της Αθήνας που πρέπει να πας ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.

1. Συντρίμμι @ Θησείο

Μακάρι να ήταν έτσι τα συντρίμμια. Το συγκεκριμένο καφενείο στεγάζεται σε ένα παλιό νεοκλασσικό, από αυτά που είχαν την αυλή στο εσωτερικό τους, κρυμμένο λίγα στενά πίσω από τον κεντρικό πεζόδρομο του Θησείου. Διοργανώνει πολύ συχνά διάφορα μουσικά και καλλιτεχνικά events, ενώ διαθέτει έναν πολύ ενδιαφέροντα κατάλογο γεμάτο μεζέδες… τιμιότατους! Must επιλογή η πολίτικη σαλάτα και οι οφτές πατάτες.

Διεύθυνση: Αμφικτύονος 33

2. Κρίκος @ Κουκάκι

Χωμένο στα άδυτα του Κουκακίου, περνάς απέξω τυχαία επειδή χάθηκες στο δρόμο, και ευγνωμονείς την ώρα και τη στιγμή που έκανε λάθος το gps. Γιατί βλέπεις ένα πανέμορφο, γεμάτο μαγαζάκι, ιδανικό για βράδια ππσκ, που εντός της εβδομάδας διοργανώνει και μαθήματα tango. Αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη για την αρχή της βραδιάς σου.

Διεύθυνση: Γενναίου Κολοκοτρώνη 49

3. Ανάκατα @ Κάτω Πετράλωνα

Τι να πει κανείς για τα Πετράλωνα; Άλλο ένα ιδανικό μέρος για να ξεφύγεις από τα συνηθισμένα, είναι το συγκεκριμένο καφενείο. Πιο λιτό από τα παραπάνω, αλλά εξίσου παρείστικο και ιδανικό για να αρχίσεις τις μπύρες και να φας τους σπιτικότατους μεζέδες σου.

Διεύθυνση: Πανδώρου 85 και Αλκμήνης

4. Ποτάμι @ Κουκάκι

Κατ’επανάληψη δοκιμασμένο, αποτελεί εγγυημένη επιλογή. Πάμφθηνο, με τιμιότατους σε ποσότητα και καταπληκτικούς σε γεύση μεζέδες, τρως και πίνεις δίχως σταματημό. Πάντα γεμάτο με τρομερή εξυπηρέτηση. Δοκιμάστε οπωσδήποτε μακαρονοσαλάτα, πατάτες με πικάντικη σως και αμύγδαλο αλλά και την εκπληκτική τους φάβα.

Βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο, πολύ κοντά στον σταθμό Συγγρού Φιξ, δίπλα από την λεωφόρο Συγγρού.

Διεύθυνση: Συγγρού 122 και Γ. Ολυμπίου 27-29

5. Το Κομπρεμί @ Άνω Πετράλωνα

Κάθε μα κάθε είδους μουσικό event, από ρεμπέτικα-παραδοσιακά μέχρι rock n roll και reggae-dub. Ανανεωμένος κατάλογος με must επιλογές την σαλάτα οσπρίων και τα λιγκουίνι στις δυο τους παραλλαγές. Πολύ κοντά στον σταθμό του ηλεκτρικού.

Διεύθυνση: Δωριέων 26 και Αδράστου

6. Χατρίπυ @ Άνω Πετράλωνα

Μικρή ποικιλία ΜΟΝΟ 5 ευρώ. Τι άλλο να περιγράψω; Θα γίνω γραφική γιατί ισχύουν περίπου τα ίδια με τα παραπάνω. Απλώς καλά να περάσεις.

Διεύθυνση: Δημοφώντος 154 και Σιλανίωνος

7. Βαγόνι @ Χολαργός

Eπίσης αγαπημένο, αν και λίγο μακριά από το κέντρο. Ωστόσο, το κλίμα είναι πανέμορφο, το φαγητό πολύ νόστιμο και οι τιμές εξίσου θελκτικές, όπως σε όλα τα παραπάνω. Σερβίρει και πρωινό. Απέχει μόνο λίγα λεπτά περπάτημα από το μετρό του Χολαργού.

Διεύθυνση: Σαρανταπόρου και Μέτωνος

Έξτρα πρόταση για “συνεργατικό” μεσημεριανό 

Bread and Roses @ Ομόνοια

Αν έχεις ξεμείνει, σπουδάζεις ή δουλεύεις στο κέντρο και ψάχνεις να φας κάτι σπιτικό, που ωστόσο ξεφεύγει και λίγο από το κλασσικό μαμαδίστικο και τυπικό φαγητό του μέσου ελληνικού σπιτιού το Bread and Roses είναι αυτό που ψάχνεις και αν φας μία θα συνεχίσεις να το αναζητάς!

Με μόνο 6,20 επιλέγεις τι θα έχει το δικό σου πιάτο ανάμεσα σε 4 κυρίως πιάτα (το ένα vegeterian), 3 σαλάτες και 4 συνοδευτικά. Η συνολική ποσότητα μόνο μικρή δεν είναι. Οριακά στο τέλος του πιάτου έχεις σκάσει.

Το highlight είναι η πανέμορφη ταράτσα του μαγαζιού και οι μουσικές επιλογές. Πολλά βράδια διοργανώνει και event.

 

**Όλα τα παραπάνω καφενεία έχουν σελίδα στο fb. Κάνε like για να μην χάνεις τίποτα! Και καλή διασκέδαση!

Σχόλια