Μήπως είναι μία από τις μέρες που νιώθεις εξαντλημένος ψυχολογικά; Νιώθεις ότι πνίγεσαι; Τότε δες παρακάτω τα αποφθέγματα που θα σε σώσουν!

Καλά, δε θα τη σώσουν ακριβώς… βασικά, μπορεί και καθόλου. Σήμερα, είναι μια από τις ημέρες που αρχίζω να αναρωτιέμαι και αν απασχολώ το ζαλισμένο μυαλό μου με ερωτήματα του τύπου: Τι είναι ο κάβουρας; Τι είναι το ζουμί του; Δουλειά ή δουλεία; Αν σκέφτεσαι τα ίδια τότε δες κάποια αποφθέγματα που θα σε σώσουν!

1. Δεν μπορείς να αλλάξεις αυτό που φοβάσαι να αντιμετωπίσεις.

2. Μερικές φορές τα καλά πράγματα καταρρέουν έτσι ώστε καλύτερα πράγματα να μπορέσουν να οικοδομηθούν.

3. Μην σκέφτεσαι το κόστος. Σκέψου την αξία.

4. Μερικές φορές χρειάζεται να αποστασιοποιηθείς για να δεις τα πράγματα καθαρά.

5. Πολλοί άνθρωποι αγοράζουν πράγματα που δεν χρειάζονται, με χρήματα που δεν έχουν, για να εντυπωσιάσουν ανθρώπους που δεν ξέρουν.

6. Άσχετα με το πόσα λάθη κάνεις ή το πόσο αργή είναι η πρόοδος σου, είσαι και πάλι μπροστά από όσους δεν προσπαθούν.

7. Αν ένα πρόσωπο θέλει να είναι μέρος της ζωής σου, θα κάνουν μια προφανή προσπάθεια για αυτό. Σκέψου διπλά πριν κρατήσεις ένα χώρο στην καρδιά σου για τους ανθρώπους που δεν κάνουν προσπάθεια για αυτό.

8. Το να κάνεις έναν άνθρωπο να χαμογελάσει, μπορεί να αλλάξει τον κόσμο – ίσως όχι όλο τον κόσμο, αλλά τον δικό του σίγουρα.

Διάβασε εδώ πως μπορείς να αντιμετωπίσεις 5 κρίσεις μέσης ηλικίας!

9. Το να λες ότι κάποιος είναι άσχημος δεν σε κάνει ομορφότερο.

10. Οι μόνοι φυσιολογικοί άνθρωποι που ξέρεις είναι αυτοί που δεν γνωρίζεις πολύ καλά.

11. Η ζωή είναι 10% το τι σου συμβαίνει και 90% το πώς αντιδράς σε αυτό.

12. Το πιο οδυνηρό πράγμα είναι το να χάσεις τον εαυτό σου στην διαδικασία του να αγαπάς κάποιον τόσο πολύ και να ξεχνάς ότι είσαι και εσύ ξεχωριστός.

13. Είναι καλύτερα να είσαι μόνος σου παρά με κακιά παρέα.

14. Καθώς μεγαλώνουμε, συνειδητοποιούμε ότι είναι λιγότερο σημαντικό να έχουμε πολλούς φίλους και πιο σημαντικό να έχουμε λίγους και αληθινούς.

15. Το να κάνεις εκατό φίλους δεν είναι θαύμα. Το θαύμα είναι να κάνεις ένα φίλο που θα σταθεί δίπλα σου ακόμα και όταν εκατό άτομα είναι εναντίον σου.

16. Το να τα παρατάς δεν σημαίνει πάντα ότι είσαι αδύναμος, μερικές φορές σημαίνει ότι είσαι δυνατός και έξυπνος αρκετά ώστε να το αφήσεις πίσω και να προχωρήσεις.

17. Μην λες ότι δεν έχεις αρκετό χρόνο. Έχεις ακριβώς τον ίδιο αριθμό ωρών ανά ημέρα που δόθηκαν και στους Helen Keller, Pasteur, Michaelangelo, Leonardo da Vinci, Thomas Jefferson, Albert Einstein κλπ.

18. Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις κάτι, μπορείς να βρεις ένα τρόπο. Αν δεν θέλεις, θα βρεις μια δικαιολογία.

19. Μην επιλέγεις αυτόν που είναι όμορφος στον κόσμο. Διάλεξε αυτόν που κάνει τον κόσμο σου όμορφο.

20. Ο έρωτας δεν είναι επιλογή. Το να μείνεις ερωτευμένος είναι.

21. Η αληθινή αγάπη δεν σημαίνει να είστε αδιαχώριστοι. Είναι δυο άνθρωποι που είναι αληθινοί ο ένας στον άλλο ακόμα και όταν είναι χώρια.

Αυτά τα αποφθέγματα που θα σε σώσουν, είναι για εκείνες τις μέρες που νιώθεις ότι γερνάς ψυχολογικά, ότι θέλεις να τα παρατήσεις και να φωνάξεις:

Δε με νοιάζει τίποτα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι, όπως εγώ, έτσι και εσύ «τρέχουμε» καθημερινά για μια ζωή που ξεχνάμε παράλληλα, να τη ζούμε… Και ο χρόνος περνάει, και μεγαλώνουμε και…σίγουρα δεν θέλουμε να φτάσουσε να προσδιοριζόμαστε μόνο από τη δουλειά μας!

Γι’ αυτό το λόγο σου προτείνω να κρατήσεις τα παραπάνω αποφθέγματα, τα οποία μπορούν έστω και σε μικρό βαθμό να σε κάνουν να αισθανθείς πως ακόμη υπάρχει ελπίδα. Σίγουρα, μπορούν να αλλάξουν τον τρόπο που σκέφτεσαι… Και να θυμάσαι είμαστε αυτά που σκεφτόμαστε! 

Σχόλια