Θα κυριαρχήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια!

Οι εποχές αλλάζουν, η ζωή αλλάζει και έτσι καταλήγουμε να μιλάμε για γλώσσες του μέλλοντος. Δεν θα ήταν υπερβολή αν λέγαμε πως πλέον ζούμε σε ένα παγκόσμιο χωρίο. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έχουν παίξει φυσικά οι επιχειρήσεις, οι οποίες χάριν στο ίντερνετ έχουν την δυνατότητα να προσλαμβάνουν προσωπικό από οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη.

Τα χρόνια που τα αγγλικά κυριαρχούσαν έχουν περάσει. Πλέον ξένες γλώσσες, όπως τα κινέζικα και τα ρώσικα κυριαρχούν.

Το κλειδί για έναν εργαζόμενο είναι να καταλάβει ποιες είναι οι γλώσσες που θα έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση τα επόμενα χρόνια. Με την βοήθεια της ομάδας του soeasy.gr, συγκεντρώσαμε τις 5 γλώσσες που είναι τα φαβορί για να κυριαρχήσουν στην αγορά εργασίας τα επόμενα χρόνια.

1. Η Επίσημη Μανδαρινική

Αναφερόμαστε στα κινέζικα. Τα μανδαρινικά είναι τα απλοποιημένα κινέζικα, δηλαδή μία μορφή της γλώσσας που μπορεί να μάθει ο οποιοδήποτε και χρησιμοποιείτε ευρέως σε όλο το πλανήτη.

Σύμφωνα με πρόσφατα στατιστικά στοιχεία, την επίσημη μανδαρινική την χρησιμοποιούν καθημερινά 1 δις άτομα. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η τρομακτική οικονομική ανάπτυξη που γνώρισε η Κίνα τις τελευταίες 3 δεκαετίες.

2. Πορτογαλικά

Την χρησιμοποιούν καθημερινά περίπου 235 εκατομμύρια άνθρωποι. Η ταχύτητα με την οποία αναπτύσσεται η Βραζιλία είναι ένας από τους κυριότερους παράγοντες που τα πορτογαλικά κερδίζουν έδαφος, ωστόσο δεν είναι μόνο αυτό. Πρόκειται για μία γλώσσα που χρησιμοποιούν σε πολλές ανερχόμενες χώρες της Αφρικής, ενώ μην ξεχνάμε πως πολλές χώρες που βρίσκονται στην BRICS χρησιμοποιούν τα πορτογαλικά σαν πρώτη γλώσσα.

3. Αραβικά

Δικαίως θεωρείται η πιο ανερχόμενη γλώσσα αυτή την στιγμή. Είναι η επίσημη γλώσσα 22 κρατών και την μιλούν πάνω από μισό δις άνθρωποι. Μόνο και μόνο ότι χρησιμοποιείται από τις χώρες που παράγουν πετρέλαιο σημαίνει πολλά.

4. Hindi – Urdu

Για όσους το βλέπουν για πρώτη φορά, τους ενημερώνουμε πως η πρώτη είναι η επίσημη γλώσσα της Ινδίας και η  δεύτερη του Πακιστάν. Πρόκειται δηλαδή για τις επίσημες γλώσσες 2 από των μεγαλύτερων πληθυσμιακά χωρών στον κόσμο (2η και 6η αντίστοιχα).

Ειδικά, η Ινδία σημειώνει τα τελευταία χρόνια 5% ανάπτυξη κάθε χρόνο, αφού όλο και περισσότερες εταιρίες τεχνολογίας μεταφέρονται εκεί για να εκμεταλλευτούν τα φθηνά εργατικά χέρια και τη γνώση στις νέες τεχνολογίες των Ινδών.

5. Ρωσικά

Πρόκειται για μία από τις γλώσσες που έχουν μεγάλη ζήτηση στην Ελλάδα, κυρίως λόγω του τουρισμού.  Τα ρώσικα είναι η μητρική γλώσσα για πάνω από 150 εκατομμύρια ανθρώπους και η δεύτερη γλώσσα για περίπου 110 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι  παραπάνω γλώσσες θεωρούνται αυτή την στιγμή οι γλώσσες του μέλλοντος. Φυσικά, ακόμη και σήμερα τα αγγλικά, τα γαλλικά και τα γερμανικά διατηρούν την κυρίαρχη θέση που είχαν όλα αυτά τα χρόνια.

Αν είσαι εργαζόμενος και θέλεις να αναπτυχθείς, να κυνηγήσεις μία καλύτερη καριέρα ή απλά να δουλέψεις σε πολλές διαφορετικές χώρες, τότε θα πρέπει να έχεις στο πορτφόλιο των γνώσεων σου μία από τις γλώσσες του μέλλοντος, που αναφέραμε παραπάνω.

Αν χρειάζεσαι οποιαδήποτε βοήθεια ή καθοδήγηση πάτησε εδώ. Η ομάδα των So Easy είναι πάντα έτοιμη να σε βοηθήσει.

Σχόλια