30μελής ομάδα παρουσιάζει το πρώτο της αμάξι τύπου Formula1 στο κυλικείο του ΤΕΙ Καστοριάς.

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τα μεγάλα πολυτεχνικά ιδρύματα καθώς τα καταφέρνουν μια χαρά και μόνοι τους.

Με μεγάλη μου χαρά σας παρουσιάζω το πρώτο αμάξι τύπου Formula1 που δημιουργήθηκε από μια 30μελή ομάδα φοιτητών.

Για να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Η ομάδα ονομάζεται TEIWM racing team και πρόκειται για μία φοιτητική ομάδα 30 μελών που ως στόχο έχει στόχο την έρευνα, τη μελέτη και την κατασκευή ενός αγωνιστικού μονοθέσιου τύπου Formula1.

Βασικός λοιπόν, στόχος της ομάδας ήταν να κατασκευάσει ένα μηχανοκίνητο αμάξι βάσει των κανονισμών των διεθνών διαγωνισμών. Και τα κατάφερε!

Η έδρα του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας είναι στην Κοζάνη, όπου και βρίσκονται τα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού.

Από τα τμήματα λοιπόν αυτά, αποτελείται και η 30μελής ομάδα.

Η TEIWM racing team στο παρελθόν έχει συμμετάσχει δύο φορές στον διαγωνισμό της Ιταλίας το καλοκαίρι του 2017-18 συναγωνιζόμενη μεγάλα πανεπιστήμια ανά τον κόσμο.

Οι φοιτητές του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας παρουσιάζουν το πρώτο τους μονοθέσιο αμάξι τύπου Formula1

Το όνομα του μονοθέσιου αμαξιού τύπου Formula1 είναι «Δαίδαλος 76». Ο αριθμός στο όνομα προέρχεται από το έτος ίδρυσης του ΤΕΙ.

Ο «Δαίδαλος 76» κατασκευάστηκε με σκληρή δουλειά και με τη συμμετοχή φοιτητών από το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας, υπό την επίβλεψη του επίκουρου καθηγητή του τμήματος Σάββα Δουβαρτιζίδη.

Στην παρουσίαση που θα γίνει στο κυλικείο του ΤΕΙ Καστοριάς θα υπάρχει και το δεύτερο κατά σειρά μονοθέσιο αμάξι τύπου Formula1, ονόματι «Daedalus EVO» για να το γνωρίσει ο κόσμος.

Για τον λόγο αυτό σημείωσε στην ατζέντα σου:

Παρασκευή 2 Νοεμβρίου από τις 10 το πρωί η TEIWM racing team θα σε περιμένει στο κυλικείο του ΤΕΙ Καστοριάς για να γνωρίσεις τα 2 αγωνιστικά της αμάξια και τα μελλοντικά της σχέδια.

Όποιος καταφέρει να παρευρεθεί ας βγάλει καμιά φωτογραφία να μας στείλει. Η εμπειρία πρέπει να είναι πραγματικά τρομερή. Θα περιμένουμε!!!

Σχόλια