Δεν ήμουν ποτέ ο αστείος της παρέας, αλλά ήμουν αυτός που ανά διαστήματα πέταγε μία ατάκα και “έκαιγε” το σύμπαν!

Το 2013 ευτυχώς για όλους μας ο Άγγελος Σπηλιόπουλος βρήκε το θάρρος να κάνει Stand up comedy. Πριν από αυτό ήταν σε Punk-rock μπάντα, έκανε delivery στον αγενή Τσίπρα (πριν γίνει πρωθυπουργός και ούτε γεια δεν του είπε…πέταξε απλώς την φράση: “α ήρθαν οι πίτσες”) και σπούδαζε Νομική.

“Ήθελα να ξεκινήσω να κάνω stand up comedy, αλλά δεν έβρισκα αρχικά το θάρρος και κατά δεύτερον τον τρόπο. Ώσπου είδα ότι ο Γιώργος Χατζηπαύλου κάνει σεμινάρια και πήγα εκεί. Το stand up φαίνεται εύκολο, αλλά δεν είναι. Έχει πολύ διάβασμα και η τέχνη του να φτιαχτεί ένα αστείο έχει πολλή δουλειά. Από τα 50 αστεία που θα γράψω θα κρατήσω με το ζόρι 4-5. Γράφω κάθε μέρα έστω και λίγο και πρέπει να κλείνω μόνος τις παραστάσεις μου, οπότε είναι full time job!”

Τι σε βοηθάει στο να βρεις αστεία;

Μου αρέσει να περνάω χρόνο μόνος μου και να μαθαίνω trivia πράγματα. Ακούω πολύ ραδιόφωνο, ειδικά τις βραδινές αθλητικές εκπομπές για τη κακή χρήση της γλώσσας και τις κλισέ εκφράσεις.

Τα δοκιμάζεις κάπως;

Ένα καλό τεστ είναι το twitter. Στην αρχή τα έλεγα στην κοπέλα μου, αλλά δεν άντεχε άλλο. Το κακό με τα σόσιαλ είναι ότι μπορεί ο καθένας να σου κλέψει τα αστεία σου και είναι η δουλειά μου. Στο twitter υπάρχει μία κάποια ηθική, αλλά αν κάποιος το πάρει και το βάλει σε κάποιο μεγάλο γκρουπ με καμμένα ανέκδοτα χάθηκε. Είναι πολύ δύσκολο να το ελέγξεις.

Ο Άγγελος είναι όντως ένας awkward τύπος, του οποίου τα αστεία βασίζονται καθαρά στα αστεία και στις περσόνες που χτίζει. Δεν βάζει τον εαυτό του στην εξίσωση, όπως δεν βάζει και το κοινό στο παιχνίδι, εκτός βέβαια αν συμβεί κάτι που επιτάσσει χιούμορ. Χρησιμοποιεί λίγο αυτοσχεδιασμό, τον οποίο βοηθάει πολύ σε περίπτωση που γίνει κάποιο λάθος.

Στο αγαπημένο μας Superfly τι θα δούμε στις 18 του μήνα;

Στο Superfly θα παρουσιάσω “Το φιλέτο της αγοράς”. Στο “Το φιλέτο της αγοράς” περιέχονται αστεία-λογοπαίγνια, έξυπνες (ή χαζές, θέμα οπτικής είναι) παρατηρήσεις και κάποια πιο σκληρά/κάφρικα αστε’οα!

Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις αρχές Μαΐου στο Athens Comedy Festival, με την πρώτη του μορφή. Πλέον έχει φτάσει στην τελική του μορφή και είμαι πολύ περήφανος, αφού είναι το πρώτο μου solo show! Στο show αυτό βλέπουμε (και ακούμε) μια σειρά από τα καλύτερα αστεία μου.

Πως σου φαίνεται να παίζεις σόλο;

Μου αρέσει πολύ, γιατί ξέρω ότι έρχονται για μένα και αυτοί με την σειρά τους γνωρίζουν περίπου τι θα δουν, οπότε δεν υπάρχει παγωμάρα.

Αλλιώς δουλεύεις με ένα αμαθές κοινό, αλλιώς με ένα υποψιασμένο! Την παράσταση μου φυσικά ανοίγει ο Γιάννης Ρούσσος.

Υπήρξε κάτι -πριν το stand up- που σε έκανε να έχεις μία άνεση μπροστά στο κοινό;

Όπως σου είπα εχω υπάρξει τραγουδιστής σε Punk-Rock μπάντα τους The Vagabonds 77. Στην Ελλάδα σε κάποια Punk live, για να σε ευχαριστήσει το κοινό -αν του αρέσει αυτό που ακούει- σου πετάει κουτάκια μπύρας, οπότε το κοινό στα stand up μου φαίνεται ελαφρώς πιο ευχάριστο.

Μάλιστα μια φορά παίζαμε με μία μπάντα από το εξωτερικό και σε ένα σημείο άρχισαν να πέφτουν βροχή τα κουτάκια, οπότε με ρωτάει ο leader τους: γιατί γίνεται αυτό, δεν τους αρέσει;

Του είπα: μην αγχώνεσαι το λατρεύουν, αυτός είναι ο τρόπος τους να το δείχνουν! Από την μπάντα έφυγα πέρυσι λόγο του πιεσμένου χρόνου μου με τις παραστάσεις.

Κάποιος αγαπημένος stand up comedian που σου άρεσε να βλέπεις;

Αφού ξεκίνησα και ασχολούμουν καθημερινά με το stand up, άρχισα να βλέπω και κάποιους κωμικούς. Αγαπημένος μου είναι ο πολύ σουρεάλ Mitch Hedberg. Τα αστεία του, για να πάρεις μία γεύση, ήταν τύπου: Μ΄αρέσει να φοράω κολιέ για να ξέρω πότε είμαι ανάποδα…

Τι σου αρέσει να κάνεις πριν την παράσταση;

Αρχικά, προσπαθώ να μην έχω hangover! Είναι πολύ σημαντικό γιατί με το hangover κλείνει ο εγκέφαλος εντελώς. Το δικό μου show βασίζεται σε αστεία που έχω ήδη γράψει και πρέπει να υπάρχει μια σειρά, οπότε το hangover απαγορεύεται ρητά! Θέλω να είμαι ξεκούραστος,να έχω φάει αρκετά νωρίτερα και πριν μπω πίνω έναν καφέ.

Μετά;

Μετά εκμεταλλεύομαι το μπαρ!

“Το φιλέτο της αγοράς” ξεκίνησε τον Μάιο, πότε τελειώνει;

Θα το τρέξω φουλ για έναν χρόνο (εντός και εκτός Αθήνας) και έπειτα θα κινηματογραφηθεί. Μέχρι τότε θα έχω έτοιμη την επόμενη παράσταση, η οποία θα ακολουθήσει παρόμοια πορεία.

Θα τον βρεις στα: facebook, instagram, Twitter, αλλά και στο event: Το φιλέτο της αγοράς @Superefly

Ευχαριστούμε το Superfly_Cafe για την φιλοξενία του και την υπέροχη Ηλέκτρα για τις φωτογραφίες της

Σχόλια