Σε όλους μας έχει τύχει να βγούμε ραντεβού. Εάν, όμως, αυτή είναι η πρώτη συνάντηση, τότε αυτά τα μπαρ για πρώτο ραντεβού στην πρωτεύουσα θα μπουν στην καρδιά σου!

Είσαι single και ξαφνικά βρίσκεις ένα κορίτσι-αγόρι που σε ενδιαφέρει. Σπας τον πάγο,  και αφού έχεις μιλήσει, ήρθε η ώρα να πάτε σε ένα μπαρ για το πρώτο ραντεβού.

Για να βγαίνετε, το πιο πιθανό είναι να το θέλετε και οι δυο.

Όμως, όπως και να ‘χει, όσες φορές και να έχεις βγει για πρώτο ραντεβού, πάντα υπάρχει ένα άγχος.

Πώς θα είναι, τι να βάλω, τι να πω, θα μου αρέσει εν τέλει; Γενικά είναι μια κατάσταση που έχει μια ένταση.

Για αυτό, λοιπόν, σου προτείνω αυτά τα 6 μαγαζιά, έτσι ώστε η μόνη έγνοια σου να είναι να είναι το φλερτ και η γνωριμία με το άλλο πρόσωπο.

1. Γιασεμί

Ναι, έχω δει και εγώ Παπακαλιάτη! Σε βεβαιώνω ότι είναι το μόνο στοιχείο που κράτησα!

Εκεί στην Πλάκα, στα Αναφιώτικα, είναι αυτά τα περιβόητα σκαλάκια, που προσφέρονται για άραγμα και χαλαρές συζητήσεις.

Ο λόγος που στο προτείνω για πρώτο ραντεβού δεν είναι μόνο η ομορφιά του μέρους, που κακά τα ψέματα έχει την ατμόσφαιρα μια άλλης Αθήνας.

Εντελώς μακριά από την ανιαρή καθημερινότητα, είναι ό τι πρέπει για να χαλαρώσετε  οι δυο σας και να γνωριστείτε.

7 ατμοσφαιρικά μπαρ για πρώτο ραντεβού στην Αθήνα που θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο!

Θα διαλέξεις το κρασί σου ή το ποτό σου, θα πάρεις το παραδοσιακό γλυκό σου και μετά, πού ξέρεις, μπορεί να κάνεις ρομαντική βόλτα κάτω από την Ακρόπολη και στης Πλάκας τα στενά.

Μνησικλέους 23, Αθήνα

2. Telescope

Τώρα μπορεί να είσαι άλλου τύπου και να θες να έχεις ωραία θέα, να βλέπεις την πόλη την αλλαγή της μέρας, εκεί που σουρουπώνει.

Γι’ αυτό σου προτείνω το Τelescope Χαϊδάρι, λίγο πιο δύσκολο στην πρόσβαση αλλά με μια θέα που αποζημιώνει. Κυριολεκτικά βλέπεις όλο το λεκανοπέδιο από τον Πειραιά μέχρι και το ΟΑΚΑ.

Μπορείς να πας να δεις όλα τα σημεία της Αθήνας, με τα 21 τηλεσκόπια που έχει το κατάστημα.

Σκέψου το, όταν πλέον έχει δύσει ο ήλιος και όλη η Αθήνα είναι φωτισμένη, πόσο πιο ρομαντικό να στο κάνω;

Δεν είναι μόνο η θέα, έχει εξαιρετικές επιλογές σε γλυκά και ποτά και αν το ραντεβού κρατήσει πολύ μπορείτε να το γυρίσετε και σε δείπνο, μιας και λειτουργεί και εστιατόριο εντός του καταστήματος.

Φιλικης εταιρείας, Χαϊδάρι 

3. Noel

Εδώ και τρία χρόνια αυτός ο χώρος έχει αλλάξει τα δεδομένα στη νύχτα της Αθήνας.

Το Noel μεταμόρφωσε την παλιά στοά Κουρτάκη σε ένα hotspot προορισμό.

Είναι μια πιο mainstream επιλογή, ένα bar που σίγουρα θα πρέπει να κάνεις μια κράτηση πριν για να μην έχεις δυσάρεστες εκπλήξεις.

Στο προτείνω, διότι πολύ απλά το Noel έχει μια τόσο παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα, που σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς όμορφα.

Εάν, πάλι, θες κάτι πιο θεματικό, αυτά τα καφέ στην Αθήνα είναι ό τι πρέπει για σένα!

Εκτός αυτού, το Noel θα καταφέρει με την διακόσμησή του να σε μεταφέρει στο Παρίσι, το Moolin Rouge και την Κούβα, όσο να ‘ναι πολύ πιο αισθαντικά και ερωτικά μέρη και σίγουρα ό τι πρέπει για να καμφθούν οι αντιστάσεις.

Για το τέλος, ξέρεις πολύ καλά ότι θα πιεις ωραία cocktail και αν προχωρήσει και άλλο το ραντεβού, να γευτείς την γνωστή κουζίνα του καταστήματος.

Κολοκοτρώνη 59β, Αθήνα 

4. Au revoir

Ίσως η πιο ιδιαίτερη επιλογή, μπορεί να ακολουθήσει μετά από κάποια προβολή σινεμά ή κάποια θεατρική παράσταση που μπορεί να έχεις παρακολουθήσει πριν στην γύρω περιοχή.

51  χρόνια τώρα το έχουν επισκεφτεί πάμπολλες καλλιτεχνικές προσωπικότητες, μέχρι και ο Σινάτρα πέρασε.

Χώρος που δημιουργήθηκε από τον Αριστομένη Προβελέγγιο. Έχει αντέξει το χρόνο και είναι μια ιδανική επιλογή για δυο επισκέπτες.

Με μια πιο old school προσέγγιση στο θέμα ποτού καθώς δεν θα πιεις τα funky cocktail, αλλά πάντα ποιοτική και το κυριότερο, φοβερά διακριτική παρουσία προσωπικού.

Τόσο που νιώθεις αρκετά οικεία για να μάθεις καλύτερα τον συνδαιτυμόνα σου και πού ξέρεις, μπορεί κι εσένα τον ίδιο τελικά.

28ης Οκτωβρίου 136, Αθήνα

5. Bartesera

Αυτή η στοά Πραξιτέλους κρύβει όλο εκπλήξεις.

Λίγο το ότι έχει κάτι από την πραγματική ιστορία της μεταπολεμικής Αθήνας, λίγο οι παλιές πινακίδες από τα παλιά μαγαζιά της στοάς, με το που πατάς σε αυτό το χώρο μεταφέρεσαι αλλού.

Παρότι μεγάλος και συνήθως γεμάτος με κόσμο χώρος, πάντα έχει μια μεριά που θα νιώθεις άνετα για να κάτσεις με κάποιο πρόσωπο που σε ενδιαφέρει.

Αυτή η αίσθηση του διαφορετικού κλίματος με την διακόσμηση που επικρατεί αλλά και τα καταπληκτικά cocktail που προσφέρει, είναι ό τι πρέπει για να φλερτάρεις.

Για αυτό και  το εντάξαμε στα καλύτερα cocktail bar της Αθήνας.

Προσωπικά, την θεωρώ μια ιδανική επιλογή για πρώτο ραντεβού.

Κολοκοτρώνη 25, Αθήνα 

6. Kuko’s bar

Αυτό το all day bar, που καταφέρνει να είναι κρυμμένο, παρότι βρίσκεται 20 μέτρα από την Ερμού, είναι ό τι πρέπει για πιο παιχνιδιάρικα ραντεβού.

Με soul funky μουσική και με παρεΐστικο κλίμα είναι ό τι πρέπει για να πας με το πρόσωπο που σε ενδιαφέρει, να φλερτάρεις και να πιεις το κρασί σου.

Σίγουρα θα νιώσετε άνετα και με τη νεανική διάθεση που έχει το μαγαζί θα το διασκεδάσετε και οι δυο.

Καλμιώτου 4, Αθήνα 

Επειδή όλοι έχουν δικαίωμα σε ένα όμορφο πρώτο ραντεβού, αν θες και σου άρεσε κοινοποίησε το άρθρο στα social media σου και πάντα αναμένω τα σχόλια σου.

Υ.Γ. Αγοράκια ακόμα κι αν είστε τσιγκούνηδες, πληρώστε στο πρώτο ραντεβού. Κοπελιές, ακόμα και αν δεν έχετε την πρόθεση να πληρώσετε, κάντε έστω την κίνηση. Hasta Luego.

Σχόλια