Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Δυτικής Ελλάδας επιστρέφει!

Το φεστιβάλ – θεσμός επιστρέφει για να πυροδοτήσει την έναρξη της νέας μουσικής σεζόν!

Το Εργοστάσιο Τέχνης θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης έξι ξεχωριστών συγκροτημάτων που θα βομβαρδίσουν το stage την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Manifest 2018.

Βαριές κιθάρες και ογκώδεις μπασογραμμές θα ξεπηδούν από τους ενισχυτές με άλλοτε αργόσυρτους και άλλοτε φουριόζικους ρυθμούς, ήχοι άκρως επιδραστικοί, άκρως εθιστικοί με καταβυθίσεις και κορυφώσεις που θα σιγοντάρονται από ατόφια και ανεξάντλητη ενέργεια.

Το Manifest 2018 σε καλεί σε ένα διήμερο υψηλής έντασης και ατελείωτου headbanging στις 14 και 15 Σεπτεμβρίου με μπάντες της ελληνικής μουσικής σκηνής που έχουν αποτυπώσει πολύ καλά το χαρακτηριστικό τους ίχνος, που δεν περιορίζονται σε τυπικές φόρμες και που θα κάνουν το ηλεκτρικά φορτισμένο Εργοστάσιο Τέχνης να σείεται συθέμελα.

Πάμε να δούμε 10+1 λόγους για τους οποίους ΠΡΕΠΕΙ να πας στο Manifest!

1. 1000 Mods

Λίγους μήνες από την πρώτη τους περιοδεία στην αμερικανική ήπειρο, και έχοντας ήδη «οργώσει» την Ευρώπη, οι Mods έπαιξαν στο περίφημο Hellfest της Γαλλίας και σε πολλά άλλα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Η ιστορία του γκρουπ ξεκινάει από το «γραφικό» Χιλιομόδι που δίνει το όνομά του στο συγκρότημα, που έμελλε να γίνει αναφορά στα χείλη χιλιάδων οπαδών στην ερώτηση “ποιο γκρουπ γουστάρετε τελευταία;”

2. V.I.C.

Οι Villagers of Ioannina City (γνωστοί επίσης ως VIC) είναι ελληνικό συγκρότημα της πειραματικής ροκ μουσικής σκηνής από τα Ιωάννινα, το οποίο σχηματίστηκε το 2007 και κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ το 2014, με τίτλο «Riza». Ο ήχος τους αποτελεί συνδυασμό του stoner και ψυχεδελικού rock με την ηπειρώτικη παραδοσιακή μουσική.

Δεν χρειάζονται λόγια για τους V.I.C, αν έχεις ακούσει ξέρεις ήδη τι σε περιμένει! Οι V.I.C μάλιστα έρχονται στη Πάτρα ένα βήμα πριν την επόμενή τους ευρωπαϊκή περιοδεία και έτοιμοι να παίξουν κομμάτια από τον επερχόμενο τους δίσκο!

 

3. Naxatras

Το Σεπτέμβριο του 2017 οι Naxatras  κυκλοφόρησαν το single “All the Stars Collide Into a Single Ray” και προχώρησαν στην τρίτη ευρωπαϊκή τους περιοδεία, έχοντας παίξει πλέον σχεδόν σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και σε καταξιωμένα φεστιβάλ όπως το Lake on Fire και Keep it Low. Το Φεβρουάριο του 2018 κυκλοφόρησε ο τρίτος τους δίσκος, με την ονομασία “ΙΙΙ”.

4. Nightstalker

Οι Nightstalker είναι dead rock commandos, τελεία και παύλα! Πιστοί όσο λίγοι στο αυθεντικό rock ‘n’ roll attitude τους αρέσει όσο τίποτα να το δείχνουν live. Με οδηγό την underground ψυχή και την ωμή δύναμη του σκληρού ήχου, επιστρατεύουν εντυπωσιακά riffs, groovy ρυθμούς και ψυχεδελικές καταιγίδες, για να ανατινάξουν ξανά και ξανά τα stages σε Ελλάδα και Ευρώπη αφήνοντας το εκστασιασμένο κοινό σε αναμονή της επόμενης εμφάνισης!

Επτά albums με σύνθετο ήχο και ποικίλες rock διαδρομές και αμέτρητα εκρηκτικά live, έχουν χτίσει τον μύθο και την πραγματικότητα για μία από τις καλύτερες επί σκηνής heavy rock μπάντες της Ευρώπης. Κι αν τριάντα χρόνια φαίνονται σε κάποιους πολλά, να είστε σίγουροι ότι ο δρόμος είναι μακρύς. Τα σκυλιά θα ροκάρουν για πάντα, γιατί αυτό γουστάρουν να κάνουν.

5. Monovine

Οι Monovine είναι μια από τις πιο δυνατές κιθαριστικές μπάντες στον ήχο grunge που έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα. Ξεκίνησαν από την Πάτρα και εμφανίζονται πλέον παντού στην Ελλάδα με μεγάλη επιτυχία σε φεστιβάλ και δικές τους συναυλίες. Έχουν κυκλοφορήσει 2 άλμπουμ (Cliche, 2011)  (Swallow, 2014) ενώ το επόμενό τους άλμπουμ D.Y.E θα κυκλοφορήσει στις 7 Νοεμβρίου.

6. 32 Bastards

Οι Πατρινοί 32 Bastards είναι ένα rock n roll/punk συγκρότημα που ξεκίνησε να παίζει το 2015 και από τότε συνδυάζουν πανκ ροκ στοιχεία με groovy μελωδίες, δημιουργώντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα!

7. Εργοστάσιο Τέχνης

Το Εργοστάσιο Τέχνης, ένας ιστορικός χώρος της Πάτρας θα αποτελέσει το σημείο συνάντησης των έξι ξεχωριστών συγκροτημάτων που θα βομβαρδίσουν το stage την Παρασκευή 14 και το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου στο Manifest 2018.

8. Wave FM 97.4

Στο Manifest θα είναι και ο Rock σταθμός της δυτικής Ελλάδας, Ο Wave FM 97.4, για να μεταδώσει από τη συχνότητά του την εκρηκτικότητα του Manifest!

9. Manifest activities & more

Πέρα από τις ονοματάρες που έχει φέρει το Manifest, θα υπάρχουν και διάφορες παράλληλες δραστηριότητες για να ασχοληθείς όσο θα ακούς τις μουσικάρες σου!

10. Η επιστροφή των μεγάλων φεστιβάλ στη Πάτρα!

Το μεγαλύτερο φεστιβάλ της Δυτικής Ελλάδας επιστρέφει στην έδρα του, και μετά από πολλά χρόνια η Πάτρα θα έχει τη δυνατότητα να είναι παρούσα σε ένα από τα events που δεν χάνονται!

+1 Η απόλυτη φεστιβαλική εμπειρία!

Ξεκάθαρα το Manifest 18 είναι ένα γεμάτο συναυλιακό διήμερο που δεν πρέπει να χάσεις! Και αν δεν σε πείσαμε ακόμα, πάρε και ένα βίντεο από τα παλιά για τη νοσταλγία του Manifest!

Εισιτήριο διημέρου 22€ – Μόνο στην προπώληση
Εισιτήριο ημέρας 13€ – Μόνο στην προπώληση

Εισιτήριο ημέρας στην πόρτα 15€

Η προπώληση ξεκίνησε στα:

Γωνία του Βιβλίου – Βιβλιοπωλεία Παπαχρίστου
Το Θρανίο
Discover Bookstore
FIFTY-FIFTY Boardshop
Le Patron

Ηλεκτρονικά
https://www.viva.gr/tickets/music/patra-manifest-2018/

Τηλεφωνικά
11876

Σχόλια