Για να φας με τη ψυχή σου… Soulfood στο Παγκράτι!

Δύο καρδιακοί φίλοι, ο Γιώργος και ο Νεκτάριος, μετέτρεψαν την αγάπη τους για ψήσιμο και καλό φαΐ σε μαγαζί και το αποτέλεσμα; Τροφή για τη ψυχή ή αλλιώς Soulfood στο Παγκράτι! Σάντουιτς πλουμιστά με φρεσκότατα υλικά, γεμάτα κρέας και γεύση! Τσιζ με ψημένη σάλτσα- σσσ είναι μυστικό- και pancakes με αυγά για να πάει καλά η μέρα.

Παγκράτι

Ο Γιώργος γεννήθηκε στην Αμερική, από Έλληνες γονείς, μεγάλωσε στο Τέξας και αυτό φαίνεται στις συνταγές του.

“Γενικά στο Τέξας ψήναμε διαρκώς και βάζαμε παντού bbq σως + λίγο καυτερό.”

Κατά την επιστροφή του στην Ελλάδα, το 2ο01, ο Γιώργος συνεχίζει να ψήνει… τον δρόμο προς το φαγάδικο.

Με τον Νεκτάριο πως γνωριστήκατε;

Με τον Νεκτάριο γνωριστήκαμε μέσω κοινών γνωστών. Έτυχε να έχουμε γενέθλια με μία μέρα διαφορά όποτε αρχίσαμε να διοργανώνουμε κοινά πάρτι γενεθλίων, τα οποία εξελίχθησαν σε events 40-50 ατόμων. Αυτό που πραγματικά μας ένωσε, όμως, ήταν και είναι η αγάπη μας για το καλό φαγητό και το χιπ χοπ!

Παγκράτι

Ο Νεκτάριος κάποια στιγμή, σ’ ένα από τα πολλά ψησίματα που κάναμε, μεταξύ σοβαρού και αστείου μου λέει: δεν κάνουμε μια καντίνα; Το προσπαθήσαμε για καντίνα, αλλά ήταν αδύνατο να βγάλουμε άκρη με την γραφειοκρατία στην Ελλάδα γι’ αυτό και το γυρίσαμε σε μαγαζί. Μας πήρε καιρό να διαλέξουμε περιοχή, αλλά τελικά ήρθαμε εδώ και μας αρέσει πολύ.

Ποιο πιστεύεις είναι το πιο σημαντικό κομμάτι του μαγαζιού;

Το σημαντικό είναι ότι το ευχαριστιόμαστε. Περνάμε καλά ακόμα και υπό πίεση και… τρώμε πολύ καλά!

Παγκράτι

Ο έτερος Soulfood owner,  Νεκτάριος (aka Soulnek) με οδηγό το μεράκι του- αρκεί να ακούσετε κάποιον δίσκο του για να κατανοήσετε το μέγεθος του μερακλιλικίου του- και την αγάπη του για καλό φαΐ είναι το “εργαλείο” του μαγαζιού: ψήνει, κάνει καφέδες, αναλαμβάνει τις παραγγελίες και ο,τι άλλο προκύψει.

“Βασικά και οι 2 κάνουμε τα πάντα στο μαγαζί, είναι 2 man show! Ο Γιώργος έβγαλε τις συνταγές, με έντονη δόση από Τέξας και έκτοτε και οι 2 αναλαμβάνουμε τα πάντα, από την προετοιμασία του χοιρινού- pulled pork- είναι το μόνο που θέλει προεργασία- στο να φτιάξουμε τα σιρόπια για τα pancakes μας και φυσικά όλες τις σάλτσες μας!

Επίσης, δίνουμε μεγάλη βάση στις παραγγελίες που είναι πολύ σημαντικό κομμάτι του μαγαζιού, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε να είναι όλα εγκαίρως εδώ και φρέσκα. Το κρέας και τα ψωμάκια μας έρχονται το πρωί και φροντίζουμε να είναι just για την ημέρα που ξεκινάει!

Παγκράτι

Το Frapress.gr, εγώ και η Ηλέκτρα επισκεφτήκαμε το μαγαζί στο Παγκράτι και αφού γεμίσαμε το στομάχι μας με τα μοναδικά σάντουιτς του και απολαύσαμε σπιτική λεμονάδα και εξαιρετικό καφέ, σας προτρέπουμε να τρέξετε στην Ευφράνορος 8 και να γευτείτε ό,τι καλύτερο παίζει στην περιοχή!

Προσοχή είναι ανοιχτά από τις 8 έως τις 5 τις καθημερινές, το Σάββατο από τις 9 έως τις 4, ενώ τις Κυριακές παραμένει κλειστό.

Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν το Σάββατο 29/9 σε ένα event που θα παίξουν οι grooviest βινυλιάδες: Dj Snatch, Jnr Sp, Kitten, Santoner, Playmo Bill, Dj Faid, Sick Booze & φυσικά ο ιδιοκτήτης Soulnek!

Σχόλια