Η ΑΕΚ εκεί που της αξίζει!

Αγαπητέ αναγνώστη, ξημέρωσε Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 και από αυτήν την ώρα που γράφεται το άρθρο αυτό -η ΑΕΚ- ίσως η πιο ταλαιπωρημένη ομάδα από την ιστορία, τη μοίρα και το αυτοκαταστροφικό της ταπεραμέντο (από τις μεγάλες του ελληνικού πρωταθλήματος τουλάχιστον) βρίσκεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση… Το Champions League!

Αρχικά θέλω να εξομολογηθώ πως καθ’ όλη τη διάρκεια που γράφω αυτά που θα διαβάσεις ακούω στο διπλανό link τον ύμνο του Τσουλου… Έχω δικαίωμα!

Εχθές, λοιπόν, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε ένα μαγικό σενάριο, που δεν θα μπορούσε να το φανταστεί ο οπαδός της, ούτε στα πιο τρελά του όνειρα πριν από 5 χρόνια. Μια επική σειρά 5 κύκλων τα επεισόδια των οποίων θα ολοκληρωθούν φέτος και μαζί με αυτά, θα περάσει μια για πάντα στο χρονοντούλαπο και η μαύρη εκείνη αποφράδα μέρα του υποβιβασμού.

ΑΕΚ

Είναι αλήθεια αγαπητέ αναγνώστη πως από την μέρα που υποβιβάστηκε η ομάδα, κάθε χρόνο πραγματοποιείται και ένα βήμα παραπάνω.

Όλα ξεκίνησαν με την άνοδο από την Γ’ Εθνική στην Β’.
Από την Β’ Εθνική στην Σούπερ Λιγκ.
Έξοδος στην Ευρώπη την πρώτη χρονιά.
Κατάκτηση κυπέλλου την 2η.
Πρωτάθλημα μετά από 25 χρόνια την 3η ΚΑΙ ΓΗΠΕΔΟ ΣΤΗ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ
Και φέτος είσοδος στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ με το ταξίδι να συνεχίζεται.

Οι ίδιοι άνθρωποι που την ειρωνεύτηκαν και την χλεύαζαν πριν από 5 χρόνια, φτάσανε σε σημείο να την αποθεώνουν και να την ζηλεύουν. Δεν έχει να κάνει με τα κατορθώματα της, γιατί για το μέγεθος της φανέλας η αλήθεια είναι πως δεν πρόκειται για κάτι εξωφρενικό.

Είναι η παραμυθένια χροιά που προσδίδουν όλα αυτά που πέρασε η ομάδα,
καταφέρνοντας από τα Τάρταρα να βρεθεί στον Όλυμπο. 

Το ευχάριστο στην όλη ιστορία βέβαια δεν είναι όλα τα παραπάνω, αλλά το ότι ο κιτρινόμαυρος σύλλογος ευωδιάζει υγεία, εκπέμπει θετική αύρα και δείχνει να είναι πιο συσπειρωμένος από κάθε άλλη σεζόν τα τελευταία 12 χρόνια.

Διοίκηση ασπίδα, προπονητικό τιμ με φιλοδοξίες και παίχτες αποφασισμένοι να ”πεθάνουν” για την ομάδα, βάζοντας πλάτη και βγαίνοντας μπροστά στην πρώτη γραμμή για τα ιδανικά της!

Μπορεί να σου ακούγεται υπερβολή, αλλά δεν είναι. Το αποδεικνύουν τα αποτελέσματα.

Η περσινή ομάδα δεν άντεξε τυχαία μέχρι το τέλος σε όλες τις διοργανώσεις. Οι παίχτες ζούσαν για την κατάκτηση του τίτλου, ζούσαν για να βελτιώσουν το βαθμολογικό της πρεστίζ στην Ευρώπη, κοιμόντουσαν και ξυπνούσαν με αποκλειστικό σκοπό να γραφτούν στην ιστορία της ΑΕΚ με κεφαλαία γράμματα. Επίσης ζούσαν και ο ένας για τον άλλον.

Φέτος άρχισαν οι γκρίνιες νωρίς από τους οπαδούς… Έφυγε ο ένας, έφυγε ο άλλος, έφυγε ο παράλλος. Ηχηρές μεταγραφές δεν ήρθαν, η φιλοσοφία της ομάδας αγωνιστικά άλλαξε με τον ερχομό Ουζουνίδη και τίποτε δεν προμήνυε αυτό που θα ερχόταν. Ειδικά μετά την κλήρωση με την Σέλτικ και τους τραυματισμούς των Τσιγκρίνσκι και Μάνταλου…

Ακόμα όμως και έτσι, η ομάδα άντεξε και όλο αυτό δεν ήρθε ουρανοκατέβατο. Δεν ήταν λίγοι οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ, που έλεγαν καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας πως οι παίχτες της είναι αποφασισμένοι να το τερματίσουν το @ρχιδόμετρο… Είναι έτοιμοι να αφήσουν τα κόκαλα τους στον αγωνιστικό χώρο και να πουλήσουν ακριβά το τομάρι τους, προκειμένου να εκπληρώσουν τα όνειρα τους. Να φτάσουν στα αστέρια και να αγωνιστούν κόντρα στους καλύτερους!

Και το κατάφεραν ρε φίλε!

Θα μου πεις τώρα ποια Βίντι ρε αγορίνα μου, άσε μας τώρα. Σιγά το επίτευγμα.

Ξεχνάς πως μιλάμε για μια ομάδα που:

Έπαιξε την Σέλτικ με 8 Έλληνες παίχτες στην αρχική ενδεκάδα.
Την Βίντι με 7 Έλληνες στην αρχική ενδεκάδα.
ΕΧΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ.
Δεν υπάρχει ούτε ένας παίχτης που να έχει ξαναπαίξει Champions League.
Και πως γενικά κανένας ποδοσφαιριστής της δεν προέρχεται από μεγάλο σύλλογο της Ευρώπης.

Η ομάδα είναι κτισμένη πέτρα-πέτρα, λιθαράκι-λιθαράκι. 

Η εικόνα της κατάρρευσης όλων των παιχτών στο χθεσινό σφύριγμα του διαιτητή στο ΟΑΚΑ, μαρτυρά τον αγώνα, τους κόπους και το άγχος των παιχτών. Άγχος για να επιτευχθεί ο στόχος, άγχος για να κάνουν τα όνειρα τους πραγματικότητα, άγχος για να δώσουν χαρά στον κόσμο που μέσα στον Άυγουστο γέμισε 40.000 καθίσματα 2 φορές!

Η ΑΕΚ είναι πλέον ένας υγιής αθλητικός οργανισμός που όλα τα στελέχη του, από τον πρόεδρο μέχρι την τελευταία υπάλληλο στην μπουτίκ, από τον καλύτερο παίχτη μέχρι και τον τελευταίο οπαδό, δουλεύουν για το καλό της ομάδας. Και κάτι τέτοιο είχε πολλά χρόνια να συμβεί.

ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ
ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΤΙΓΜΗ
ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΤΗΣ

Μέσα σε όλο αυτό το ευχάριστο και οικογενειακό κλίμα ας προσθέσουμε και τα 20 εκατομμύρια ευρώ που μπαίνουν στα ταμεία της…

Μείνετε εδώ.Τα καλύτερα έρχονται! 

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

Σχόλια