Ποιοι τύποι γυναικών υπάρχουν;

Επιμέλεια: Κική Φωτοπούλου

Κάθε άντρας πριν επιλέξει τη γυναίκα της ζωής του, είναι πιθανόν να γνωρίσει διάφορους τύπους κοριτσιών. Η ψυχολόγος Samantha Rodman υποστηρίζει ότι η κάθε κοπέλα αποτελεί ένα συγκεκριμένο είδος. Χωρίς να θέλει να προσβάλει καμία, έχει χωρίσει όλες τις γυναίκες που οι άντρες μπορεί να συναντήσουν σε 10 κατηγορίες.

Η Bright Side υποστηρίζει ότι όλες οι γυναίκες ανήκουν σε μία από αυτές τις κατηγορίες. Διάβασε και θα καταλάβεις!

Τύπος 1: Το κορίτσι του μπαμπά

τύποι γυναικών

Αυτού του είδους τα κορίτσια, δεν επιτρέπουν σ’ έναν δεύτερο άντρα να μπει στην ζωή τους και δεν του δείχνουν την ανάλογη προσοχή. Παρά την ηλικία τους, ζητούν συνέχεια βοήθεια από τον μπαμπά τους, για οτιδήποτε τους συμβαίνει. Σε όλες τις δύσκολες καταστάσεις το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να παίρνουν τηλέφωνο τον μπαμπά.

Σε αυτήν την περίπτωση, ακόμη και η συνάντηση με τον πατέρα δεν πρόκειται να βελτιώσει τα πράγματα. Κανένας δεν είναι καλύτερος από τον μπαμπά της. Και σύμφωνα με τη Samantha, το τέλος αυτής της σχέσης είναι πιο πιθανό να κάνει έναν άντρα να αισθάνεται άσχημα, παρά τη γυναίκα που πιθανότατα θα έχει την ευκαιρία να περάσει περισσότερο χρόνο με τον πατέρα της.

Τύπος 2: Party animal

τύποι γυναικών

Αυτό το κορίτσι σίγουρα ξέρει που γίνονται ωραία πάρτι και ποια είναι τα καλύτερα κλαμπ. Αν ένας άντρας θέλει να τη συνοδέψει, θα πρέπει να αποδεχτεί και να είναι άνετος με το γεγονός ότι η κοπέλα του γνωρίζει πολύ κόσμο και μιλάει με πολλούς ανθρώπους. Την ενημερώνουν για τα νέα και τα τελευταία γεγονότα, κάτι που θα μπορούσε να ενοχλήσει έναν άντρα, εκτός βέβαια αν είναι και αυτός party animal.

Δεν πρόκειται ποτέ να βαρεθεί κάποιος με μια τέτοια κοπέλα, διότι είναι αρκετά δραστήρια. Ωστόσο, αν ένας άντρας θέλει να περάσει το απόγευμα του στο σπίτι, πιθανόν αυτό να μη συμβαδίσει με τα σχέδιά της. 

Τύπος 3: Καλή μαθήτρια

τύποι γυναικών

Οπωσδήποτε ένας άντρας μπορεί να κάνει μια μεγάλη και ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί της. Αλλά μόνο αν εκείνη βρει λίγο χρόνο και ξεφύγει από τα βιβλία της και τη μελέτη της, στα οποία είναι πλήρως αφοσιωμένη.

Ένας άνθρωπος που πιστεύει ότι το πιο σημαντικό πράγμα στην ζωή του είναι το διάβασμα, δύσκολα αφιερώνει χρόνο και σε κάτι άλλο. Και η διάλυση μιας σχέσης δεν αποτελεί μεγάλο πρόβλημα, γιατί έχει περισσότερο χρόνο για μελέτη.

Τύπος 4: Ζηλιάρα

τύποι γυναικών

Η ζήλια σε μία σχέση είναι φυσιολογική, αρκεί να μην ξεπερνάει τα όρια. Όταν μια κοπέλα ψάχνει μονίμως αφορμή για να γκρινιάξει και να μαλώσει, γίνεται κουραστική. Αυτές οι κοπέλες αισθάνονται ανασφάλεια, φοβούνται μήπως ο σύντροφός τους διαλέξει μία άλλη γυναίκα και τρέμουν στην ιδέα ότι μπορεί να μείνουν μόνες.

Δυστυχώς, είναι σχεδόν αδύνατον να αποδείξει κάποιος σε ένα τέτοιο κορίτσι, ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι όπως νομίζει. Κι αν ο άντρας τη χωρίσει, σίγουρα θα σκεφτεί ότι έχει βρει άλλη.

Τύπος 5: Κουτσομπόλα

τύποι γυναικών

Την περισσότερη ώρα μιλάνε εκείνες, γιατί θέλουν να πουν στο αγόρι τους όλα όσα ξέρουν για τους άλλους ανθρώπους. Και δε λένε πάντα καλά πράγματα! Δεν είναι ότι εύχονται το κακό του συνανθρώπου τους, απλώς θέλουν να μιλάνε πολύ.

Στη σχέση με μία τέτοια κοπέλα, οι άντρες συχνά σκέφτονται ότι η ζήλια είναι καλύτερη εκδοχή, γιατί τουλάχιστον τότε ασχολούνται με τους ίδιους και όχι με εντελώς άσχετους ανθρώπους.

Τύπος 6: Αυτή που η μαμά του θα λατρέψει

τύποι γυναικών

Ο άντρας συνήθως νιώθει άνετα με μια τέτοια κοπέλα και ίσως να σκέφτεται ότι είναι μοναδική. Αυτό είναι υπέροχο…. μέχρι η κοπέλα να γνωρίσει τη μητέρα του. Τότε σίγουρα θα βρουν κάτι να πουν και θα συνεχίσουν να μιλάνε ακατάπαυστα, ξεχνώντας ότι υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι γύρω τους.

Τότε, είναι πολύ πιθανόν ο άντρας να αισθανθεί ότι η φίλη του έχει καλύτερη σχέση με τη μητέρα του, παρά με τον ίδιο. Και αυτό δεν είναι πολύ ωραίο!

Τύπος 7: Η “ανησυχία” είναι το δεύτερό της όνομα

τύποι γυναικών

Η μέτρια ανησυχία, όπως και η μέτρια ζηλοτυπία, είναι απολύτως φυσιολογικές. Αλλά όταν ένα κορίτσι ανησυχεί για τα πάντα, καταντάει εκνευριστικό. Παίρνει τηλέφωνο το αγόρι της σε ανύποπτο χρόνο στη διάρκεια της ημέρας, όχι επειδή ζηλεύει, αλλά επειδή ανησυχεί πάρα πολύ.

Ίσως βέβαια για κάποιους αυτό θα θεωρηθεί προσόν, διότι θέλουν οι κοπέλες τους να είναι προστατευτικές, να ανησυχούν γι’ αυτούς και γενικά να έχουν τον έλεγχο. 

Τύπος 8: Drama queenτύποι γυναικών

Αρκετά δύσκολη η σχέση με αυτά τα κορίτσια. Δημιουργούν δράματα από εκεί που δεν υπάρχουν. Συνήθως, αυτά τα ζευγάρια χωρίζουν και τα ξαναβρίσκουν αρκετές φορές.

Ναι, η αλήθεια είναι ότι δε βαριέται κανείς εύκολα με αυτά τα κορίτσια, αλλά σίγουρα μετά από κάποιο σημείο κουράζεται.

Τύπος 9: Η φανταχτερή

τύποι γυναικών

Αυτές οι κοπέλες είναι μοντέρνες, στιλάτες και γνωρίζουν τα πάντα για τη μόδα. Ξέρουν τι ρούχο να φορέσουν σε κάθε περίσταση, ώστε να τραβήξουν τα βλέμματα των άλλων και να μοιάζουν υπέροχες.

Το μόνο πράγμα που μπορεί να συμβεί σ’ αυτήν την περίπτωση, είναι η επιθυμία τους να “διορθώσουν” τις ντουλάπες των αγοριών και να τους κάνουν πιο μοντέρνους. Οι άντρες από την άλλη, μπορεί να μη θέλουν να ξεφορτωθούν τα 5ετή μπλουζάκια τους, γιατί τα θεωρούν “τόσο καλά, όσο και καινούρια”.

Τύπος 10: Η πανέμορφη

τύποι γυναικών

Αυτά τα κορίτσια, όπως και τα φανταχτερά, είναι πολύ μοδάτα και θέλουν να τραβούν την προσοχή των αντρών πάνω τους. Τις περισσότερες φορές, ο άντρας που τη συνοδεύει αναρωτιέται γιατί τον διάλεξε.

Η όμορφη εμφάνιση είναι πολύ σημαντική. Σύντομα όμως ο άντρας συνειδητοποιεί ότι δεν έχει τι να πει με μια τέτοια κοπέλα. Σ’ αυτήν την περίπτωση, η σχέση μάλλον είναι καταδικασμένη!

Η μία και μοναδική…

τύποι γυναικών

Όλοι οι άντρες είναι διαφορετικοί, όπως και οι γυναίκες. Επομένως, ο καθένας έχει τη δική του εκδοχή για τη “μία και μοναδική” που διαφέρει από όλες τις υπόλοιπες. Για κάποιον μπορεί να είναι ξεχωριστή, ενώ για κάποιον άλλον να είναι μια συνηθισμένη κοπέλα όπως όλες.

Ωστόσο, αυτή η μία που θα κάνει τη διαφορά, είναι η κοπέλα που θα γελάει με τα αστεία του αγοριού της και θα γελάει και αυτός με τα δικά της, είναι αυτή που θα έχει εντελώς διαφορετικό γούστο στην τέχνη, τον κινηματογράφο, τη μουσική, αλλά πολλά κοινά με το αγόρι της, είναι αυτή που θα τα έχει καλά με τη μαμά του και τους φίλους του και δε θα είναι υπερβολικά ζηλιάρα. Ο ένας θα συμπληρώνει τον άλλον!

Πηγή: Bright Side

Σχόλια