Διανύοντας πλέον τον τελευταίο μήνα του καλοκαιριού, εμείς είμαστε ακόμη εδώ για εσένα και σου έχουμε πολλές και διαφορετικές προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο!

Επιμέλεια: David Χατζηκωστής και Βασιλική Κοκμοτού

Έχουμε προτάσεις για εσένα που κυνηγάς τις εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς, αλλά και για εσένα που είσαι λάτρης της τέχνης, του πολιτισμού, και του θεάτρου. Προτάσεις για εσένα που θέλεις να νιώθεις ακόμα παιδί, βλέποντας διαχρονικές ταινίες που άφησαν εποχή, αλλά και για εσένα φίλε ποδοσφαιρόφιλε.

Παρακάτω θα βρεις οτιδήποτε ψάχνεις για να περάσεις ευχάριστα και χαλαρά το Σαββατοκύριακό σου, ακόμα και εσύ που θα προτιμήσεις να παραμείνεις στην πρωτεύουσα κάνοντας μόνο εξόδους σε αυλές και ταράτσες από το πρωί μέχρι και αργά το βράδυ.

1. Εκδρομή στην Εύβοια

Προτάσεις για ένα χαλαρό Σαββατοκύριακο: Δαυίδ και Βασιλική

Η παραλία Κορασίδα στη βορειοανατολική Εύβοια

Ένας προορισμός που απέχει πολύ λίγες ώρες από την Αθήνα, και είναι εύκολα προσβάσιμος τόσο ακολουθώντας τη διαδρομή μέσω Χαλκίδας, όσο και παίρνοντας ferry από την Αγία Μαρίνα, τη Ραφήνα, ή τον Ωρωπό, ανάλογα με το σε ποια περιοχή της Εύβοιας επιθυμείς να είναι ο προορισμός σου.

Μαγευτικές παραλίες, γαλαζοπράσινα νερά, φιλόξενοι κάτοικοι, νυχτερινή ζωή γεμάτη ζωντάνια, αλλά και ηρεμία, ανάλογα με τις προτιμήσεις σου, αρκετά καλές επιλογές για διαμονή και διανυκτέρευση στους πολλούς και διαφορετικούς παραθαλάσσιους και μη θησαυρούς της, Κάρυστος, Λιχαδονήσια, Προκόπι, Πήλι, Λίμνη, Δρυμώνας, Πάλιουρας, Αλμυροπόταμος, Κύμη, Αχλαδερή, Λιμνιώνας, Μαρμάρι, Δίρφυς. Θα βρεις παντού παραλίες με άγρια φυσική ομορφιά που δύσκολα αντιστέκεται κανείς να κατασκηνώσει με τη σκηνή του.

2. «Οι Βάτραχοι του Αριστοφάνη», στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου

Εκμεταλλεύσου την εποχή, μιας και σου δίνεται η ευκαιρία να επισκεφτείς το Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου και να παρακολουθήσεις πολλές παραστάσεις. Για αυτό το Σαββατοκύριακο, σου προτείνουμε να πας για να δεις τους Βατράχους του Αριστοφάνη σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου που περιοδεύουν από την αρχή του καλοκαιριού.

Παίζουν με σειρά εμφάνισης: Λάκης Λαζόπουλος, Σοφία Φιλιππίδου, Δημήτρης Πιατάς και ο Αντώνης Καφετζόπουλος, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Στεφόπουλος, Γιώργος Συμεωνίδης, Εριφύλη Στεφανίδου, Τάσος Δημητρόπουλος, Γιάννης Γιαννούλης, Δημήτρης Δρόσος, Ειρήνη Μπούνταλη, Φοίβος Συμεωνίδης, Χρήστος Κοντογεώργης, Αλέξανδρος Χρυσανθόπουλος

Σάββατο 11 Αυγούστου στις 21.00

3. Προβολή ταινίας «Ο Γιος του Φύλακα», στο Φεστιβάλ καλοκαιρινών προβολών του Δήμου Καλλιθέας

Δραματική ταινία του 2006 σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου. Αναζητώντας το πιστόλι που κλάπηκε στα γυρίσματα μιας εκπομπής, ο νεαρός δημοσιογράφος της φτάνει σε ένα χωριό της Πίνδου. Μέχρι να ξαναπάρει πίσω το πιστόλι, τού αποκαλύπτονται σιγά σιγά θρύλοι και δοξασίες που έχουν στοιχειώσει τους λιγοστούς κατοίκους του χωριού και ειδικά τον γιο του φύλακα του χωριού.

Τιμητική εκδήλωση στον Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο, ώρα έναρξης στις 20.00
Προβολή ταινίας στις 21.00

4. Χαλαρή έξοδος σε αυλές και ταράτσες στην πρωτεύουσα

Για εσένα που ξέμεινες στην Αθήνα στα μέσα του Αυγούστου, σου προτείνουμε να βγεις μια βόλτα να αλλάξεις λίγο τον αέρα σου στις αυλές και τις ταράτσες που λειτουργούν και σε περιμένουν για να σου προσφέρουν μερικές ανάσες δροσιάς.

Δες εδώ ποιες αυλές μπορείς να επισκεφτείς

Τώρα αν θες θέα, δες εδώ τις ταράτσες που σου προτείνουμε

5. Προβολή βίντεο «Τουρκική εισβολή. Κύπρος 1974. Δεν ξεχνώ.», στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο (Παλαιά Βουλή)

Παρουσιάζει σειρά φωτογραφιών-ντοκουμέντων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, τις καταστροφές, τους πρόσφυγες, τους αγνοούμενους. Ένα συγκλονιστικό οδοιπορικό για την τραγωδία της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974.
Επαναλαμβανόμενες προβολές, ώρες λειτουργίας Μουσείου.

6. Προβολή ταινίας «Η Ψυχή και το Σώμα» / “Testrol es Lelekrol”, στην Κινηματογραφική Λέσχη Πετρούπολης

Ουγγρική ταινία, σκηνοθεσία Ίλντικο Ενιέντι με τους: Αλεξάντρα Μπόρμπελι, Γκέζα Μόρσανι, Έρβιν Νάγκι.

Δύο εσωστρεφείς άνθρωποι ανακαλύπτουν τυχαία ότι μοιράζονται το ίδιο όνειρο κάθε βράδυ. Αυτό τους παραξενεύει, τους κάνει δύσπιστους, αλλά και τους φοβίζει ταυτόχρονα. Σταδιακά και διστακτικά αποδέχονται αυτό το περίεργο γεγονός και προσπαθούν να αναβιώσουν κατά τη διάρκεια της ημέρας, όλα όσα συμβαίνουν στο κοινό όνειρο τους.

Προβολή: Σάββατο 11/8 – Κυριακή 12/8 στις 21:00 & 23:10

7. Ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Οι επισκέπτες ξεναγούνται στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δημιουργία του αρχιτεκτονικού γραφείου Renzo Piano Building Workshop (RPBW).

Οι ξεναγήσεις περιλαμβάνουν περιήγηση στο πρωτοποριακής αρχιτεκτονικής κτιριακό συγκρότημα που θα φιλοξενήσει την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους κοινού που το περιβάλλουν. Οι ξεναγήσεις ξεκινούν από την Αγορά.

Ώρες ξενάγησης: 10.00, 12.00, 16.30, 18.00
Γλώσσα: 10.00 Αγγλικά, 12.00, 16.30, 18.00 Ελληνικά

8. Ομαδική εικαστική έκθεση « Παράλληλες συνδέσεις»

H Πρεσβεία της Ουγγαρίας στην Αθήνα σε συνεργασία με το Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού παρουσιάζει την έκθεση “Παράλληλες Συνδέσεις” των εικαστικών Ákos Révész από την Ουγγαρία και Αποστόλη Ζολωτάκη από την Ελλάδα.

Το Λουτρό των Αέρηδων, το μόνο από τα Δημόσια Λουτρά της Αθήνας που σώζεται μέχρι σήμερα, αποτελεί έναν ιδιαίτερο χώρο πολιτισμικών συγκλίσεων, ο οποίος περικλείει μνήμες και αισθήσεις αιώνων.

Με την έκθεση “Παράλληλες Συνδέσεις” και τη συνάντηση δύο σύγχρονων καλλιτεχνών με ενδιαφέρον έργο και συγγενείς εικαστικές διερωτήσεις, δίνεται σήμερα η ευκαιρία, αυτός ο μυσταγωγικός τόπος, διαχρονικό σημείο συνάντησης ανθρώπων και πολιτισμών, να λειτουργήσει ως πεδίο πολιτισμικού διαλόγου ανάμεσα σε δύο χώρες, την Ουγγαρία και την Ελλάδα.

Σάββατο & Κυριακή στις 08.00-15.00

9. Park your cinema Kids –Οι περιπέτειες του Τεν-Τεν

Στο ξέφωτο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στις 11 Αυγούστου αφού πέσει ο ήλιος κατά τις 9, έχει ταινιούλα! Πάρε την κουβέρτα, πάρε και δισκάκι με φαΐ και αν ξέμεινες στην Αθήνα ξεπέρασε το Summertime sadness, με ένα έργο που απευθύνεται και σε μεγάλα παιδιά.

Είναι δωρεάν, θα βρεις παγωτάκι στην καντίνα και αν θες λίγο πιο πριν πήγαινε να δεις και το ηλιοβασίλεμα.

10. Τα σκουπίδια – Στο θέατρο από κοινού

Στην ανακαινισμένη αυλή του θεάτρου, ένα 80s έργο, με καθαρά σατυρικό χαρακτήρα στο οποίο οι ήρωες διακωμωδούν την πραγματικότητα που ζουν και προσπαθούν να στιγματίσουν όλα εκείνα τα προβλήματα που δεν δημιουργούνται από τους ίδιους.

Με το αστείρευτο Ταλέντο της Γεωργίας Γερασιμίδου.

Χορογραφίες: Άκης Σιδέρης

Παίζουν οι: Ελένη Γερασιμίδου, Αντώνης Ξένος, Άκης Σιδέρης, Αγγελική Ξένου

Είσοδος με μπύρα ή αναψυκτικό:
12€ & 10€ (για φοιτητές ανέργους και ΑμΕΑ)

Από Κοινού Θέατρο
Ευπατριδών 4, Γκάζι

Τελευταία παράσταση 11/8 21.15

11. Συναυλία-Αφιέρωμα στο Γιώργο Ζαμπέτα

Ξέρω είναι λίγο oldschool πρόταση, αλλά όπως και να χει ο απίστευτα ατακαδώρος Ζαμπέτας ήταν μια φιγούρα μιας πλέον ξεχασμένης κουλτούρας που δεν ήταν όμως ασύνδετη με τον πραγματικό πολιτισμό.

Στις 21.30 την Κυριακή 12/8 στην Κεντρική Πλατεία Μαρκοπούλου, η Κατερίνα Κεχαγιά και διάφοροι άλλοι τραγουδιστές ερμηνεύουν τα τραγούδια του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη, αλλά επειδή πρώτα από όλα είμαστε άνθρωποι, μπορείς να προσφέρεις τρόφιμα ή φάρμακα μακράς διαρκείας, για την ενίσχυση του κοινωνικού Παντοπωλείου και Φαρμακείου του δήμου Μαρκοπούλου.

12. Blues Festival Λουτράκι

Μια μικρή εκδρομή στο Λουτράκι δεν είναι καθόλου κακή ιδέα! Μπορείς να κάνεις και ένα χαλαρό μπάνιο προς το μεσημεράκι.

Οι τζογαδόροι μπορούν κι αυτοί να κάνουν ό,τι θέλουν.

Αφού τα κάνεις όλα αυτά, το βράδυ του Σαββάτου 11 και της Κυριακής 12 Αυγούστου, στις  21.30, στην πλατεία Αχίλλειον, η φιλαρμονική του δήμου αλλά και άλλοι καλλιτέχνες θα σε ταξιδέψουν σε Blues ρυθμούς, ό,τι πρέπει για Αυγουστιάτικο βράδυ.

Είσοδος ελεύθερη.

13. Παρακολούθησε τους πρώτους αγώνες της Premier League

Καλά τα δρώμενα, τα πολιτιστικά δε λέω, ωραία όλα αυτά, αλλά τι να κάνουμε καλοκαίρι είναι, πάθαμε και ένα overdose με το παγκόσμιο κύπελλο, μας έλειψε η μπάλα.

Ευτυχώς, ανοίγει η αυλαία του καλύτερου πρωταθλήματος στον κόσμο (καμία σχέση με την εθνική τους, Thank God).

Πάρε τους φίλους σου άραξε, πιάσε και τις μπύρες σου και χόρτασε μπάλα.

Να μην ξεχάσω έχει και το Arsenal-Manchester City την Κυριακή στις 6 το απόγευμα.

Αυτά τα ολίγα, να περνάτε καλά, και για όσους αργούν οι άδειές τους υπομονή!!

Σχόλια