Φέτος το καλοκαίρι δεν γίνεται να μην επισκεφθείς αυτές τις υπέροχες αυλές στην Αθήνα!

Καλοκαίρι, καλοκαιράκι, οι θερμοκρασίες αρχίζουν να ανεβαίνουν, η διάθεση γίνεται πιο χαλαρή, με αποτέλεσμα να μην θες να κλειστείς μέσα.

Έλα όμως που ούτε μέσα σε κάποιο μαγαζί με τέσσερις τοίχους, θες να μπεις για αυτό λοιπόν, το Frapress σου έκανε μια μικρή λίστα για να έχεις και εσύ τις αυλές σου, για να πιεις το ποτό σου, να φας, αλλά προπάντων να απολαύσεις και το αεράκι σου.

Δείτε εδώ: Οι καλύτερες ταράτσες με θέα την Αθήνα! 

1. Piu verde

Ένας υπέροχος χώρος μέσα στο άλσος Παπάγου, εδώ και 16 χρόνια, έχει αποτελέσει μια σταθερή επιλογή τώρα που ανοίγει ο καιρός.

Πέραν από την ωραία διαρρύθμιση, οι γέφυρες και οι μικρές λίμνες, που είναι κυριολεκτικά κάτω από τα δέντρα του άλσους θα σε μαγέψουν!

Γυρίσαμε και σου παρουσιάζουμε τις 7 καλύτερες αυλές στην Αθήνα για το καλοκαίρι!

Ο βασικότερος όμως λόγος, για να το διαλέξεις είναι οι πολλές επιλογές που σου δίνει, καταπληκτικά pancakes για brunch, καφεδάκι για όλες τις ώρες, ένα ωραίο δείπνο με επιρροές από μεσογειακή κουζίνα και τέλος μπορείς να απολαύσεις το spicy mango cocktail σου.

Διεύθυνση: Στρ. Αλ. Παπάγου & 8ης Μεραρχίας, Άλσος Παπάγου

2. Η Αυλή

Πάμε και μια από το κέντρο, εκεί πίσω από την οδό Αθηνάς στα μικρά στενά στου Ψυρρή, υπάρχει αυτή η μικρή αυλή που σου ξεπροβάλλει πίσω από μια σιδερένια πόρτα.

Άρωμα πολύ παλιάς Αθήνας, είναι ένα μέρος που κάποιος θα μπορούσε να το πει και μαγειρείο που θα πιεις ωραίο ημίγλυκο κόκκινο κρασί και θα φας και την ποικιλία σου, παρέα με φίλους.

Θα πετύχεις αποσβολωμένους τουρίστες, που προσπαθούν να καταλάβουν που βρίσκονται, να μην ξεχάσω και τις γατούλες που περιφέρονται στο χώρο.

Προσωπικά όποτε πάω εκεί τιμώ μια ομελέτα, αυτό δε που θα σου έλεγα είναι να είσαι χαλαρός με το χρόνο γιατί το πιο πιθανό είναι η ατμόσφαιρα του μαγαζιού να σε κάνει να κάτσεις παραπάνω απ’ ότι υπολόγιζες.

Γυρίσαμε και σου παρουσιάζουμε τις 7 καλύτερες αυλές στην Αθήνα για το καλοκαίρι!

Photo by Giorgos Giannakopoulos

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου 12, Αθήνα

3. Cabezon

Πάμε προς Μεταξουργείο, εκει προς το τέρμα της Κεραμεικού, στο αναπαλαιωμένο νεοκλασικό στεγάζεται το Cabezon, με την αυλή του, μαγαζί για παρέα, με την χαρακτηριστική αυλή με το χαλικάκι.

Μικρός κατάλογος αλλά εξαιρετικά οικονομικός, για αυτό και είναι ιδανικό για σένα φίλε μου που είσαι φοιτητής ή έχεις ξεμείνει στο τέλος του μήνα και ζητάς μια όμορφη και σχετικά οικονομική επιλογή.

Να μην ξεχάσω, εκτός από τα οικονομικά ποτά έχει και πολύ ωραίο burger για να φας.

Διεύθυνση: Κεραμεικού 110, Αθήνα

4. Εξωστρεφής

Παραμένουμε στο κέντρο, δεν εννοούμε το γνωστό υπόγειο της πλατείας το οποίο αγαπώ, αλλά εδώ κάνουμε μια μικρή ανάβαση στο λόφο του Στρέφη.

Στο τέρμα του λόφου, δίπλα στο πολύ ιδιαίτερο γηπεδάκι μπάσκετ, βρίσκεται η αυλή του Εξωστρεφή.

Αυστηρά καλοκαιρινή, είναι μια επιλογή για όσους αρέσουν τα Εξάρχεια και το καλό φαγητό και θέλουν να ακούσουν και το live τους.

Μεγάλη αυλή, που μπορείς να απολαύσεις τα ουζάκια σου, να φας ωραιότατη παντζαροσαλάτα, αυγά με πατάτες (ναι φίλε μου λατρεύω τα αυγά) και γενικά να διαβάσεις έναν οικονομικό κατάλογο που μπορεί να καλύψει όλα τα γούστα.

Διεύθυνση: Ανεξαρτησίας, Λόφος Στρέφη, Αθήνα

5. Μέλισσες

Στην Νέα Φιλαδέλφεια, γνωστό μεζεδοπωλείο με έναν πολύ ζεστό και οικείο χώρο το χειμώνα, που το καλοκαίρι μεταφέρεται έξω στην παρακείμενη αυλή.

Μια αυλή με αρκετά τραπέζια, μια ωραία κούνια που είναι στηριγμένη πάνω σε δέντρο, ένα μικρό σπιτάκι, τριγυρισμένα από δέντρα που δημιουργούν ένα φυσικό φράχτη.

Εκτός από το τσίπουρο το οποίο θα σε κεράσουν τα παιδιά με το που κάτσεις, μπορείς να πιεις και εδώ κόκκινο ημίγλυκο, το οποίο μπορείς να το συνοδεύσεις με το κοτόπουλο μέλισσες (ναι πρέπει να το πάρεις). Να δοκιμάσεις, επίσης, και τα καυτερά μπριζολάκια.

Γενικά είναι μια αυλή που ταιριάζει σε χαλαρές καλοκαιριάτικες νύχτες.

Διεύθυνση: Ν. Τρυπιά 39-41, Νέα Φιλαδέλφεια

6. B-kouti art café bar

Αφού φας εκεί στην Νέα Φιλαδέλφεια, λίγο πιο κάτω υπάρχει και αυτό το μικρό στολίδι.

Το B-kouti εκτός του ότι έχει ένα από τα πιο ατμοσφαιρικά εσωτερικά που μπορείς να βρεις σε μαγαζιά εντός των Αθηνών, έχει και μια φανταστική αυλή για καλοκαίρι.

Προσεγμένος κατάλογος σε μπύρες και το κυριότερο, μπορείς να δοκιμάσεις Negroni, Paloma αλλά και τα υπόλοιπα ιδιαίτερα cocktail.

Αν δεν το έχεις επισκεφτεί φίλε μου, καλύτερα να το επιχειρήσεις σύντομα και πού ξέρεις μπορεί να γίνει και το επόμενο σου στέκι.

Διεύθυνση: Ν. Τρυπιά 33 & Βρυούλων, Νέα Φιλαδέλφεια

7. Mr peacock

Αφήσαμε στο τέλος το Mr peacock, στο Χαλάνδρι.

Ένας χώρος για όλη τη μέρα, με υπέροχα pancakes, με καταπληκτικά cocktails που χρησιμοποιούν ευφάνταστα υλικά, ποτό με τρούφα έχεις πιει αγαπητέ;

Δεν είναι καθόλου τυχαίο, το ότι σχηματίζονται ουρές για τον συγκεκριμένο χώρο.

Το εντάσσω δε στις αυλές που πρέπει να επισκεφτείς, διότι έχει λάβει αρκετές διακρίσεις για την ποιότητα των cocktail του, στους αντίστοιχους εγχώριους διαγωνισμούς.

Διότι, μπορεί απλά να σου φέρουν ένα ποτό σαν αυτό.

Διεύθυνση: Κατσουλιέρη 7, Χαλάνδρι

Σχόλια