Όταν ο καιρός το επιτρέπει οι ταράτσες με θέα στην Αθήνα αποτελούν την ιδανική επιλογή για έξοδο με την παρέα σου!

Γιατί καλές και οι παραλίες και οι αυλές και τα εναλλακτικά καφέ στην πόλη, αλλά έχουν και οι ταράτσες τη χάρη τους. Σε ταράτσα θα πας αν βαρέθηκες τα συνηθισμένα και θέλεις να αλλάξεις λίγο τον αέρα σου, αλλά και… για να πάρεις λίγο παραπάνω αέρα.

Παρακάτω θα βρεις αρκετά καλές προτάσεις για τις επόμενες εξόδους σου σε ταράτσες με θέα στην Αθήνα, που ίσως δεν έχεις δοκιμάσει ακόμα, αλλά μάλλον πρέπει!

Κι αν σε σκουντήξουν και σου την πουν επειδή είσαι αφηρημένος, τουλάχιστον θα έχεις μία καλή δικαιολογία…η θέα θα φταίει, γιατί όντως θα σε συνεπάρει!

1. Anglais

Κηρυκείου 6, Μοναστηράκι

ταράτσες με θέα στην Αθήνα

Υπέροχο μέρος για να απολαύσεις το ποτό σου έχοντας απέναντί σου την Ακρόπολη, το Λυκαβηττό και το Αστεροσκοπείο!

Από τα ιδανικότερα μέρη για να πιεις καφεδάκι, μπύρα και γιατί όχι να μην τσιμπήσεις κάτι εναλλακτικό στο κέντρο της Αθήνας μετά από μία βόλτα ένα ζεστό βράδυ του καλοκαιριού. Ποικιλία σε μπύρες, κρασιά, cocktails και snacks.

2. Couleur Locale

Νορμανού 3, Μοναστηράκι

Χρησιμοποιώντας τον ανελκυστήρα προς τον τρίτο όροφο και ανοίγοντας την πόρτα, έρχεσαι αντιμέτωπος με θέα που αμέσως παραπλανά το βλέμμα σου να στραφεί στον λόφο της Ακρόπολης και στις στέγες των σπιτιών της παλιάς Αθήνας.

Επισκέψου το roof του Couleur Locale τις βραδιές που θα θέλεις να πάρεις τον αέρα σου κάπου μέσα στην πόλη, απολαμβάνοντας περίφημα cocktails συνοδευόμενα από μουσικές jazz, soul, funky, rock ‘n’ roll εναλλασσόμενων DJs και θέα να την πιεις στο ποτήρι σου.

3. Μοστρού

Μνησικλέους 22 και Λυσίου, Πλάκα

Ιδρύθηκε το 1870. To Μοστρού είναι ένα από τα παλαιότερα εστιατόρια της Αθήνας και οικογενειακή επιχείρηση για τρεις διαδοχικές γενιές, βρισκόμενο από τα μέσα του 19ου αιώνα στην αρχαία συνοικία της Πλάκας.

Κατά τη διάρκεια της μακράς ιστορίας τους έχουν διασκεδάσει τον Αριστοτέλη Ωνάση, το Φρανκ Σινάτρα και πολλές άλλες ελληνικές και διεθνείς προσωπικότητες.

Αξίζει να το επισκεφτείς για να απολαύσεις τον καφέ σου, την μπύρα σου ή οτιδήποτε τραβήξει η όρεξή σου από τον κατάλογο του εστιατορίου του, φυσικά απολαμβάνοντας ταυτόχρονα την υπέροχη θέα της Ακρόπολης που την έχεις κυριολεκτικά στο πιάτο σου!

4. La Vista Optimista

Ερμού 95, Αθήνα

Με μοναδική θέα στην Ακρόπολη, στο roof garden του ξενοδοχείου Lotus Center δημιουργήθηκε ένα Cafe Bar bistro που ικανοποιεί κάθε επιθυμία!

Άνοιξε τον κατάλογο και περιπλανήσου στις ξεχωριστές προτάσεις που θα βρεις, δοκίμασε οτιδήποτε σου τραβήξει την προσοχή και φυσικά συνόδεψέ το με κρασί ή ένα δροσερό cocktail!

5. City ZEN

Αιόλου 11, Μοναστηράκι

Πήγαινε και θα νιώσεις…zen! Παρήγγειλε καφέ, και οτιδήποτε θελήσεις από τον κατάλογο για να τσιμπήσεις, κάθισε αραχτός με την παρέα σου, απόλαυσε τις συζητήσεις σας και άσε και το βλέμμα σου να περιπλανηθεί για λίγο σαν χαμένο στη θέα που απλώνεται μπροστά σου!

6. MS Roof Garden

Αθηνάς 1 και Ερμού, Αθήνα

Καφέ, ποτό, φαγητό σε συνδυασμό με θέα και υπέροχη ατμόσφαιρα, ό,τι πρέπει για τις καλοκαιρινές μέρες και φυσικά νύχτες σου, καθώς αναρωτιέσαι πού να κανονίσεις έξοδο με την εκλεκτή σου παρέα!

7. Panormix Café Bar

Αλέξη Παυλή 37, Πανόρμου

Δίπλα από το μετρό της Πανόρμου μία ταράτσα με ευχάριστη και φιλική ατμόσφαιρα σε περιμένει καθημερινά για να απολαύσεις την έξοδό σου επιλέγοντας από τον κατάλογο ό,τι θέλεις από καφέ, μέχρι μπύρα, κρασί και φυσικά υπέροχα και δροσιστικά cocktails φτιαγμένα με φαντασία και πολύ…mix, όπως αρμόζει στο καλοκαίρι σου!

8. Cube Bar Restaurant

Πανόρμου 113 και Αλέξη Παυλή, Πανόρμου

Έτοιμο να σε υποδεχτεί από το πρωί για τον καφέ σου, το μεσημέρι για το γεύμα σου και το βράδυ για το ποτό σου, βρισκόμενο επίσης κοντά στο μετρό της Πανόρμου, με ταράτσα άκρως κατάλληλη για να πάρεις τον αέρα σου και να χαλαρώσεις οποιαδήποτε στιγμή της μέρας κι αν θελήσεις!

9. A for Athens

Μιαούλη 2, Πλατεία Μοναστηρακίου

Στην ταράτσα του ξενοδοχείου A for Athens σε περιμένει η απόλυτη θέα προς την Ακρόπολη και την urban πλευρά της πόλης με τους τοίχους που κοσμούνται από γκράφιτι.

Ιδανικό μέρος για εκείνους που δηλώνουν λάτρεις της πόλης και θέλουν να την απολαμβάνουν όλες τις ώρες της μέρας! Καφές, ποτά, cocktails και φαγητό σε περιμένουν να τα δοκιμάσεις!

10. 360 Cocktail Bar

Ηφαίστου 2, Μοναστηράκι

Όμορφη και φιλική ατμόσφαιρα, η θέα, επίσης, μοναδική, με τις καλύτερες ώρες για να την απολαύσεις, κατά τη δύση του ήλιου και μετά, τώρα που είναι ακόμα καλοκαίρι. Ποτό, εξαιρετικό φαγητό και οτιδήποτε τραβάει η όρεξή σου, όλα εδώ!

11. Χοροστάσιον

Σκουλενίου 2Β, Πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα

Ταράτσα bar στην Πλατεία Κλαυθμώνος, με θέα το Λυκαβηττό. Εδώ αξίζει να πας οποιαδήποτε στιγμή θελήσεις, για καφέ, ποτό και cocktails χαλαρά με την παρέα, για να αρχίσεις ή να τελειώσεις όμορφα την ημέρα σου.

12. BIOS

Παναγή Τσαλδάρη (Πειραιώς) 84, Αθήνα

Δροσερό hot spot της καλοκαιρινής Αθήνας με ωραία θέα, αεράκι, ποτά και πάρτυ, μουσική και movies on the wall στην ταράτσα του κτιρίου του Bios.

Κι αν ξυπνήσεις με όρεξη για brunch, μην ανησυχείς, γιατί στο bios σε προσέχουν και έχουν φροντίσει να σου έχουν στον κατάλογο αρκετά καλές επιλογές! Για δοκίμασε!

13. Andaman

Πειραιώς 187 και Αλόπης 65, Πετράλωνα

Ταράτσα στα Πετράλωνα, ό,τι πρέπει για όσους αρέσκονται στο να δοκιμάζουν ξεχωριστές και εξωτικές γεύσεις.

Εδώ θα βρεις ποικιλία εξωτικών cocktails, αλλά και ποικιλία πιάτων για να γευματίσεις ξαφνιάζοντας ευχάριστα τον ουρανίσκο σου!

Δες εδώ κι άλλα must μαγαζιά στα Πετράλωνα που γίνονται στέκια!

14. Chocolat Royal

Αποστόλου Παύλου 27, Θησείο

Η υψηλή ποιότητα και το εξαιρετικό service το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές από το πρωί έως και το βράδυ, σε αυτή την ιστορική γειτονιά της Αθήνας.

Προσεκτικά επιλεγμένο μενού, μπορείς να αρχίσεις επιλέγοντας ανάμεσα στον εκλεκτό καφέ του, τους φρέσκους χυμούς, τα smoothies, και να συνεχίσεις με brunch, κάποιο γλυκό επιδόρπιο, και ύστερα κάποιο από τα πιάτα της μεσογειακής του κουζίνας.

15. Thissio View

Αποστόλου Παύλου 25, Θησείο

Σε μοναδικής αρχιτεκτονικής αισθητικής χώρο, πάνω στον πεζόδρομο της Αποστόλου Παύλου, o οποίος ενώνει το σταθμό του Θησείου με την είσοδο της Ακρόπολης.

Ένα Εστιατόριο-Cafe-Club, όπου μπορεί να απολαύσει κανείς, πρωινό, μεσημεριανό ή βραδινό δείπνο, τον καφέ του ή το ποτό του σε ένα ζωντανό πολυχώρο που προσαρμόζεται ανάλογα με την εποχές του χρόνου.

Αυτή την εποχή, όμως, τι καλύτερο από το να απολαύσεις όλα αυτά που προσφέρονται στο roof του Thissio View.

16. Λουκούμι

Πλατεία Αβησσυνίας 3, Μοναστηράκι

Για να βρεθείς στον Κήπο, θα περάσεις από το Δέντρο cafe, πλ. Αβησσυνίας 10.

Μεγάλα ξύλινα τραπέζια του πικ νικ, αλλά και μικρότερα κλασσικά του καφέ για να διαλέξεις το αγαπημένο σου σημείο για να απολαύσεις τη θέα.

Ακόμη, μην ξεχάσεις να χαζέψεις τα γκράφιτι που υπάρχουν στους τοίχους ή να περιηγηθείς ανάμεσα στα φυτά και δεντράκια που υπάρχουν στον χώρο!

Ο Κήπος στην Ταράτσα διαθέτει Bar, service & 2 είδη μουσικής, αναλόγως σε ποια μεριά βρίσκεσαι!

Λειτουργεί την Άνοιξη, το Καλοκαίρι και το Φθινόπωρο και είναι κλειστός κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Ιδανικός για ραντεβού κατά το ηλιοβασίλεμα, αλλά και για μεγάλη παρέα και οικογένεια.

17. Καφέ Πλάκα

Τριπόδων 1, Πλάκα

Εντάξει, μπορεί να μην έχει και άπλετη θέα, αλλά σίγουρα αξίζει, επειδή βρίσκεται στην Πλάκα, επειδή είναι ταράτσα, θυμίζει αυλή σε κάποια άλλη πόλη, αλλά…όχι!

Βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας και αξίζει να την επισκεφτείς με την παρέα σου, για χαλαρές συζητήσεις, καφεδάκι, ποτάκι και γλυκό με αέρα άλλης εποχής!

+1 Athens Rooftop Bar @AthenStyle

Αγίας Θέκλας 10, Μοναστηράκι

Με θέα τον Παρθενώνα είναι σίγουρα μία ταράτσα, που αξίζει να επισκεφτείς!

Μάλιστα, είναι ιδανικό μέρος αν θέλεις λίγες στιγμές χαλάρωσης, απολαμβάνοντας το ποτό σου σε χαμηλή τιμή, σ’ ένα μέρος που παρότι είναι απλό συνδυάζει διαφορετικά στοιχεία υπέροχα.

Τέλος, το γεγονός ότι βρίσκεται μόλις λίγα λεπτά από το σταθμό του μετρό στο Μοναστηράκι την καθιστά μια από τις ιδανικότερες ταράτσες με θέα στην Αθήνα για αυτές τις μέρες!


Ελπίζω να σου φάνηκαν ενδιαφέρουσες οι παραπάνω προτάσεις! Σίγουρα υπάρχουν κι άλλες ταράτσες με θέα στην Αθήνα που περιμένουν να τις ανακαλύψουμε! 😉

Σχόλια