Τα καλοκαίρια πάνε κι έρχονται κι εσύ δεν είσαι καθόλου προσεκτικός με το σώμα σου!

Το αντηλιακό το καλοκαίρι είναι ο νούμερο ένα σύμμαχός μας, αλλά εσύ συνεχώς το ξεχνάς και κάθεσαι και ξεροψήνεσαι σαν κοτόπουλο. Όχι, δεν σε βοηθά ούτε το καπέλο, ούτε η ομπρέλα, ούτε κανά ξεχασμένο (μη καμένο) δεντράκι… Μόνο το αντηλιακό σου. Το σώμα σου είναι σημαντικό, μην το παραμελείς. 

Δες παρακάτω 5 έξυπνους τρόπους για να σώσεις ό,τι σώζεται.

#1: Κομπρέσες νερού

Οι ατελείωτες ώρες στον ήλιο χωρίς νερό εκτός από το κάψιμο μπορούν να προκαλέσουν και ζαλάδες. Γι’ αυτό εμείς σου προτείνουμε πολλές κομπρέσες. Το νερό είναι πολύ σημαντικός παράγοντας στο κάψιμο και εκτός αυτού βοηθά το σώμα μας να ανακουφίζεται.

Τα βήματα είναι απλά.

Βρέξε πολλές πετσέτες με δροσερό νερό και τοποθέτησε τες στα σημεία που νιώθεις πιο έντονα το κάψιμο. Εννοείται το μέτωπο είναι sos σημείο. Μόλις νιώσεις καλύτερα συνέχισε με κρέμες.

4+1 τρόποι να παλέψεις το κάψιμο από τον ήλιο στο σώμα σου

#2: Το θαύμα της φύσης: Αλόη

Η αλόη, αποτελεί το νούμερο ένα φάρμακο της φύσης. Περιέχει όλα αυτά τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το σώμα σου μετά το κάψιμο. Η αλόη λειτουργεί σαν αναλγητικό και ενυδατώνει το δέρμα με αποτέλεσμα να αποφύγεις και την ξηρότητα. Την χρειάζεσαι πάντα!

#3: Μπυρίτσα

Μην την πιείτε, λουστείτε, που έλεγε και μια διαφήμιση και όχι άδικα. Η μπύρα, όσο ωραία κι να είναι, άλλο τόσο θεραπευτική είναι για το σώμα. Αλλά δεν μιλάμε για οποιοδήποτε είδος μπύρας αλλά για τον γνωστό σε όλους μηλίτη.

Άντε, για τους αγγλομαθείς, apple cider. Μια κούπα μηλίτη σε χλιαρό νερό, είναι αρκετή για να ανακουφίσει το σώμα σου από το κάψιμο. Tip: πολλά και τακτικά μπάνια.

σώμα

#4: Γιατροσόφι για όλα… Γιαούρτι

Εντάξει… Ουκ ολίγες φορές όταν ήμασταν παιδιά και γυρνούσαμε σπίτι κατακαμένοι με όλο μας το σώμα κρυβόμασταν να μην μας δει η μαμά μας. Όμως, αυτό το μάτι της Ελληνίδας μάνας πιάνει τα πάντα.

Θυμάμαι να με στέλνει τρέχοντας για μπάνιο για να μην της πάθω τίποτα και μετά να με ξαπλώνει στο κρεβάτι του πόνου και να με καλύπτει με όσο γιαούρτι είχαμε σπίτι.

Και όχι άδικα.

Το γιαούρτι δημιουργεί πρωτεϊνικές ουσίες στο σώμα μας που μειώνουν τον  πόνο και κρατούν ενυδατωμένη την περιοχή για αρκετές ώρες. Γι’ αυτό, πρόσεχε να έχεις πάντα απόθεμα στο σπίτι την καλοκαιρινή περίοδο.

#5: Φαρμακευτική κρέμα

Και επειδή πολλές φορές συμβαίνει να μην έχεις τίποτα από τα παραπάνω ή απλά να βαριέσαι βρε παιδί μου να βάλεις το γιαουρτάκι σου, δοκίμασε την πανεύκολη λύση της φαρμακευτικής κρέμας.

Δρα πιο γρήγορα από τα φυσικά προϊόντα (φυσικά όλα έχουν τη χάρη τους) και κυρίως είναι δραστικότερη για το κάψιμο στο πρόσωπο.

Να θυμάστε ότι προσέχουμε το δέρμα μας, είναι ο καθρέφτης μας!

Σχόλια