Σπαραχτικές ιαχές εξακοντίζονται και σκίζουν τον ουρανό στα δύο.

Καθώς η πύρινη κόλασης τορπίλισε κάθε ζωοφόρο ελπίδα σωτηρίας για τον αθηναϊκό βίο, αναγκάζοντας οικογένειες Ελλήνων με τραγική οιμωγή, δίχως αρωγή, να πουν το τελευταίο αντίο.

Δίνη οδυνηρής σκοτοδίνης κηλίδωσε τον αθηναϊκό αιθέρα, καθώς η ορμητική φλεγόμενη λαίλαπα εξαπέλυσε οικτρή φοβέρα.

Πηγή εικόνας: Valerie Gache / AFP / Getty

Το ειδυλλιακό πράσινο καρποφόρο τοπίο μοιάζει με σεληνιακό πλέον, αφού στο διάβα του το πύρινο τέρας παρέδωσε έδαφος άγονο σαν άκαρπη καλντέρα.

Ένας μπαξές γιομάτος αίμα είναι ο ουρανός και πολλή σκόνη, από τις αποπνικτικές αναθυμιάσεις της πύρινης αγχόνης, που τον οικτρό πυρακτωμένο θάνατο 88 Ελλήνων ζυγώνει, και τις καρδιές λοιπών λιώνει.

φωτιά στην αττική

Σύννεφα γκρίζα μυροφόρα, που δε θα φύγουν μοιράζονται θρόνους κοσμώντας τον αθηναϊκό ουρανό με μαύρη πίκρα.

Πεδίο ολέθριο ολόκληρη η Ραφήνα, σαν πάει κανείς εκεί ακόμη ακούει τους αγωνιώδεις αντίλαλους της πυροσβεστικής σειρήνας.

Μια πυριγενή θεομηνία, λένε κάποιοι, πως πυροδότησε μαινόμενη Νέμεσις για την ανίατη Άτη που μετέτρεψε την περιοχή Μάτι σε ολέθρια στάχτη.

 Πολύ φοβάμαι πως η αποτρόπαιη πυρκαγιά δεν οφείλεται στην αλλοπρόσαλλη φύση, αλλά στην δυνητικά κυκλοθυμική αλλοτριωτική ανθρώπινη κρίση. Ρήση δύσης ηθικής και λογικής κρίσης καθιστά τον άνθρωπο δήμιο και καταλογίζεται σε αυτόν βαρύνουσες εκφυλιστικές ευθύνες.

Προτού όμως προβούμε στο δαιδαλώδες ψυχοφθόρο παιχνίδι απόδοσης αιτιών…

Θα πρέπει να συμπαρασταθούμε στους ανθρώπους που πληγώθηκαν από την μακάβρια ζημιογόνα πύρινη μάστιγα, με κάθε δυνατό τρόπο εφόσον σε τέτοιες στιγμές υποδαυλίζεται η καίρια ανάγκη συμπόνιας, εμπάθειας και φιλανθρωπίας.

Μνήμης οίδημα ανεξίτηλου στίγματος, αποτελεί η πυριγενή ειδεχθή καταστροφή της Δευτέρας. Παρόλα αυτό, όμως, η ολέθρια αυτή συμφορά θα μπορούσε να θεαθεί ως ένδειξη και υπενθύμιση της καθοριστικής σημασίας που διακατέχουν οι ανθρωπιστικές αξίες στον γόνιμο βίο.

Μαρία Ν Σουλούνια

Σχόλια