Έχοντας φτάσει στην καρδιά του καλοκαιριού θέλουμε να σου υπενθυμίσουμε μερικά από τα Φεστιβάλ που αξίζεις να επισκεφτείς.

Μουσικά φεστιβάλ Αύγουστος 2018

Τι θα έβαζες δίπλα στη λέξη καλοκαίρι;

Μήπως ήλιος, ζέστη, παραλία, διακοπές ή μήπως έρωτας, ατελείωτα ξενύχτια, καρπούζι και άφθονος ύπνος;

Αν ρωτούσες πάντως εμένα, χωρίς ιδιαίτερη σκέψη θα σου απαντούσα αμέσως ΦΕΣΤΙΒΑΛ!!

Aν λοιπόν είσαι μουσικόφιλος/-η ή εραστής της τέχνης γενικότερα, σου αρέσει να επισκέπτεσαι νέα μέρη, να γνωρίζεις ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα, επιδιώκεις την κατασκηνωτική εμπειρία τα καλοκαιρινά φεστιβάλ είναι αναμφίβολα η ευκαιρία σου.

Ποτάμια, παραλίες, δάση… Όπου και να βρεθείς σίγουρα θα βρεις μια μουσική γιορτή που θα σε παρασύρει σε μια περιπέτεια «φεστιβαλικών» διαστάσεων!

Δεδομένου όμως ότι οι επιλογές είναι πολλές και δε θα ξέρεις ποιο να διαλέξεις, αποφάσισα να κάνω εγώ την περισσότερη «δουλειά» για εσένα… Έτσι έψαξα, ρώτησα και με χαρά σου παραθέτω κάποια από τα Φεστιβάλ του Αυγούστου που δεν πρέπει να χάσεις!!

1. River Party

To Φεστιβάλ θεσμός της ελληνική υπαίθρου ανοίγει για 4 μέρες τις πόρτες του, αυτή τη φορά ανανεωμένο!

Μπορεί το line-up να διαφέρει από αυτό που έχουμε συνηθίσει τα τελευταία χρόνια, οι νέοι όμως διοργανωτές υπόσχονται ότι και φέτος το River Party, το θρυλικό αυτό μουσικό και κατασκηνωτικό φεστιβάλ, θα σου χαρίσει μοναδικές στιγμές.

Rock, Pop, Φοκλόρ, Ηip-Hop, λαϊκό και πολλά ακόμη μουσικά είδη δίνουν το δικό τους ραντεβού στο Νεστόριο Καστοριάς.

Άλλωστε στο River, όλοι χωράνε!

Πού: Νεστόριο Καστοριάς

Πότε: 1-5 Αυγούστου

2. 5ο Zero Festival

To Zero Festival στη λίμνη Ζηρού θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως το σημείο αναφοράς των καλλιτεχνικών δρώμενων της Βορειοδυτικής Ελλάδας.

Για ακόμη μια χρονιά το Zero Festival είναι η συνάντηση του καλοκαιριού, εκεί όπου το φυσικό τοπίο μετατρέπεται σε μια μεγάλη πολιτιστική διοργάνωση, δημιουργώντας ένα εκρηκτικό μείγμα ακουσμάτων και στιγμών!

Ένας καλλιτεχνικός καμβάς που έχει κεντηθεί με μουσικές και αθλητικές δραστηριότητες σε περιμένει να τον αγκαλιάσεις και να ανακαλύψεις μέσα από αυτόν τη μαγεία της λίμνης.

Το μουσικό ντύσιμο του διημέρου αναλαμβάνουν οι: Kadebostany, Active Member, Imam Baildi, Baildsa, Lia Hide, Atomic Love!

Το σίγουρο είναι ένα, Ραντεβού στη Λίμνη!!

Πού: Λίμνη Ζηρού, Φιλιππιάδα

Πότε: 10-11 Αυγούστου

Info: https://www.facebook.com/zerofestival.gr

3. Ireon Music Festival

Όταν ο ήλιος δύει, η μουσική ανατέλλει στη…Σάμο! Με το σύνθημα «Where Sounds Inspires» οι διοργανωτές του Ιreon Music Festival σε προσκαλούν σε ένα ξέφρενο μουσικό τριήμερο.

Για 15η συνεχή χρονιά η Σάμος ετοιμάζεται να σου προσφέρει την απόλυτη μουσική εμπειρία, μια εμπειρία γεμάτη από διασκέδαση και μουσικές συναντήσεις!

Αν θέλεις λοιπόν και εσύ να χορέψεις στους ρυθμούς του Dj Cayetano, να σιγοτραγουδίσεις  την παιχνιδιάρικη «Λόλα» του Κωστή Μαραβέγια, να αφεθείς στο reggae ηχόχρωμα των Inner Circle (Jamaica) και του διδύμου «Κακό Συναπάντημα Sound System», απολαμβάνοντας την ροκ παρουσία και χροιά του Βασίλη Παπακανωνσταντίνου, δεν έχεις παρά να κλείσεις εισιτήρια για την όμορφη Σάμο.

Πού: Ηραίο Σάμου

Πότε: 7-9 Αυγούστου

Info: https://www.ireon-music-festival-samos.gr 

4. 4ο Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου («Γένεσις»)

Για εσένα που αναζητάς μια διαφορετική μουσική περιπλάνηση το Διεθνές Φεστιβάλ Μολύβου είναι αυτό που ψάχνεις∙ ένα ξάφνιασμα των αισθήσεων στο Βόρειο Αιγαίο.

Τα καλντερίμια, οι ναοί, οι παραλίες, τα πάντα στον ομώνυμο παραδοσιακό οικισμό της Λέσβου θα κλείσουν μέσα τους την πολυμορφία της κλασικής μουσικής.

Το Φεστιβάλ υπογράφουν 27 ταλαντούχοι και βραβευμένοι σολίστ της εγχώριας και ξένης μουσικής σκηνής, όπως ο Λαρς Φογκτ και ο Δημήτρης Τηλιάκος, οι οποίοι ευελπιστούν μέσα από τις ιδιαίτερες αυτές μουσικές εξορμήσεις να εισάγουν τον ακροατή και επισκέπτη σε μια νέα διάσταση της κλασικής μουσικής, στη γένεση μιας διαφορετικής ταυτότητας, μιας ταυτότητας που χρειάζεται να διερευνηθεί, να ανακαλυφθεί εκ νέου.

Πού: Μόλυβος Λέσβου

Πότε: 8-19 Αυγούστου

Info: https://www.molyvosfestival.com

Bonus mini Festival

Σε ένα μέρος που η φύση κλέβει την παράσταση, εκεί που το άγριο και απόκρημνο πρόσωπο της Ηπείρου σε μαγνητίζει, βρίσκεται η Κόνιτσα.

Σε αυτή λοιπόν την κωμόπολη της Ηπείρου, στην οποία δε ξέρεις τι να πρωτοερωτευτείς, εύχομαι να σε βγάλει ο δρόμος σου στις 16 Αυγούστου.

Εκείνη τη μέρα στο σπίτι της Χαμκώς, της μητέρας του Αλή Πασά, ο Μάλαμας, ο «ασημένιος» άντρας, και ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, αυτός ο φωτογράφος των ήχων και των στίχων, θα  «ποτίσουν» με τις φωνές τους το τοπίο.

Ιnfo: https://el-gr.facebook.com/festivalkonitsa

Σχόλια