Φτιάχνεις παρουσίαση Power Point και ψάχνεις έξυπνα κόλπα για να εντυπωσιάσεις; Αυτό το άρθρο είναι για εσένα!

Βλέπεις το power point σαν ένα ακόμα απαραίτητο εργαλείο που στην πράξη σου δυσκολεύει τη ζωή και τη δημιουργικότητα; Σκέφτηκες ότι μπορεί να κάνεις και λάθος; Χιλιάδες δημιουργικοί άνθρωποι ανά τον κόσμο πιστεύουν ότι το power point είναι τα εργαλεία ενός “ζωγράφου”. Αν έχεις όρεξη να δημιουργήσεις και να ξεφύγεις από τα πρότυπα μιας κλασικής παρουσίασης, διάβασε τα 5 tips που σου προτείνω.

1. Δημιούργησε slides στις διαστάσεις που θες

Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι για τις παρουσιάσεις μας μένουμε στις διαστάσεις τις default του power point. Ήξερες όμως ότι αυτές μπορούν να αλλάξουν και να σου προσφέρουν την ευκαιρία να πρωτοτυπήσεις όχι μόνο σε περιεχόμενο αλλά και σε μορφή; Αρχικά, για να αλλάξεις τις διαστάσεις πήγαινε στο βασικό μενού και πάτα file, στη συνέχεια επέλεξε το page setup, συμπλήρωσε το ύψος και το πλάτος που θες για τις διαφάνειες και πάτα OK. To background σου μόλις άλλαξε.

Tip: Άλλαξε τις διαστάσεις των slide πριν προσθέσεις περιεχόμενο ή εικόνα γιατί τότε θα χαλάσουν και οι διαστάσεις των αντικειμένων σου.

Παρουσίαση Power Point: 5 Πρακτικές συμβουλές για να εντυπωσιάσεις!

2. Περικοπή εικόνων σε προσαρμοσμένα σχήματα

Εκτός από τη δημιουργία προσαρμοσμένων σχημάτων στην παρουσίαση σου, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το PowerPoint για να περικόψεις υπάρχουσες εικόνες. Ο τρόπος είναι πολύ απλός. Κάνε κλικ στην εικόνα και επίλεξε “format” στη γραμμή επιλογών. Επίλεξε περικοπή, έπειτα mask to shape και τέλος διάλεξε το επιθυμητό σχήμα.

Tip: Εξαιρετική επιλογή για να φτιάξεις ένα πολύ ωραίο collage.

Παρουσίαση Power Point: 5 Πρακτικές συμβουλές για να εντυπωσιάσεις!

3. Χρησιμοποίησε τα presenter tools

Το μόνιμο πρόβλημα στις παρουσιάσεις είναι να μη ξεφύγεις εκτός χρόνου. Πιστεύεις ότι δε μπορείς με τίποτα να το μετρήσεις επακριβώς; Κάνεις λάθος. Αν χρησιμοποιήσεις τις δυνατότητες που σου δίνει το πρόγραμμα δεν έχεις λόγο να αγχώνεσαι. Αρχικά, πήγαινε στο μενού στο slideshow, εδώ θα δεις τη δυνατότητα καταγραφής της παρουσίασης και διάφορα χρήσιμα εργαλεία για την παρουσίαση.

4. Παίξε με τις αποχρώσεις των χρωμάτων και το gradient

Θα ήθελες να μη μείνεις μόνο σε μία απόχρωση χρώματος στα γράμματά σου ή και στο πλαίσιο; Το Power Point έχει και αυτή τη δυνατότητα. Με λάβαρο τη δημιουργικότητά σου μπορείς να αναβαθμίσεις μία απλή παρουσίαση σε καλλιτεχνική δημιουργία. Γράψε το κείμενο που θες, πάτα format και στη συνέχεια text fill και gradient. Ανάλογα ποια έκδοση έχεις θα σου ανοίξει ή δεξιά ή στο κέντρο η παρακάτω στήλη. Επιλέγεις gradient fill και προσθέτεις τα χρώματα που θέλεις. Μη φοβηθείς να πειραματιστείς. Προσπάθησε να ξεφύγεις από αυτά που προτείνει το wordArt και κάνε την παρουσίασή σου να μη θυμίζει σε καμία.

5. Δημιούργησε μία σελίδα slide master

Άφησε τα δύσκολα για το τέλος θα πεις. Πόσες φορές θέλεις στις 20 διαφάνειες της παρουσίασής σου να βρίσκεται το logo στο ίδιο μέρος σε κάθε διαφάνεια και δε μπορούσες; Το πρόγραμμα μας σκέφτηκε και σε αυτό. Αν από το θέμα ονομάσουμε μία σελίδα ως slide master, τότε κάθε διαφάνεια θα έχει ως βασικά στοιχεία τα αντικείμενα που έχεις ορίσει.

Εφάρμοσε τα tips και σου εύχομαι μια καλή και δημιουργική παρουσίαση!

 

Σχόλια