Ποιος είπε ότι για να περάσεις καλά πρέπει να πας στα γνωστά, πολυσύχναστα και ακριβά νησιά; Αν κάποιος στην παρέα έχει εξοχικό σε παραθαλάσσιο χωριό, εκμεταλλευτείτε το για τις πιο φτηνές σας διακοπές και θα περάσετε μια χαρά!

Διακοπές στο εξοχικό φίλου: 7 ιδέες για να μην βαρεθείς καθόλου εκεί στην ερημιά

Το καλοκαίρι ήρθε και όλοι αρχίζουμε να ψάχνουμε πού θα κάνουμε διακοπές, μιας και στην Ελλάδα είμαστε και θέλουμε παραλία, ξάπλα και ήλιο. Τα λεφτά είναι όπως πάντα όχι αρκετά αλλά επειδή και πάλι στην Ελλάδα είμαστε, όλο και κάποιο φίλο με εξοχικό κοντά σε θάλασσα έχουμε. Και επειδή η διαμονή στα τουριστικά μέρη κοστίζει κάπως πολύ, ξαφνικά το χωριό του φίλου σου φαντάζει ιδανικός προορισμός και μπορεί κάλλιστα να είναι κιόλας.

Εάν φοβάσαι ότι θα βαρεθείς επειδή το εξοχικό δεν είναι στις Kυκλάδες αλλά κάπου σε ένα χωριό κοντά στην Κόρινθο, μην ανησυχείς. Έχω περάσει τουλάχιστον δέκα χρόνια τις διακοπές μου σε μέρη χωρίς ούτε ένα μπαράκι βρε αδερφέ γιατί πολύ απλά εκεί υπάρχει διαμονή χωρίς λεφτά και μετά από αυτή τη συλλογή εμπειριών, είμαι σε θέση να σου μεταφέρω τις γνώσεις μου για να μην βαρεθείς με τους φίλους σου.

1. Φέρε όσους χωράνε

Πάρε μαζί σου φίλους και γνωστούς, όσους συμπαθείς χωρίς απαραίτητα να είναι κολλητοί. Εάν το μέρος που πας δεν έχει νυχτερινή ζωή, κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχει και πολλούς νέους να γνωρίσεις. Οπότε αν δεν πας για σαββατοκύριακο αλλά για κανένα δεκαήμερο, με τον κολλητό σου μόνο παίζει να βαρεθείς.

Ακόμα και άτομα που δεν τρελαίνεσαι γενικά, στις διακοπές μπορούν να δημιουργήσουν καταστάσεις γέλιου μέχρι δακρύων, καθώς θα σας ενώσει η ανάγκη για μπάνιο, εύρεση φαγητού και καλοπέρασης. Μην το φοβηθείς.

 

2. Επιτραπέζια

Μην υπολογίζεις στη διασκέδαση που θα βρεις εκεί, πάρε τη διασκέδαση μαζί σου από το σπίτι. Σε συνδυασμό με το “φέρε όσους χωράνε”, οι τσακωμοί για τη νίκη θα δημιουργήσουν την ίντριγκα που χρειάζεται κάθε παρέα για να έχει να λέει μετά τις διακοπές.

Φυσικά ο όρος επιτραπέζια όταν μιλάμε για καλοκαίρι στην Ελλάδα, αναφέρεται πρωτίστως στο τάβλι, με πούλια που κοπανιούνται και ζάρια που πριν πέσουν ευλογούνται και καθοδηγούνται για προσγείωση σε συγκεκριμένη ζαριά. Απαραίτητο αξεσουάρ όπου κι αν πας διακοπές.

Τώρα, ο πιο εύκολος τρόπος για να δημιουργηθούν μισητοί αντίπαλοι είναι τα πιο ομαδικά παιχνίδια, όπως η Μονόπολη, όπου υπάρχει ταύτιση και όλοι μαζί οι χαμένοι είναι εναντίον των ένα-δύο που μαζεύουν όλα τα λεφτά.

3. Μαγειρέψτε

Θα γλιτώσεις πολλά λεφτά και δεν θα χρειαστεί να καταραστείς το υπέροχο κατά τ΄άλλα πιτόγυρο, που τρως για μεσημεριανό και βραδινό πέμπτη συνεχόμενη μέρα.

Εγώ όμως δεν σου το προτείνω για αυτό, το προτείνω γιατι μοιραία θα προκύψουν ιστορίες από πρωτότυπες συνταγές με συνδυασμό υλικών που διαθέτει το ψυγείο και φαινομενικά ταιριάζουν.

Το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους. Αν όλα πάνε καλά, θα λέτε για το πόσο ωραίο ήταν αυτό που φάγατε. Αν όχι και τόσο, θα προκύψουν σοβαρές συζητήσεις και πιθανόν ψηφοφορίες για το εάν είναι ασφαλές να το φάτε έστω για να χορτάσετε.

4. Όλη μέρα θάλασσα

Πάρε αντηλιακό, πάρε ομπρέλα, πάρε ρακέτες, πάρε βιβλίο, πάρε φαΐ και πήγαινε προετοιμασμένος να περάσεις όσες περισσότερες ώρες γίνεται δίπλα στη θάλασσα.

Συνήθως αυτά τα εξοχικά στα οποία πάμε δεν είναι ακριβώς βίλες. Αν είστε και πολλά άτομα, μάλλον δεν θα χωράτε ακριβώς άνετα μέσα στο σπίτι και βασικά δεν πάμε διακοπές για να κάτσουμε μέσα στους 4 τοίχους, οπότε πηγαίνετε παραλία για να αράξετε με την ησυχία σας και να κάνετε και τις βουτιές σας.

Αυτό που δεν πρέπει να υποτιμήσετε είναι η ανάγκη για σκιά. Αν δεν υπάρχει φυσική σκιά από δέντρα, πάρε ομπρέλα καθώς μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά στο πώς θα περάσετε.

5. Βγες στο χωριό

Ακόμα και αν κατά τα φαινόμενα δεν υπάρχει ίχνος ζωής εκεί που είσαι, προτείνω να το διερευνήσεις αφού βρέθηκες εκεί και έχεις την ευκαιρία.

Μη νομίζεις ότι όλοι πάνε αποκλειστικά στα πολύ γνωστά τουριστικά νησιά που όλοι ξέρουμε. Πιθανότατα αφού υπάρχει εκεί ένα εξοχικό, θα υπάρχουν και άλλα και άρα θα υπάρχουν και άλλες παρέες ακριβώς όπως κι εσείς.

Ακόμα και αν το μέρος δεν διαθέτει ούτε ένα μπαράκι για να μαζευτούνε όλοι αυτοί (που μάλλον θα διαθέτει απλά ίσως φέρνει σε καφενείο), κάπου θα υπάρχει ένας μέρος που μαζεύονται και αν μιλάμε για παραθαλάσσιο χωριό, μάλλον αυτό είναι η παραλία. Πάρτε μπύρες και πηγαίνετε καμία βόλτα προς τα εκεί. Και κόσμο να μη βρείτε, τι καλύτερο από βραδινό μπάνιο στη θάλασσα!

6. Κάνε καμία εκδρομή

Όπου μπορείς να πας, πήγαινε. Στο δίπλα χωριό, στη δύσβατη παραλία, στα ορεινά, όπου μπορείς και έχεις πρόσβαση. Αν έχετε και αυτοκίνητο τόσο το καλύτερο, μπορείτε να πάτε βόλτες για να δείτε τα γύρω μέρη.

Δεν χρειάζεται να τα έχετε ακουστά γιατί το πιθανότερο είναι ότι δεν θα τα έχετε. Ρώτα εκεί τους κατοίκους που αξίζει περισσότερο και απλά ξεκινήστε. Μην το πολυσκέφτεστε, το πολύ πολύ να μην ενθουσιαστείτε αλλά τουλάχιστον θα έχετε δει κάτι καινούριο.

7. Μουσική

Επειδή μου έχει τύχει να παω σε εξοχικό φίλου για διακοπές χωρίς ίντερνετ, χωρίς ραδιόφωνο, χωρίς τραγούδια στα κινητά μας τηλέφωνα και θεωρώντας το δεδομένο ο καθένας πως κάποιος θα φέρει μουσική, δεν θέλεις να βρεθείς σε αυτή τη θέση.

Κατέβασε μουσική και κάνε χώρο για μπόλικα κομμάτια στο κινητό σου γιατί θα σας συνοδεύουν σίγουρα αρκετές ώρες της ημέρας.

Η ποικιλία συνήθως επιβάλλεται γιατί ακόμα κι αν πρόκειται για τα αγαπημένα σου είδη, κάπου το τρίτο βράδυ θα θελήσεις να ακούσεις και αυτά που κανονικά δεν σου αρέσουν αλλά βασικά σου αρέσει να τα ακούς. Ξέρεις τώρα.

 

Σχόλια