Αυτά τα Πανεπιστήμια βρέθηκαν στην κατάταξη της παγκόσμιας ομάδας αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της QS Quacquarelli Symonds!

Πέντε ελληνικά Πανεπιστήμια βρέθηκαν στην κατάταξη της παγκόσμιας ομάδας αναλυτών ανώτατης εκπαίδευσης της QS Quacquarelli Symonds, που αφορά το κύρος του πτυχίου των αποφοίτων.

Την υψηλότερη επίδοση σημείωσε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που βρέθηκε στην 224η θέση και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην 293η θέση.

Άλλα ελληνικά Πανεπιστήμια της λίστας με το δείκτη, που μετρά τις απόψεις περισσότερων από 42.000 εργοδοτών ανά τον κόσμο, είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Κανένα βέβαια από αυτά δεν σημείωσε βελτίωσε σε όλους τους τομείς της έρευνας καθώς τα 4 παρέμειναν σταθερά και το πέμπτο παρουσίασε πτώση.

Πρώτο στην κατάταξη βρέθηκε το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης, ενώ την καλύτερη επίδοση από τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας είχε το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο που βρέθηκε στην 446η θέση.

Σχόλια