Όσο πιο νωρίς ξεκινήσεις να δικτυώνεσαι τόσο το καλύτερο!

Πλέον μέσω του διαδικτύου η επαγγελματική δικτύωση γίνεται όλο και πιο εύκολη και μάλιστα μπορεί να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο εργαλείο στην αναζήτηση εργασίας!

Η δικτύωση θα σε βοηθήσει να μάθεις περισσότερα πράγματα για τον κλάδο σου, ενώ ταυτόχρονα έχεις την ευκαιρία να γίνεις ορατός ανάμεσα σε πολλούς άλλους νέους.

Ακολουθώντας τις παρακάτω συμβουλές και μέσα από προσωπικό μόχθο και δουλειά είναι πιθανό να τα καταφέρεις. Γιατί παρότι δεν είναι ένα εύκολο επίτευγμα να καταφέρει να ξεχωρίσει κάποιος, αξίζει σίγουρα μια προσπάθεια!

1. Ακολούθησέ καταξιωμένους επαγγελματίες του κλάδου σου στο Twitter

Το Twitter είναι ένα πολύ δυνατό μέσο, το οποίο μπορεί να σε βοηθήσει αρκετά στη δουλειά σου. Μάλιστα, πολύ συχνά οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες μοιράζονται άρθρα που είναι πολύ χρήσιμα για όποιον θέλει να μπει στον κλάδο.

Φυσικά, μπορείς και εσύ να συμμετάσχεις στη συζήτηση με κάποιο σχόλιο ή κάνοντας κάποια ερώτηση.

2. Χρησιμοποίησε το LinkedIn

Είναι ένα από τα πιο σημαντικά εργαλεία και δεν γίνεται να μην έχεις LinkedIn ακόμη και αν είσαι νέος… Εδώ, μάλιστα σου εξηγούμε ακριβώς το γιατί!

Μέσω του LinkedIn, λοιπόν, μπορείς να συνδεθείς με καταξιωμένους επαγγελματίες και να αλληλεπιδράς μαζί τους. Ταυτόχρονα, μπορείς να ακολουθήσεις και εταιρείες στον κλάδο που σε ενδιαφέρει και να δεις τις απόψεις που ανταλλάσσουν επαγγελματίες μεταξύ τους.

3. Κάνε εγγραφή και διάβασε blog επιτυχημένων επαγγελματιών

Άλλος ένας τρόπος για να διευρύνεις τις γνώσεις σου πάνω στον κλάδο που σε ενδιαφέρει να ασχοληθείς μετά τις σπουδές σου!

Το πιο σημαντικό, όμως, εδώ είναι ότι σου δίνεται η ευκαιρία να μάθεις πράγματα από άτομα που είναι ειδικοί σε αυτό που κάνουν και που συχνά στα άρθρα τους δίνουν πολλές συμβουλές για νέους που θέλουν να ασχοληθούν με τον εκάστοτε κλάδο!

Τέλος, μην ξεχνάς ότι μπορείς πάντα και στα blog να κάνεις σχόλια ή ερωτήσεις για όποιο θέμα σε ενδιαφέρει!

Με πληροφορίες από το: e-dimosio.gr

Σχόλια