Μερικές ερωτήσεις που μπορείς να κάνεις και που θα σε βοηθήσουν να διαφοροποιηθείς από τους υπόλοιπους υποψήφιους!

Η σύμβουλος καριέρα Ashley Stahl, μοιράστηκε 3 ερωτήσεις που κάθε υποψήφιος πρέπει να κάνει που όχι μόνο θα τον βοηθήσουν να ξεχωρίσει, αλλά ταυτόχρονα θα αντιληφθεί καλύτερα την θέση για την οποία είναι υποψήφιος και την πολιτική της εταιρείας.

1. Πώς μοιάζει μια συνηθισμένη μέρα σε αυτή τη θέση;

Δεν πρέπει να φοβηθείς να κάνεις την συγκεκριμένη ερώτηση αφού έτσι θα μάθεις περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη θέση.

2. Ποιά είναι η κουλτούρα της εταιρείας;

Σίγουρα θες να μάθεις για τις ημέρες διακοπών ή σε ποιες περιπτώσεις κάνουν αυξήσεις. Επειδή όμως μια τέτοια ερώτηση ίσως ακουστεί λάθος, η Stahl προτείνει να ρωτήσεις ποια είναι η κουλτούρα της εταιρείας και έτσι θα μπορέσεις να μάθεις τα οφέλη και τα προνόμια που προσφέρει, χωρίς να φαίνεσαι άπληστος/η!

3. Η εταιρεία προσφέρει προγράμματα εξέλιξης για τους υπαλλήλους της;

Με αυτή την ερώτηση θα μάθεις αν υπάρχει πιθανότητα ανέλιξης και μελλοντικές ευκαιρίες στην εταιρείας χωρίς να ακουστεί σαν να ενδιαφέρεσαι μόνο να «ανέβεις».

Η Stahl αναφέρει χαρακτηριστικά ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή σε αυτές τις ερωτήσεις. Αν ζητήσεις να μάθεις που θα βρίσκεσαι σε δύο χρόνια φαίνεται σαν να μην ενδιαφέρεσαι για την συγκεκριμένη θέση, γι’ αυτό και πρέπει να ξεκαθαρίσεις ότι ενδιαφέρεσαι να βελτιώσεις τις ικανότητές σου και να ωφελήσεις την εταιρεία!

Πηγή: e-dimosio.gr

Σχόλια