Προχθές διάβασα μια ατάκα έτσι λίγο φιλοσοφημένη και ψαγμένη μπορώ να πω.

”Η οικονομική καταστροφή αρχίζει με την νοοτροπία
   να κάνουμε λιγότερα και να θέλουμε περισσότερα”

Ίσως αυτή η ατάκα τελικά να είναι ο τίτλος που ψάχναμε να βάλουμε στο Μουντιάλ 2018!

Ενός Μουντιάλ με πολλά στραβά, που βασίστηκε σε λάθος επιλογές, λάθος κριτήρια, λάθος κινήσεις και λάθος πρόσωπα.

Μουντιάλ 2018: Απολογισμός τρίτης εβδομάδας

Το Παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας το περιμέναμε πώς και πώς, γνωρίζοντας μάλιστα πως 3 από τις αγαπημένες μας ομάδες (Ιταλία, Ολλανδία και Ελλάδα) δεν θα έδιναν το παρόν.

Παρόλα αυτά τα αφήσαμε όλα στην άκρη (ακόμα και την γκόμενα) προκειμένου να μαζευτούμε με τους φίλους μας για 8 ώρες σχεδόν κάθε μέρα, να τρώμε, να πίνουμε και να κουβαδιαζόμαστε!

Κάποιος είπε ότι αυτόν τον μήνα δεν έβγαινε λόγω του Μουντιάλ και έκανε οικονομία…

ΠΩΣ ΡΕ Μ@Λ@ΚΑ ΕΚΑΝΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

Δεν έτρωγες σουβλάκια; Δεν παράγγελνες πίτσες; Δεν πίνατε μπύρες; Δεν ψήνατε;

Πώς βλέπατε μπάλα; Mε τσάι του βουνού και σπιτικά κουλουράκια;

Για ποια οικονομία λέμε τώρα;

Που μια φορά βγήκα από το σπίτι μου αυτόν τον μήνα και αυτή χάλασα ένα κατοστάρικο για τους AM!

Βέβαια δεν ήταν αυτό το θέμα μας. Συνεχίζω!

Ένα Μουντιάλ που δεν είχε ούτε μια αφρικανική ομάδα στους 16.

Ένα Μουντιάλ που από τα προημιτελικά θυμίζει Euro.

Ξέρω τι θα πεις, μα είχε την Ουρουγουάη και την Βραζιλίααχαχαχαχαχαχαχα.

Ποια Βραζιλία ρε φίλε; Που έβαζε πρώτη γκολ κάθε φορά και έπαιζε πασούλες στην άμυνα να κρατήσει το αποτέλεσμα;

Η Ουρουγουάη που σε 5 αγώνες πήρε μόλις 3 κίτρινες κάρτες; Ρε σε ποιον τα πουλάτε αυτά;

Tόσο καιρό βλέπουμε ένα κακόγουστο Euro, με τις μισές καλές ομάδες να λείπουν και το μόνο που μας θυμίζει Μουντιάλ είναι τα γκομενάκια στις κερκίδες!

Ξεφεύγω και πάλι όμως από το θέμα μου και δεν είναι καλό αυτό.

Βασίστηκε σε λάθος πρόσωπα η διοργάνωση.

Στον Κ.Ρονάλντο, στον Μέσι, στον Νευμάρ, στον Σέρχιο Ράμος, στον Ινιέστα, στον Νόιερ, στον Σαλάχ!

Μα θα μου πεις αυτά είναι τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου!

Όχι φίλε μου, αυτά είναι τα μεγάλα αστέρια του ποδοσφαίρου φορτωμένα με 70 αγώνες στη σεζόν, μιας σεζόν που στα τελειώματα της βάλαμε και Μουντιάλ…

Εδώ είναι λοιπόν που κολλάει η ατάκα της εισαγωγής, αφού τα μεγάλα αστέρια μάθανε να δίνουν λίγα στις ομάδες τους και να παίρνουν πολλά και τώρα που χρειάζεται να δώσουν τα πολλά δεν μπορούν τα παλικάρια…

Ο Μέσι λέει προετοιμαζόταν 4 μήνες για αυτή την διοργάνωση, έπαιζε σβηστός στην Ισπανία τους τελευταίους 10 αγώνες για να είναι έτοιμος να διεκδικήσει την κούπα. Γελάει το σύμπαν.

Ο Κ.Ρονάλντο νομίζει ότι επειδή είναι ο Κ.Ρονάλντο, η Πορτογαλία θα προχωρήσει ως το τέλος… Με ποιον βρε μπαγλαμά; Mε σέντερ μπακς τον Πέπε 35 χρονών και τον Φόντε; Ή με τα εξωτερικά φάλτσα του 35χρονου Κουαρέσμα;

O Νευμάρ έχει γίνει ρεζίλι σε όλο τον πλανήτη και το χειρότερο δεν είναι ότι τον κοροϊδεύω εγώ κι εσύ αγαπητέ αναγνώστη. Το χειρότερο είναι που τον κοροϊδεύουν τα παιδάκια… Έχει γεμίσει το youtube βίντεο!

Και που λες αγαπητέ αναγνώστη ασχολούμαστε με τους καμένους από τα λεφτά και τους αγώνες αντί να ασχοληθούμε με τους πραγματικούς ηγέτες και τις πραγματικές προσωπικότητες ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ, όπως:

O Κέιν που ενώ πάει για 1ος σκόρερ της διοργάνωσης παρόλα αυτά θυσιάζεται για τον καλό του συνόλου κρυμμένος στις τακτικές του προπονητή του.

Ο Μόντριτς που ενώ βρίσκεται στο 118 λεπτό της παράτασης στο ματς με την Ρωσία, κυνηγάει χαμένες μπαλιές και τρέχει να καλύψει τα αμυντικά χαφ…

Ο Καβάνι που αν δεν τραυματιζόταν στο ματς με την Πορτογαλία, ίσως να ήταν διαφορετικός ο χάρτης της ημιτελικής φάσης.

Ο Ντε Μπρούινε και ο Φελαϊνί! Ειδικά ο 2ος σε αυτή την διοργάνωση είναι τελείως Μουντιαλικός.

Ο Τσερίσεφ της Ρωσίας, ο Κράνγκβιστ της Σουηδίας, και πάρα πολλοί άλλοι που έχουν βάλει την σημαία της χώρας τους πάνω από τα εκατομμύρια!

Η Φάση δεν τραβάει και έχουν αρχίσει και το καταλαβαίνουν οι της FIFA, για αυτό το επόμενο Μουντιάλ θα γίνει Φθινόπωρο για να είναι πιο φρέσκοι οι ποδοσφαιριστές.

Σημασία όμως ακόμα έχει το τι βλέπουμε στην Ρωσία, που είμαστε στα ημιτελικά και έχουμε ακόμα μια βδομάδα ζωής!

Το Γαλλία-Βέλγιο είναι πολύ δυνατό ζευγάρι! Οι Γάλλοι μέχρι τώρα δεν έχουν δείξει σταθερότητα και έχουν πολλά κενά στην απόδοση τους σε όλους τους αγώνες, ασχέτως αν δεν βρέθηκε η σωστή ομάδα να τα εκμεταλλευτεί. Οι Βέλγοι δείχνουν πιο έτοιμοι. Εγώ έχω παίξει Γαλλία βέβαια!

Το Αγγλία-Κροατία είναι επίσης πολύ δυνατό ζευγάρι. Νεανικές ομάδες και οι 2 με αυτοκτονικές τάσεις! Οι μεν Κροάτες πήγαν στα πέναλτι με εύκολους συγκριτικά αντιπάλους σε σχέση πάντα με το τι γίνεται από την άλλη πλευρά των νοκ-άουτ, ενώ οι Άγγλοι δεν τελειώνουν εύκολα τις φάσεις τους με αποτέλεσμα να κρατάνε τον αντίπαλο μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης. Θεωρώ πως η Αγγλία θα βρει περισσότερα κενά στην άμυνα των Κροατών και αν δεν βρεθεί στα τετ α τετ ο Στέρλινγκ τότε έχει μεγαλύτερες πιθανότητες πρόκρισης.

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

Σχόλια