Έχουμε κάνει μαραθώνιους και μαραθώνιους, αλλά με τις original Netflix σειρές κάνουμε πάντα τους καλύτερους!

Αυτές είναι, λοιπόν, οι 10 original Netflix σειρές που μας κράτησαν σπίτι…

1. Stranger Thrings

Υπόθεση: Η ιστορία εξελίσσεται το 1980 στην Indiana των Ηνωμένων Πολιτειών, εκεί όπου ένα νεαρό αγόρι εξαφανίζεται χωρίς να αφήσει κανένα ίχνος πίσω του.

Καθώς η οικογένεια, οι φίλοι και η αστυνομία ψάχνουν για απαντήσεις, εισέρχονται σε ένα εξωπραγματικό μυστήριο που περιλαμβάνει άκρως απόρρητα κυβερνητικά πειράματα, τρομακτικές υπερφυσικές δυνάμεις και ένα πολύ περίεργο μικρό κορίτσι.

Η μεταφυσική σειρά του Netflix είναι απλά εκπληκτική και κατάφερε να κλείσει όχι μόνο εμάς σπίτι μας, αλλά και την πλειονότητα των «σειρόφιλων».

2. Narcos

Υπόθεση: Οι πρώτες σεζόν έχουν ως κεντρικό ήρωα τον περίφημο έμπορο ναρκωτικών Pablo Escobar, ο οποίος έγινε δισεκατομμυριούχος από τη παραγωγή και τη διακίνηση κοκαΐνης.

Κάποιοι θεατές μετά το θάνατο του Escobar τη σταμάτησαν, αλλά η αλήθεια είναι ότι όχι μόνο δεν πρέπει να την σταματήσεις, αλλά αξίζει να δεις κάθε μία σεζόν ολόκληρη μονομιάς.

Ο λόγος είναι ότι, έτσι θα καταλάβεις πολύ καλύτερα τα γεγονότα. Άσε που η γρήγορη πλοκή σε κάνει να θες να το κάνεις ούτως ή άλλως!

3. 13 Reasons Why

Υπόθεση: Μια μαθήτρια λυκείου, αυτοκτονεί. Δύο βδομάδες μετά τον θάνατο της ο Κλέι βρίσκει έξω από τη πόρτα του σπιτιού του ένα πακέτο με το όνομά του.

Όταν το ανοίγει, ανακαλύπτει 7 κασέτες που έχουν ηχογραφηθεί από τη Χάνα, πρώην συμμαθήτρια και κρυφό του έρωτα. Υπάρχουν 13 διαφορετικές ηχογραφήσεις που εξηγούν γιατί αυτοκτόνησε!

Παρότι για τη δεύτερη σεζόν ακούστηκαν ανάμεικτες κριτικές η πρώτη ήταν σίγουρα καθηλωτική και δεν μπορούσες να σταματήσεις σ’ ένα επεισόδιο!

4. 3%

Υπόθεση: Στη σειρά βλέπουμε ότι οι άνθρωποι έχουν την ευκαιρία να πάνε στην «καλή» πλευρά του κόσμου που επικρατεί ευημερία, αλλά δυστυχώς μόνο το 3% των υποψηφίων επιτυγχάνει.

Γίνεται όμως να προετοιμάζεσαι όλη σου τη ζωή για κάτι και να το χάνεις μέσα σε λίγα λεπτά;

Το 3% είναι μια άκρως ενδιαφέρουσα σειρά που δεν πρέπει να χάσεις. Πρόκειται για τη δεύτερη πρωτότυπη μη αγγλική παραγωγή του Netflix. Συγκεκριμένα, είναι βραζιλιάνικη σειρά- διαφορετική όμως από τις βραζιλιάνικες σειρές που έχουμε συνηθίσει.

5. Mindhunter

Υπόθεση: Η σειρά μας μεταφέρει πίσω στο 1977, όταν η εγκληματική ψυχολογία έκανε τα πρώτα της βήματα.

Έχοντας ως βάση το βιβλίο των John E. Douglas και Mark Olshaker «Mind Hunter: Inside the FBI’S Elite Serial Crime Unit», παρακολουθούμε δύο πράκτορες του FBI καθώς προσπαθούν να πάρουν συνέντευξη από φυλακισμένους serial killers, με σκοπό να καταλάβουν πώς σκέφτονται και γιατί έπραξαν αυτά τα εγκλήματα!

Είναι μια πραγματικά εθιστική σειρά που λατρεύουμε και που ακόμη και αν στην αρχή σου φανεί κάπως αργή πρέπει να την συνεχίσεις γιατί η πλοκή θα σε αποζημιώσει.

6. The QA

Υπόθεση: Η Prairie είναι αγνοούμενη για 7 χρόνια και εμφανίστηκε ξαφνικά σε μια γέφυρα και πήδηξε στο νερό. Ένας άνθρωπος την βιντεοσκοπεί, το βίντεο ανεβαίνει στο Youtube και η Prairie γίνεται πρώτο θέμα στα έκτακτα δελτία.

Λόγω αυτού του βίντεο θα την βρουν οι γονείς της, οι οποίοι θα εκπλαγούν όταν μάθουν ότι η κόρη τους πλέον ξαναβλέπει!

Μια τόσο συναρπαστική σειρά που πραγματικά αν δεν τη δεις χάνεις. Η σειρά έχει πολλά μοτίβα και συνεχώς σε κάνει να αναρωτιέσαι τι τελικά μπορεί να συμβεί.

7. La Casa De Papel

Υπόθεση: Οκτώ ληστές παίρνουν ομήρους και κλείνονται στο Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Ισπανίας, καθώς ένας αρχικακοποιός παρασύρει την αστυνομία να εκτελέσει το σχέδιό του.

Έχουν ακουστεί πολλά για αυτή τη σειρά… Εμένα μου άρεσε τόσο πολύ που είδα όλα τα επεισόδια μαζί και ήθελα και άλλα!

8. Sense8

Υπόθεση: Η σειρά αναφέρεται σε 8 ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικά μέρη της γης και μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους μέσω του εγκεφάλου τους.

Η επικοινωνία τους είναι μοναδική, καθώς μπορούν να βρίσκονται ο καθένας στο μέρος που είναι ο άλλος και να επηρεάζουν τη ζωή τους και τις αποφάσεις τους. Έχουν γεννηθεί και οι οκτώ την ίδια μέρα: 8 Αυγούστου (8/8).

Μια σειρά πολύ διαφορετική από όλες τις υπόλοιπες, που κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον και που σε κάνει να θες να μάθεις τι θα συμβεί στους χαρακτήρες!

9. Ozark

Υπόθεση: Το ζεύγος των Byrdes και τα έφηβα παιδιά τους Charlotte και Jonah, αποτελούν μια φαινομενικά συνηθισμένη οικογένεια με φυσιολογικές ζωές.

Ο Marty, όμως, οικονομικός σύμβουλος στο Chicago, ξεπλένει ταυτόχρονα χρήματα για το δεύτερο μεγαλύτερο καρτέλ ναρκωτικών του Μεξικού και όταν τα πράγματα στραβώσουν, ο Marty θα πρέπει να μεταφέρει την οικογένεια του από τους ουρανοξύστες του Chicago στην λιμνώδη περιοχή του Ozarks στο Missouri.

H σειρά που θυμίζει Breaking Bad, αλλά δεν είναι! Είναι σίγουρα πολλά υποσχόμενη και ο Jason Bateman σίγουρα θα σε εκπλήξει θετικά με την ερμηνεία του!

10. The Crown

Υπόθεση: Στο επίκεντρο της σειράς βρίσκονται οι συγκρούσεις και οι έρωτες κατά τη βασιλεία της Ελισάβετ Β’ και τα γεγονότα που διαμόρφωσαν το δεύτερο μισό του 20ού αιώνα.

Ως λάτρης της ιστορίας μου φάνηκε τόσο ενδιαφέρουσα σειρά και η αλήθεια είναι ότι οι πολύ καλές ερμηνείες δεν μπορούν να σε κάνουν να πατήσεις παύση!

Σχόλια