Πετράλωνα: Η περιοχή της Αθήνας που έχει ακόμα και σήμερα όλα εκείνα τα στοιχεία που την καθιστούν γειτονιά, χωρίς βέβαια να έχει να ζηλέψει τίποτα στο θέμα της διασκέδασης και των επιλογών εξόδου!

Περιοχή τόσο κοντά στο κέντρο και στη νυχτερινή του ζωή, αλλά που μπορεί ταυτόχρονα να σου προσφέρει και η ίδια αρκετές εναλλακτικές για την έξοδό σου, τόσο τις καθημερινές, όσο και τα Σαββατοκύριακα!

Καφεδάκι θέλεις; Χαλαρή έξοδο για κρασί και μεζέδες θέλεις; Έξοδο με εξωτικά και δροσερά cocktails θέλεις; Ταράτσα, μιας και καλοκαιριάζει; Εντάξει, μπορεί και να σε πιάσει ξαφνικά και υπογλυκαιμία και να θελήσεις ένα νόστιμο και λαχταριστό γλυκό ή κέικ.
Δοκίμασε να κανονίσεις έξοδο στα Πετράλωνα για ό,τι κι αν τραβά η όρεξή σου και δε θα χάσεις!
Παρακάτω σου έχουμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις, για τις οποίες σίγουρα δε θα μετανιώσεις!

1. Upupa Epops

Η ονομασία του αποτελεί τον επιστημονικό όρο του «τσαλαπετεινού», αποδημητικό πουλί που φέρνει την άνοιξη.
Από τη μία το υπέροχο bar, από την άλλη ο lounge χώρος που θυμίζει σαλόνι σπιτιού με vintage μεταποιημένα έπιπλα, και στη μέση μία θαυμάσια παλιά αθηναϊκή αυλή να κοιτάζει επίμονα τον αττικό ουρανό.
Ανάλογα με το σε ποιο σημείο θα αράξεις, φέρνεις στο νου σου εικόνες από διαφορετικά ταξίδια… από Μαρόκο, Αβάνα, Παρίσι.
Αυτό που κάνει ξεχωριστό το Upupa Epops είναι τα τόσα πολλά και διαφορετικά του στοιχεία που τελικά καταφέρνουν να βρίσκονται σε αρμονία μεταξύ τους: Αrtistic πινελιές, ζεστά χρώματα, vintage πλακάκια, μουσικά ακούσματα από jazz, soul, funk σε κάνουν αμέσως να νιώσεις οικεία, αλλά ταυτόχρονα τόσο αλλού.
Το Upupa Epops σε καλεί να το επισκεφτείς για να πιεις τον καφέ σου ή το τσάι σου, να δοκιμάσεις ρόφημα σοκολάτας, να χορτάσεις με ένα brunch, να απολαύσεις ένα ξεχωριστό cocktail ή ποτό, και όλα αυτά απολαμβάνοντας τη ζεστή και ενδιαφέρουσα ατμόσφαιρα του τόσο ιδιαίτερου χώρου του!

Info: Αλκμήνης 7, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ. 212 105 5214,
Καθημερινά 10:00-02:00 & Σ/Κ 10:00-03:00

Διάβασε εδώ περισσότερα για τον «έποψ τον γνήσιο»!

2. Andaman

Το Andaman Thai Bar Restaurant λειτουργεί ως απλό καθημερινό εστιατόριο διαμορφωμένο με εξωτικές χειροποίητες πινελιές και προσωπική δουλειά. Ως στόχο έχει την τέρψη των αισθήσεων. Θέλει να μας ταξιδέψει σε εξωτικές γεύσεις με μεθυστικά χρώματα και αρώματα που αναδύονται από μια κουζίνα που μοιάζει με ζωντανό οργανισμό, δηλαδή εξελίσσεται σε βάθος χρόνου.
Στο Andaman λειτουργεί μπαρ που προσφέρει εναλλακτικές λύσεις σε οποιονδήποτε επιθυμεί να δοκιμάσει cocktail με χειροποίητα υλικά και ξεχωριστές εξωτικές συνταγές, με την υπόκρουση έθνικ μουσικών από όλο τον κόσμο σε ατμόσφαιρα χαλαρή, φιλική, καθημερινή, ανεπιτήδευτη.
Στην Ταϋλανδέζικη κουζίνα τα δύο στοιχεία, το Yin και το Yang , συναντιούνται και καθώς παίρνουν ενέργεια από διαφορετικές πηγές, δημιουργούν ισορροπία και αρμονία.
Έτσι, με απλά υλικά δημιουργείται ένας συναρπαστικός κόσμος γεύσεων, ένας κόσμος γαστρονομικών απολαύσεων που αξίζει να εξερευνήσει ο καθένας μας.
Tους καλοκαιρινούς μήνες αξίζει να το επισκεφτείτε για έναν ακόμα λόγο: την υπέροχη ταράτσα, που πλημμυρίζει με έθνικ και τζαζ επιλογές.

Info: Αλόπης 65, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ. 211 210 4939,
Ανοιχτά: 20.00-02.00 Δευτέρα-Πέμπτη, 20.00-03.00 Παρασκευή & Σάββατο, 13.00-00.00 Κυριακή

Δες εδώ κι άλλες ταράτσες με θέα στην Αθήνα!

3. Το Περιβολάκι

Στο Περιβολάκι των Κάτω Πετραλώνων θα πας αν είσαι από τα άτομα που θέλουν να απολαύσουν χαλαρά και ήρεμα έναν καλό καφέ με την παρέα, συζητώντας και γελώντας, και μετά γιατί όχι να μη συνεχίσετε τρώγοντας νόστιμους και ποιοτικούς μεζέδες, συνοδεύοντάς τους με κρασί, ούζο ή τσίπουρο. Ένας χώρος απλός και παραδοσιακός, αλλά ταυτόχρονα τόσο φιλόξενος και ευχάριστος, που το μόνο σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθείς!
Όσο για τις χαμηλές τιμές, μην απορήσεις! Ό,τι κι αν επιλέξεις να δοκιμάσεις από τον κατάλογο, δε θα απογοητευτείς!
Φυσικά, τώρα που ο καιρός γίνεται όλο και καλύτερος,  μην διστάσεις να καθίσεις με την παρέα σου στα τραπέζια έξω! Δε θα θέλετε να φύγετε!
Tip: Αν δεις να περιφέρεται γύρω σου μία γάτα, παρατηρώντας σε με το έντονο βλέμμα της, μην τρομάξεις! Απλά σε περιεργάζεται, για να αποφασίσει αν τελικά θα είναι φιλική μαζί σου!

Info: Αθηναίου 7, Πλατεία Ηούς, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ. 213 023 7687,
Ανοιχτά: Καθημερινά 13.00-02.00

4. Λαμπόρι

Ένα παραδοσιακό καφενείο-μεζεδοπωλείο που το όνομά του είναι ένα λογοπαίγνιο σχετικά με τον εργατικό χαρακτήρα που είχε παλιότερα η περιοχή. Καθημερινά σερβίρονται διαφορετικά ελληνικά παραδοσιακά πιάτα, ενώ μπορείς να επιλέξεις ανάμεσα σε μια ποικιλία από μεζέδες, και φυσικά να συνοδέψεις με ρακή, τσίπουρο ή μπύρα, ανάλογα με την όρεξη και την προτίμησή σου!

Info: Αλκμήνης 23-25, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ. 213 030 2493,
Ανοιχτά: 17.00-02.00 Τρίτη-Κυριακή

5. Βραζιλιάνα

Βρισκόμενο σχεδόν στο πιο γνωστό σημείο των άνω Πετραλώνων, στην πλατεία Μερκούρη, μπαίνοντας στο χώρο, από την πρώτη στιγμή θα σε κερδίσει το τόσο ευχάριστο και χαρούμενο περιβάλλον του, με τα έντονα και πρωτότυπα σχέδια και χρώματα, τα ξύλινα έπιπλα, τα αταίριαστα μαξιλαράκια, ενώ την προσοχή θα σου κλέψει και το freestyle μπαράκι.
Ζεστή και φιλική ατμόσφαιρα, που σίγουρα ενδείκνυται για νέους και μεγάλες παρέες! Στον κατάλογο θα βρεις καλές προτάσεις για φαγητό και τιμές αρκετά προσιτές! Επίσης, συχνά ο χώρος φιλοξενεί και διάφορες μπάντες για live!

Info: Αρκάδων 4, Πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, Τηλ. 211 710 8428,
Ανοιχτά: 11.00-03.00 Καθημερινά

6. Κήπος της Τρώων

Δικαίως ονομάζεται “κήπος”, μιας και ο χώρος είναι γεμάτος από φυτά και πρασινάδες, δίνοντάς σου την εντύπωση της όασης, με τα γλαστράκια, τους πέτρινους τοίχους, τα λουλούδια, και την ψευδαίσθηση του πράσινου που έχουν διαμορφώσει, απομακρύνοντάς σε από το χάος της Αθήνας. Εστιατόριο-μεζεδοπωλείο, κατάλληλο για να απολαύσεις οποιοδήποτε γεύμα ή μεζέ προτιμήσεις, συνοδεύοντάς το με καλή ρακή ή κρασί, ενώ αν είσαι λάτρης των cocktails, θα βρεις, επίσης, αρκετές καλές προτάσεις!

Info: Τρώων 37, Άνω Πετράλωνα, Τηλ. 213 0303 578,
Ανοιχτά: 13.00-02.00 Καθημερινά

7. Το Τσιπουράδικο του Αποστόλη

Θα πας μέχρι το Τσιπουράδικο του Αποστόλη στα Άνω Πετράλωνα αν αγαπάς το καλό φαγητό και τους μεζέδες και αν σου αρέσει να τα συνοδεύεις με καλό κρασί. Η ατμόσφαιρα φιλική και χαλαρή, σίγουρα θα σε κάνει να αισθανθείς οικεία και να περάσεις καλά με την παρέα σου. Συχνάζουν και πολλοί διάσημοι, οπότε ίσως κάνεις και γνωριμίες! Μία βόλτα προς τα εκεί, θα σε πείσει!

Info: Τρώων 43, Άνω Πετράλωνα, Τηλ. 210 34 79 327

8. Alice Cakewitch

Εδώ θα πας αν λατρεύεις τα κέικ και τα καλά και ποιοτικά γλυκά!
Με μία μόνο επίσκεψη και μία ματιά στη βιτρίνα του μαγαζιού θα θέλεις να τα δοκιμάσεις σίγουρα όλα! Από cupcakes με γεύση blueberry lemon, banana chocolate, rainbow cupcake, μέχρι muffin με πραλίνα, μήλο κανέλα, και cheesecake, βάφλες, σουδάκια, λαχταριστές μους, και ποικιλία κέικ σοκολάτας! Εδώ θα βρεις και παγωτό για να συνοδέψεις οτιδήποτε από τα παραπάνω κι αν επιλέξεις, αλλά θα πιεις και καφέ ή ένα λαχταριστό milkshake με γεύση banoffee! Νομίζω μία πρώτη επίσκεψη, θα σε κάνει να θέλεις και δεύτερη!

Info: Ηούς 40-42, Κάτω Πετράλωνα, Τηλ. 210 34 64 353,
Ανοιχτά: 08.00-23.00 Καθημερινά

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις προτάσεις που σου έχουμε! Διάλεξε ό,τι θέλεις, πάρε την παρέα σου, και…καλά να περάσετε! 😉

Σχόλια