To Stranger Things επέστρεψε πιο σκοτεινό, πιο ώριμο και ξεπέρασε κάθε προσδοκία!

Τα πιτσιρίκια από το Hawkins της Indiana επέστρεψαν τον Οκτώβριο και έφεραν μαζί τους την εξαιρετική 80’s ατμόσφαιρα που τους συνοδεύει από τη πρώτη σεζόν και κάνει το Stranger Things τόσο διαφορετικό. Πάμε να δούμε 11 λόγους, για τους οποίους αξίζει να δεις τη δεύτερη σεζόν του Stranger Things, αν δεν το έχεις κάνει ακόμα. Το άρθρο δεν έχει spoilers, ή έχει μερικά, θα δείξει.

1. Eleven, προφανώς

Stranger Things δεύτερη σεζόν

Νομίζατε ότι η Eleven θα ήταν στο νούμερο 11; Γελαστήκατε!

Χωρίς να χρειαστεί να μιλήσει πολύ, η Millie Bobby Brown κέρδισε άξια μια υποψηφιότητα στα Emmys για τον ρόλο της ως Eleven. Η Eleven, το κορίτσι με τις ψυχικές υπερδυνάμεις, που απέδρασε από το εργαστήριο του Hawkins, μας άφησε με πολλές απορίες για τη δεύτερη σεζόν.

Θα αποδράσει από το Upside Down;  Τι θα συμβεί όταν επιστρέψει; Τι θα κάνει με τον Mike; Θα ξαναφάει Eggos;

2. Ένα παρεάκι πιο τρελό από το δικό σουStranger Things δεύτερη σεζόν

Τα 4 παιδιά αν και πιο ώριμα από τη προηγούμενη σεζόν, θα έχουν σίγουρα πολλά να αντιμετωπίσουν. O Mike, ο Will, ο Lucas και ο Justin (ή Ντάθτιν) παρότι κατάφεραν να νικήσουν τον Demogorgon και να σώσουν τον Will, θα δουν πως αυτό ήταν μόνο η αρχή. Οι χαρακτήρες πρόκειται να εξελιχθούν πολύ περισσότερο από ότι στη πρώτη σεζόν και θα χαράξουν τη δική τους πορεία.

3. Τι γίνεται με το Upside Down;Stranger Things δεύτερη σεζόν

Αν και στη πρώτη σεζόν μάθαμε μερικά πράγματα για το Upside Down, η δεύτερη σεζόν θα μας δείξει ακόμα περισσότερα. Το Upside Down δεν είναι απλά ένα μέρος που κρύβεται ο Demogorgon, αλλά μάλλον φαντάζει ότι είναι ένα παράλληλο σύμπαν, που ζουν διάφοροι οργανισμοί και προσπαθούν να επιβιώσουν. Το σίγουρο είναι πως το Upside Down θα επιστρέψει πολύ πιο ισχυρό και σκοτεινό.

4. Η 80ίλα χτυπάει κόκκινοStranger Things δεύτερη σεζόν

Το σήμα κατατεθέν του Stranger Things, είναι η 80’s ατμόσφαιρα. Και πραγματικά, η σειρά αποθεώνει τη συγκεκριμένη δεκαετία, καθώς ολόκληρη η ατμόσφαιρα, από τη μουσική μέχρι και τα trends της εποχής, είναι εξαιρετικά προσεγμένα. Στη δεύτερη σεζόν, το στοιχείο των 80’s παραμένει έντονο, αλλά χωρίς να είναι nostalgia act.

5. Νέοι χαρακτήρεςStranger Things δεύτερη σεζόν

Η Max και ο Billy είναι δύο νέοι χαρακτήρες, που γνωρίσαμε στη δεύτερη σεζόν. Και οι δύο μπαίνουν στη σειρά για να καλύψουν μερικά από τα “κενά” της σειράς. Η Μax για να καλύψει την Eleven, ο Μπίλης γιατί δεν υπάρχει ουσιαστικός ανθρώπινος “κακός” στη σειρά. Ωστόσο, από τους νέους χαρακτήρες, αν και τα παιδιά κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους, ένας είναι ο breakout χαρακτήρας

6. Ο Bob είναι ο καλύτερος χαρακτήρας που έχει υπάρξει ποτέ σε σειράStranger Things δεύτερη σεζόν

Ίσως να υπάρχει μια δόση υπερβολής, αλλά αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως ο Bob Newby (Sean Astin) ήταν ο MVP της δεύτερης σεζόν και όχι δεν είμαι υποκειμενικός.

Θα θέσω απλά τα facts. O Sean Astin είχε κάνει audition για άλλον ρόλο (δημοσιογράφος), αλλά οι Duffer bros του έδωσαν τον ρόλο του Bob. #fact. O Bob επρόκειτο να παίξει σε μόλις ένα επεισόδιο, ωστόσο οι Duffers ξέρουν πως έχουν στο καστ τους τον Samwise Gamgee από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, οπότε τον έκαναν βασικό χαρακτήρα. #fact. Είχε πρωταγωνιστήσει στα θρυλικά Goonies, που είναι σημαντική επιρροή για το Stranger Things, οπότε οι παραγωγοί θα έκαναν έγκλημα αν άφηναν τον Bob να παίξει σε μόνο ένα επεισόδιο. #fact.

7. Τι συμβαίνει με τον Will;Stranger Things δεύτερη σεζόν

Πέρα από την Eleven, ο Will συνδέεται επίσης με το Upside Down, καθώς ένα μέρος αυτού βρίσκεται μέσα του. Το τέλος της πρώτης σεζόν, μας αφήνει σε ένα μεγάλο μυστήριο καθώς ο Will ξ ε ρ ν ά ε ι κάτι που μοιάζει με σαλιγκάρι και τον συνδέει με το Upside Down. Θα τον αφήσει η Joyce (Winona Ryder) να επιστρέψει στο σκοτάδι;

8. Ερωτικό τρίγωνο strikes backStranger Things δεύτερη σεζόν

Το ερωτικό τρίγωνο Steve-Nancy-Jonathan πρόκειται να απασχολήσει στα κουτσομπολίστικα της σειράς, καθώς η σειρά μας αφήνει στο σημείο, οπού η Νανσυ τα έχει ακόμα με τον Στιβ, ενώ νιώθει ξεκάθαρα κάτι για τον Jonathan (χ*εστηκαμε κιόλας). Η σκηνή, ωστόσο που οι τρεις τους καλούνται να τα βάλουν με το Demogorgon, ήταν μια από τις καλύτερες της σεζόν. Τι θα γίνει με τα ρομάτζα τους, και το σημαντικότερο, θα ξαναδούμε το ρόπαλο με τα καρφιά; 

ΥΓ. Οι αρχές  απαγόρευσαν στον Charlie Heaton (Jonathan) την είσοδο στις ΗΠΑ επειδή βρέθηκε να κουβαλάει ένα σακουλάκι κοκαΐνης στο αεροδρόμιο, so there’s that.

9. Το Soundtrack είναι επικό για άλλη μια φοράStranger Things δεύτερη σεζόν

Για άλλη μια φορά, η μουσική του Stranger Things είναι κορυφαία. Από το χαρακτηριστικό intro, μέχρι τα synthwave κομμάτια που ψάχνουμε με τις ώρες στο youtube, η σειρά πατάει με σταθερά βήματα στην 80’s ατμόσφαιρα. Επιπλέον, ακούμε τραγούδαρες από Bon Jovi, Pat Benatar, Duran Duran, Clash, ακόμα και από Metallica (τα παλιά, τα thrash, τα ορθόδοξα).

10. O Hopper πατάει όλο το τμήμα του NCISStranger Things δεύτερη σεζόν

O MVP της πρώτης σεζόν (και της δεύτερης αν δεν ήταν ο Bob) και συμπαθέστατος αστυνομικός Jim Hopper, έχει πολλά να λύσει στη δεύτερη σεζόν. Τον είδαμε να σώζει τον Will, αλλά και να κάνει μια συμφωνία με το εργαστήριο του Hawkins.

Τι θα κάνει με την Eleven, καθώς και με το Upside Down; Θα γίνει άραγε spinoff σειρά με τον Hopper να λύνει εγκλήματα τύπου CSI, ή μπορούμε να ελπίζουμε;

11. #BarbLivesMatterStranger Things δεύτερη σεζόν

Τέλος, το σημαντικότερο γεγονός που άφησε τους πάντες εξοργισμένους. Θα ασχοληθεί κάποιος με τον άδικο θάνατο της Barbara Holland που βρέθηκε νεκρή στο Upside Down; Θα αποδωθεί δικαιοσύνη; ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ ΟΙ ΑΡΧΕΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΠΟΤΡΟΠΑΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ; #JusticeforBarb.

Σχόλια