Μάθε τι ισχύει για τις Υποτροφίες ΙΚΥ 2018, οι αιτήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει και ισχύουν για τους βαθμούς που έβγαλες το περασμένο έτος! Μάθε τα πάντα εδώ

Συνολικά 3.685 υποτροφίες, σε όλα τα τμήματα και τις σχολές των ΑΕΙ της χώρας, για την ενίσχυση φοιτητών που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες ή διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, προχωρά το ΙΚΥ για το ακαδ. έτος 2017-2018, ανταποκρινόμενο σε ανάθεση του υπουργού Παιδείας.

Οι συγκεκριμένες υποτροφίες συγχρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ και αποσκοπούν στην ενίσχυση της έγκαιρης ολοκλήρωσης των σπουδών των επιμελών φοιτητών/τριών που διαθέτουν χαμηλά εισοδήματα, καθώς και στη διασφάλιση της ισότιμης συμμετοχής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των ΑΜΕΑ και των ατόμων που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Οι υποτροφίες θα χορηγηθούν αναδρομικά από 1η Οκτωβρίου του 2017 και θα έχουν διάρκεια 9 μήνες, ενώ το ποσό της μηνιαίας υποτροφίας θα ανέρχεται σε 200 ευρώ για τους σπουδάζοντες στον τόπο κύριας κατοικίας τους και 380 ευρώ για τους σπουδάζοντες σε εκπαιδευτικά ιδρύματα που βρίσκονται εκτός του τόπου της κύριας κατοικίας τους.

Η έναρξη της υποβολής αιτήσεων αρχίζει, σήμερα Τρίτη 19 Ιουνίου 2018 και η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι η Τρίτη 3 Ιουλίου 2018, στις 4.00 μμ.

Η προκήρυξη θα αναρτηθεί και στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ (www.iky.gr) , όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες λεπτομέρειες. Η υποβολή αιτήσεων γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της πλατφόρμας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων στη διεύθυνση https://iky-ypotrofies.it.minedu.gov.gr/.

Σχόλια