Οι αιτήσεις για την υποτροφία θα διαρκέσουν μέχρι και τις 9 Ιουλίου!

Την πλήρωση, χωρίς διαγωνισμό, μιας θέσης υποτρόφου για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 για μεταπτυχιακές σπουδές στο τομέα της βιοτεχνολογίας σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο.

Η υποτροφία θα χορηγηθεί στον χημικό που θα συγκεντρώσει κατά την αποφοίτησή του την μέγιστη αθροιστικά βαθμολογία στα μαθήματα:

  • οργανική χημεία,
  • βιολογία
  • φυσική

Για την εξειδίκευσή του στον τομέα της βιοτεχνολογίας.

Ενδεικτικά αναφέρονται ως τομείς προς εξειδίκευση η Βιοργανική Χημεία, η Ενζυμική τεχνολογία και μελέτη ενζύμων με εφαρμογές στην χημεία, οι Βιομετατροπές οργανικών ενώσεων (Biotransformation), οι Μικροβιακές μετατροπές οργανικών ενώσεων (microbial transformation), η Βιοκατάλυση και γενικότερα εφαρμογές της βιοτεχνολογίας στην συνθετική οργανική χημεία.

Καλούνται οι ενδιαφερόμενοι, χωρίς διάκριση φύλλου, μέχρι 9 Ιουλίου 2018, να υποβάλλουν προς το Ίδρυμα Ευγενίδου – Κ.Α.Δ. Αλέξανδρου Σταυρόπουλου (Λ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο ΤΚ 17564) τα παρακάτω δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση
  2. Επικυρωμένο αντίγραφο πτυχίου Πανεπιστημίου τμήματος ΧΗΜΕΙΑΣ. Οι αιτούντες υποχρεωτικά θα πρέπει να είναι χημικοί (απόφοιτοι τμήματος ΧΗΜΕΙΑΣ ελληνικού ή αλλοδαπού Πανεπιστημίου).
  3. Αναλυτική βαθμολογία όλων των εξαμήνων φοιτήσεως από την οποία να προκύπτει και η συνολική βαθμολογία και η βαθμολογία στα μαθήματα οργανική χημεία, βιολογία και φυσική.
  4. Πιστοποιητικό εγγραφής για μεταπτυχιακές σπουδές σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 ή (διαζευκτικά) βεβαίωση αποδοχής των υποψηφίων σε Ελληνικό Πανεπιστήμιο για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019.
  5. Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν έλαβε ή λαμβάνει για τις ίδιες σπουδές υποτροφία από άλλο φορέα και ότι δεν έχει εκπέσει από υπαιτιότητά του από υποτροφία η οποία του είχε απονεμηθεί προηγουμένως.
  6. Αντίγραφο Αστυνομικού Δελτίου Ταυτότητας ή/και Διαβατηρίου.
  7. Αντίγραφο ποινικού μητρώου.

Η εκλογή θα γίνει την 26 η Σεπτεμβρίου 2018 στην Αθήνα και στην έδρα του Ιδρύματος Ευγενίδου-Κ.Α.Δ. Αλέξανδρου Σταυρόπουλου με βάση την μέγιστη αθροιστικά βαθμολογία στα μαθήματα: οργανική χημεία, βιολογία και φυσική. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας θα ακολουθήσει (την 26 ή Σεπτεμβρίου 2018)  κλήρωση.

Η διάρκεια της υποτροφίας είναι για ένα έτος και το ποσό αυτής ανέρχεται στις έξι χιλιάδες ευρώ (500,00€ Χ12 μήνες) το οποίο θα καταβληθεί σε δύο ισόποσες δόσεις μετά την έγκριση του Υπουργού Οικονομικών.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ!

Σχόλια