Στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival 2018 οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε μοναδικές εκπαιδευτικές δράσεις!

Ας δούμε κάποιες από αυτές!

Το Summer Nostos Festival διοργανώνεται και χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και η υλοποίηση του φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

1. Nostos University Για παιδιά

Ο John Edmark είναι εφευρέτης, καλλιτέχνης και ήταν για 14 χρόνια λέκτορας στο Design Programτου Stanford University. Κατέκτησε το Διαδίκτυο ανεβάζοντας βίντεο των κινούμενων γλυπτών του τα οποία φαίνονται σαν να είναι ψηφιακά animation και όχι πραγματικά γλυπτά.

Σε κάθε μάθημα του Nostos University, ο John θα μοιραστεί με τα παιδιά τη μαγεία και την ομορφιά που γεννιέται όταν μαθηματικά και φύση παντρεύονται. Τα σπιράλ στην τέχνη και στη φύση Ο John Edmark θα σας μάθει τα πάντα για τα σπιράλ.

Ανακαλύψτε τα στη φύση γύρω μας, δείτε πώς τα χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες και στη συνέχεια φτιάξτε τα δικά σας.

17 Ιουνίου
Τα σπιράλ στην τέχνη και στη φύση
Ο John Edmark θα σε μάθει τα πάντα για τα σπιράλ. Ανακάλυψέ τα στην φύση γύρω μας, δες πώς τα χρησιμοποιούν οι καλλιτέχνες και στη συνέχεια φτιάξε τα δικά σου.

18 Ιουνίου
Η Χρυσή Γωνία: Το μυστικό όπλο της φύσης
Μάθε την κρυφή συνταγή της φύσης για τη δημιουργία των ηλιοτρόπιων, των αγκινάρων και των πεύκων. Στη συνέχεια φτιάξε το δικό σου σχέδιο που να βασίζεται στη χρυσή γωνία.

19 Ιουνίου
Ζωντανά Σπιράλ
Μάθε γιατί τα σπιράλ είναι πολλές φορές απαραίτητα για την ανάπτυξη και την ίδια τη ζωή. Δημιούργησε ένα «ζωντανό» σπιράλ και έλεγξε την κίνησή του.

Με σειρά προτεραιότητας. Τα Δελτία Προτεραιότητας θα διανέμονται από το Agora Kiosk 60′ (17.30) πριν την έναρξη της κάθε εκδήλωσης.

Ο κάθε παρευρισκόμενος μπορεί να παραλάβει ως 2 δελτία εισόδου.

2. Ρομποτική

Μέσα από το παιχνίδι με ειδικά ρομπότ, μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον υπέροχο κόσμο της ρομποτικής, παίζοντας, μαθαίνοντας αλλά και καινοτομώντας οι ίδιοι.

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 6 ετών και άνω & ενήλικες, με σειρά προτεραιότητας

3. Park Games

Σε αυτά τα παιδικά παιχνίδια, η διασκέδαση συνδυάζεται με την ανάπτυξη κινητικών και νοητικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά θα παίξουν, θα συνεργαστούν και θα διασκεδάσουν με τη βοήθεια και την καθοδήγηση φίλων και συγγενών.

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 4-12 ετών με σειρά προτεραιότητας

4. Αθλοπαιδιές στο Πάρκο

Το γερμανικό ποδόσφαιρο και το ρολόι ευστοχίας περιμένουν τα παιδιά στο νέο πολυμορφικό σημείο άθλησης του ΚΠΙΣΝ. Αξίζει να το δοκιμάσετε, ακόμα και αν τα σουτ δεν είναι το φόρτε σας!

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 6-12 ετών με σειρά προτεραιότητας

5. Ζωγραφίζοντας τον Κόσμο

Τα παιδιά θα να εκφραστούν μέσω της κίνησης και της εναλλαγής των χρωμάτων: θα έχουν την ευκαιρία να ζωγραφίσουν, να σχεδιάσουν και να αποτυπώσουν με ζωηρά χρώματα τη φαντασία τους πάνω σε μεγάλους καμβάδες.

Συντελεστές: Αναγέννηση & Πρόοδος

Για παιδιά 2-6 ετών με σειρά προτεραιότητας

Δες ΟΛΟ το πρόγραμμα εδώ!

Σχόλια