Έχεις ξεμείνει στην Αθήνα και δεν ξέρεις τι να κάνεις το Σαββατοκύριακο που έρχεται; Μην ανησυχείς καθόλου! Παρακάτω θα δεις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο (χαλαρό και δραστήριο) στην πρωτεύουσα και όχι μόνο.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Ράικου

Και ενώ το Σαββατοκύριακο πλησιάζει και ο καιρός τις τελευταίες ημέρες κάθε άλλο παρά καλοκαιρινός είναι, εσύ έχεις ξεμείνει στην Αθήνα και σκέφτεσαι απεγνωσμένα τι να κάνεις με την παρέα σου ώστε να γεμίσετε το χρόνο σας και να περάσετε ένα όμορφο αλλά ταυτοχρόνως χαλαρό weekend και εντός Αθηνών αλλά και εκτός. Keep reading!

Σάββατο πρωί – μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας

Το καλοκαίρι, όσο και αν δεν του φαίνεται, είναι εδώ, ημερολογιακά τουλάχιστον, και τι καλύτερο από το να πάρεις τους φίλους σου Σάββατο πρωί και να συνδυάσεις βόλτα και ψώνια στον πιο πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, την Ερμού.

Είναι πια η εποχή που όλοι είτε έχουν κανονίσει ήδη τις καλοκαιρινές τους διακοπές είτε βρίσκονται στη διαδικασία που κανονίζουν τα τελευταία. Όμως, επειδή καλοκαίρι στην Ελλάδα σημαίνει ελληνικά νησιά, παραλίες, beach bars και πάει λέγοντας, τότε σίγουρα μία ανανέωση γκαρνταρόμπας όλοι τη χρειαζόμαστε. Προτείνουμε, λοιπόν, shopping για το πρωινό του Σαββάτου! Μαγιό, ρούχα και αξεσουάρ δεν είναι άλλωστε ποτέ αρκετά, είτε είσαι άντρας είτε είσαι γυναίκα.

Εννοείται όμως πως το πρωινό του Σαββάτου δεν τελειώνει εκεί. Σαββατοκύριακο, στη συνείδηση των περισσότερων πλέον, αποτελεί συνώνυμο του brunch. Σάββατο λοιπόν, και μετά τα ψώνια στην Ερμού σειρά έχει το brunch με την παρέα!

Παρακάτω σου προτείνουμε μαγαζιά όπου μπορείς να κατευθυνθείς προκειμένου να απολαύσεις το πιο νόστιμο brunch.

Spollati – Αιόλου 27, Αθήνα (Πλατεία Αγίας Ειρήνης)

προτάσεις για το σαββατοκύριακοΚεντρικό και πολυσύχναστο καφέ της Αγίας Ειρήνης, το Spollati, κάθε Σάββατο και Κυριακή, από τις 12:00 έως τις 17:00, σε καλεί να δοκιμάσεις το πιο ωραίο brunch στο κέντρο.

Οι υπεύθυνοι του μαγαζιού προτείνουν δροσερό γιαούρτι με μέλι και μούσλι, πολύχρωμες τραγανές μπρουσκέτες από ψωμί ζέας με βουτυρένιο αβοκάντο, κόκκινα γλυκά ντοματίνια και μοτσαρέλα, αβγά «Spollati benedict» (επιβάλλεται να τα δοκιμάσεις!!), δηλαδή δύο αβγά ποσέ σε ψωμάκια bao με δική τους σπιτική σως hollandaise, το ένα με παστράμι και το άλλο με σούπερ ζουμερό μοσχαρίσιο μπιφτέκι από black angus και για επιδόρπιο μια εθιστική μαύρη σοκολατόπιτα, με ένα στρώμα από ανάλαφρη κρέμα βανίλιας. Όλα αυτά κοστίζουν μόλις 15€!

Βεβαίως, μπορείς να παραγγείλεις και ατομικά πιάτα. Δυναμικές επιλογές το club sandwich είτε με κοτόπουλο είτε με σολομό, καθώς και οι διαφορετικοί συνδυασμοί πιάτων από burgers που διαθέτουν στον κατάλογο.

 

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Couleur Locale Athens – Νορμανού 3, Αθήνα

Καλοκαίρι στην Αθήνα, δηλαδή ο ιδανικότερος καιρός για να πιεις τον καφέ σου και να απολαύσεις το brunch σε κάποια από τις πολλές ταράτσες στο κέντρο με θέα την Ακρόπολη. Το Couleur Locale, λοιπόν, στο Μοναστηράκι αποτελεί ιδανική επιλογή για αυτό από τις 10:00 ως τις 18:00.

Οι προτάσεις πολλές και για όλα τα γούστα, γλυκές και αλμυρές. Αβγά μαγειρεμένα με πολλούς διαφορετικούς τρόπους πάνω σε κρουασάν, ποσέ με σολομό σε σφολιάτα με λιωμένη φέτα και ντοματίνια, ομελέτα με σάλτσα πορτοκαλιού πάνω σε λευκή μπαγκέτα με μπέικον και γραβιέρα, καθώς και σαλάτες τόσο λαχανικών όσο και ζυμαρικών και, φυσικά, pancakes, τάρτα σοκολάτας αλλά και λουκουμάδες για να σας μείνει αξέχαστο! Όλα αυτά, φυσικά, μπορείτε να τα συνοδεύσετε με κάποιο κοκτέιλ ή άλλο ρόφημα για να συνδυάσετε τόσο φαγητό όσο και ποτό.

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Estrella Athens – Ρόμβης 24Α, Αθήνα

Το πιο διαδεδομένο μαγαζί στην Αθήνα για brunch, καφέ και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς, με must τα φαντασμαγορικά και πεντανόστιμα pancakes αλλά και το γνωστό σε όλους… μπουγατσάν! Στον κατάλογο θα βρεις πολλές και διαφορετικές συνταγές με αβγά, vegan επιλογές, pancakes σε αλμυρές και γλυκές παραλλαγές, βάφλες αλλά και το περίφημο μπουγατσάν, το οποίο είναι κρουασάν με κρέμα μπουγάτσας και σοκολάτα.

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Σάββατο βράδυ

Οι καλοκαιρινές βραδιές στο κέντρο είναι ό,τι πιο απολαυστικό και αυτό το ξέρουμε όλοι. Σου προτείνουμε, λοιπόν, μία βραδινή βόλτα με το έτερον ήμισυ ή με την παρέα, στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου υπό τα όμορφα και χαλαρωτικά φώτα της Ακρόπολης.

Εάν, λοιπόν, προτιμάς τις βόλτες για να περάσεις το σαββατόβραδο σου, τότε δεν υπάρχει καλύτερη τοποθεσία από αυτή. Βέβαια, δεν είναι ανάγκη να μείνεις εκεί. Αφού, λοιπόν, πάρεις τη Διονυσίου Αρεοπαγίτου από την αρχή, δηλαδή από το μουσείο της Ακρόπολης, και φτάσεις μέχρι το τέλος, μετά μπορείς να συνεχίσεις προς Μοναστηράκι και συγκεκριμένα να ανέβεις προς τα πάνω, επιλέγοντας να βολτάρεις και στην Πλάκα!

Η Πλάκα αποτελεί στέκι των περισσότερων Αθηναίων τόσο για βόλτα, όσο για καφέ, φαγητό και ποτό. Έτσι, λοιπόν, μπορείς να κλείσεις το όμορφο σαββατόβραδο σου με ποτό σε ένα από τα παρακάτω κουλ μαγαζιά της Πλάκας, ναι εκεί στα γνωστά σκαλάκια που βλέπεις στα social media.

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Γιασεμί – Μνησικλέους 23, Αθήνα

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Anafiotika Cafe – Restaurant – Μνησικλέους 24, Αθήνα

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Κυριακή

Κυριακή. Ίσως η πιο ωραία και πολυαναμενόμενη από την αρχή της εβδομάδας ημέρα. Και επειδή είναι καλοκαίρι, γιατί όχι τις Κυριακές να μην πας για μπάνιο και… ηλιοθεραπεία; Δεν θα σου προτείνω εντός Αττικής όμως, καθώς τι καλύτερο από το να πας μια εκδρομή με την παρέα σου, στην οποία θα συνδυάσεις και αναψυχή και μπάνιο στη θάλασσα;

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Ιδανικός κοντινός προορισμός είναι το όμορφο Ναύπλιο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και προσελκύει συστηματικά τους Αθηναίους και όχι μόνο. Φτάνοντας στο Ναύπλιο, μπορείς αρχικά, αν δεν γνωρίζεις το μέρος και πηγαίνεις για πρώτη φορά, να εξερευνήσεις τα γραφικά σοκάκια της πόλης και να καθίσεις σε ένα από τα πολλά καφέ που υπάρχουν ακριβώς απέναντι από το Μπούρτζι για καφέ και πρωινό απολαμβάνοντας τη θέα.

Ακολουθούν προτάσεις για καφέ στο κέντρο του Ναυπλίου:

Kontogiorgos Cafe – Ακτή Μιαούλη 3, Ναύπλιο (Παραλία)

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Απέναντι ακριβώς από το Μπούρτζι βρίσκεται η καφετέρια Κοντογιώργος Cafe, όπου θα μπορέσεις να απολαύσεις τον καφέ ή και το πρωινό σου, αφού διαθέτει έναν αρκετά γεμάτο κατάλογο με ποικιλία εδεσμάτων με διάφορα γλυκά, βάφλες, πίτσα αλλά και κρύα πιάτα.

Ακταίον Mare – Ακτή Μιαούλη 3, Ναύπλιο (Παραλία)

Δίπλα στο Κοντογιώργος Cafe, υπάρχει το Ακταίον Mare, από το οποίο απολαμβάνεις την όμορφη θέα στο Μπούρτζι, πίνεις το καφεδάκι σου και αράζεις με το παρεάκι, βλέποντας τις ομορφιές του Ναυπλίου.

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Πώς συνεχίζουμε; Μα φυσικά για μπάνιο στις όμορφες παραλίες του Ναυπλίου! Πρώτη και καλύτερη είναι η Παραλία της Αρβανιτιάς, η οποία είναι η πιο δημοφιλής παραλία για τους ντόπιους στο Ναύπλιο και επιβάλλεται να πας.

Ακριβώς κάτω από το Παλαμήδι, η Παραλία της Αρβανιτιάς εκτείνεται μόλις στα 200 μέτρα, ωστόσο τα νερά είναι πεντακάθαρα. Εκεί θα βρεις το beach bar BluBlanc, το οποίο θα σου προσφέρει ομπρέλες και ξαπλώστρες πάνω στα βότσαλα, ντουζιέρες, WC και φυσικά καφεδάκι πλάι στη θάλασσα.

Σε περίπτωση, βέβαια, που επιλέξετε με το παρεάκι να πάτε μέχρι το Ναύπλιο με αυτοκίνητο, να ξέρεις ότι υπάρχει χώρος για δωρεάν πάρκινγκ στην είσοδο. Οπότε, no worries! Είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψεις!

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Και φυσικά μετά το μπάνιο στην παραλία της Αρβανιτιάς, σειρά έχει το μεσημεριανό φαγητό. Η πιο φημισμένη ψαροταβέρνα του Ναυπλίου είναι ο Σαβούρας, όπου θα έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά.

Best sellers του μαγαζιού που πρέπει να δοκιμάσεις είναι η αστακομακαρονάδα με ζωντανούς αστακούς, η γαριδομακαρονάδα, οι γαρίδες σαγανάκι και η φρέσκια ψαρόσουπα.

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Σαβούρας – Μπουμπουλίνας 79, Ναύπλιο

Επόμενος σταθμός για φαγητό είναι το εστιατόριο Kitton, το οποίο χαρακτηρίζεται από μεσογειακή κουζίνα με ιδιαίτερες γεύσεις, εάν ψάχνεις κάτι διαφορετικό από την κλασική ψαροταβέρνα. Χαρακτηριστικά πιάτα του είναι το ριζότο με μαύρα μανιτάρια, το κριθαρότο με κοτόπουλο και λαχανικά, καθώς και το λαβράκι με σοτέ σπανάκι, πατάτες baby, αγκινάρα, μυρωδικά και σως λεμονιού. Για κάτι πιο κουλ, ο κατάλογος διαθέτει και burgers, με επιδόρπια όπως το σουφλέ σοκολάτας και το banoffee ple με φρέσκια σαντιγύ.

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Kitton – Εθνικής Αντιστάσεως 1 & Παπανικολάου, Ναύπλιο

Και αν, η παρέα θέλει να συνεχίσει για ποτάκι και να ζήσει το Ναύπλιο by night, εννοείται ότι έχω μαγαζιά να σου προτείνω για χαλαρό ποτό, ώστε να αυτή η μονοήμερη εκδρομή να έρθει στο τέλος της όμορφα.

Allotino Pension & Cafe – Βασιλέως Κωνσταντίνου 19, Ναύπλιο

προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Πρόκειται για ένα μαγαζί που είναι αυτό που λέμε.. στέκι! Βρίσκεται σε ένα από τα πολλά γραφικά σοκάκια στο κέντρο του Ναυπλίου, με τραπεζάκια στο εξωτερικό του, υποσχόμενο όμορφες και χαλαρές καλοκαιρινές βραδιές με γευστικά cocktails και ό,τι άλλο επιθυμείς.

3sixty Grill Dining & Wine Bar – Βασιλέως Αλεξάνδρου και Φεραίου, Ναύπλιο

 προτάσεις για το σαββατοκύριακο

Πρόκειται για ένα μαγαζί που συνδυάζει και φαγητό και ποτό και ανήκει στις πιο κυριλέ ατμόσφαιρες. Το 3sixty έχει κατακτήσει τις καρδιές των ντόπιων και των επισκεπτών τόσο για την ατμόσφαιρα στο εσωτερικό του, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερο ντεκόρ, όσο και για τις όμορφες βραδιές που διοργανώνει κατά καιρούς.


Παραπάνω, λοιπόν, σου παραθέσαμε μερικές ιδέες για να εφαρμόσεις το Σαββατοκύριακο που πλησιάζει. Είτε είσαι των χαλαρών επιλογών είτε όχι, σίγουρα θα βρεις κάποια από τις παραπάνω προτάσεις να σου ταιριάζει. Καλό σαββατοκύριακο σου εύχομαι ό,τι και αν επιλέξεις να κάνεις και.. καλά να περάσεις!

Σχόλια