Προτάσεις για ποτό και απεριόριστη διασκέδαση στην καρδιά της Κρήτης, το Ηράκλειο!

Kάτι τρέχει στην κρητική πρωτεύουσα και εγώ είμαι εδώ για να σε βοηθήσω να το βρεις!!

Φέτος η παρέα ψήφισε Κρήτη… Το καράβι έδεσε στο ενετικό λιμάνι του Ηρακλείου και οι διακοπές μόλις ξεκίνησαν!

Όπως ταιριάζει σε κάθε πρωτεύουσα, έτσι και το Ηράκλειο, το “Κάστρο” της Κρήτης, είναι μια πόλη που τα έχει όλα, έτοιμη να ικανοποιήσει ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Μια σύγχρονη, μεσογειακή πόλη γεμάτη μικρές εκπλήξεις και μια άκρως… ζωηρή νυχτερινή ζωή που μυρίζει καλοκαίρι!

Χωρίς καμία επιφύλαξη, τα Ηρακλειώτικα βράδια είναι τουλάχιστον μοναδικά.

Ξεκινώντας από τα παραδοσιακά κουτουκάκια, όπου μπορείς να απολαύσεις γαργαλιστικούς για τον ουρανίσκο κρητικούς μεζέδες συνοδευόμενους από τσικουδιά, ρακόμελο, κρασί, τσιπουράκι, ούζο ή παγωμένη μπυρίτσα, θα συνεχίσεις σε κάποιο ατμοσφαιρικό μπαρ με χαλαρή μουσική και “δυνατά” κοκτέιλς, για να κλείσεις το βράδυ σου σε ένα από τα club της πόλης, εκεί δηλαδή όπου το θερμόμετρο της διασκέδασης χτυπάει κόκκινο!!

Αν λοιπόν κατάφερα να σε κάνω να αναρωτηθείς που θα βγεις στο Ηράκλειο, keep scrolling!!

1. Χάλαβρο OpenBar

νυχτερινή ζωή στο Ηράκλειο

Βολτάροντας στα στενά της πόλης, εκεί όπου η οδός Μιλάτου συναντάει την οδό Κοραή, στο κέντρο του Ηρακλείου, θα βρεις το απόλυτο all-day bar.

Το Χάλαβρο ανήκει στην κατηγορία των μπαρ που δεν εφησυχάζουν ποτέ!!

Λιτό, με ιδιαίτερη διακόσμηση, δημιουργικά πιάτα και ονειρικά κοκτέιλς, το Χάλαβρο είναι, το δίχως άλλο, το μέρος εκείνο που μπορεί να σου χαρίσει μια από τις πιο μαγικές στιγμές των καλοκαιρινών διακοπών σου!

2. ΟPUS Wine Bar

Μέσα στα ημιφωτισμένα δρομάκια της πόλης, η αυλή του OPUS σε περιμένει για μια δροσερή περιπλάνηση ανάμεσα σε γνωστές ετικέτες του κρητικού αμπελώνα και σε γευστικά μεσογειακά πιάτα! Το ΟPUS, ένα βενετσιάνικο κτήριο με μοντέρνες πινελιές που θυμίζει κελάρι, αποτελεί μια από τις πιο συχνές επιλογές της αφρόκρεμας του Ηρακλείου!

Αν θέλεις, επομένως, να ζήσεις μια αξέχαστη νύχτα κάτω από το φως των αστεριών απολαμβάνοντας το ποτό και το φαγητό σου συνοδεία πιάνου και πνευστών οργάνων, δεν έχεις παρά να το επισκεφτείς!

3. Πολυτεχνείο

Μια πρόταση για αργά το βράδυ για τους εναλλακτικούς παρέας. Η φάση εδώ είναι μουσικάρες, μουσικάρες και πάλι μουσικάρες. Ω ναι, είναι τόσο τέλειο όσο στο περιγράφω!

Το Πολυτεχνείο είναι ένα από τα all-time classic στέκια των Ηρακλειωτών φοιτητών. Εναλλακτικά live, απολαυστικά ποτά, ατμοσφαιρική διακόσμηση και φοιτητικές τιμές, είναι μερικοί μόνο από τους λόγους που θα το κατατάξουν στην κορυφή των βραδινών σου επιλογών.

4. Τhe Bitters Bar

Μέσα στην στοά της πολυσύχναστης πλατείας των Λιονταριών βρίσκεται το “Τhe Bitters Bar”, η καλοκαιρινή εκδοχή ενός speakeasy bar, εμπνευσμένο από την εποχή της αμερικανικής ποτοαπαγόρευσης.

Τα Bitters είναι οινοπνευματώδη ποτά αρωματισμένα με βότανα και μπαχαρικά, στοιχεία που αρκούν για να μετατρέψουν έναν απλό ποτό σε μια έκρηξη γεύσεων και αισθήσεων!

Στην καρδιά της πόλης, το Bitters ανυπομονεί να δοκιμάσεις τα μοναδικά signature cocktails του με σπιτική μαρμελάδα, ταξιδεύοντάς σε σε jazz μονοπάτια...

5. Envy Cafe Club

Ακόμη και αν τα clubs δεν ανήκουν στον τρόπο διασκέδασης που προτιμάς, το συγκεκριμένο πρέπει να το επισκεφτείς!!

Περιτριγυρισμένο από φοίνικες  και μοναδική θέα, το εν λόγω κλαμπ είναι σίγουρα πειρασμός. Πάνω από το κύμα της θάλασσας, με καλοκαιρινά ποτά το open air bar της παραλιακής οδού υπόσχεται να μετατρέψει τα βράδια σου σε ένα αξέχαστο καλοκαιρινό happening! 

6. Τaratsa Roof top Bar

Η πιο hot ταράτσα του Ηρακλείου βρίσκεται στο ξενοδοχείο Capsis Astoria και είναι εκεί για να σου προσφέρει  μια βραδιά πολυτέλειας και χαλάρωσης.

Βάλε λοιπόν το πιο ανάλαφρο και αέρινο ρούχο της ντουλάπας σας και ετοιμάσου για μια καλοκαιρινή νύχτα από εκεί ψηλά, εκεί από όπου το Ηράκλειο μοιάζει με ζωγραφιά!!

7+8. Χερσόνησος, Μάλλια

Η  τελευταία μου στάση δεν είναι κάποιο μπαρ, κλαμπ ή καφετέρια, αλλά δύο τοποθεσίες έξω από την πόλη του Ηρακλείου, οι οποίες είναι γνωστές για τις καυτές τους καλοκαιρινές νύχτες!! Είναι οι περιοχές εκείνες όπου το nightlife δείχνει την πιο τρελή και άγρια πλευρά του…

Pubs, μπαρ, κλαμπ και ντίσκο ανοίγουν τις πόρτες τους για εσένα, με την προϋπόθεση ότι είσαι έτοιμος να μετατρέψεις τη νύχτα σου σε…μέρα!!

Σχόλια