Αυτές οι διάσημες γυναίκες αποδεικνύουν ότι οι δυσκολίες της ζωής είναι απλώς ένα … εμπόδιο πριν την επιτυχία!

Ό,τι δε σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό. Δεν το λέει μόνο το τραγούδι, αλλά έχει αποδειχθεί και πολλές φορές. Η ζωή δεν είναι πάντα ρόδινη αλλά μέσα από τις δυσκολίες μαθαίνουμε και χαράζουμε τη δική μας πορεία.

 Παρακάτω βρίσκονται δέκα τρανά παραδείγματα γνωστών μας ανθρώπων, που όχι μόνο δε το έβαλαν κάτω αλλά κατάφεραν να κατακτήσουν τον κόσμο.

1.  Charlize Theron

Η Charlize μεγάλωσε σε ένα προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον. Ο πατέρας της κακοποιούσε τη μητέρα της επανειλημμένα, έως τη μέρα που εκείνη δεν άντεξε και τον πυροβόλησε θανατηφόρα, μπροστά στα μάτια της 16χρονης τότε Charlize. Αργότερα η Charlize προσπάθησε να πραγματοποιήσει μία καριέρα στο χορό, παρόλα αυτά ένας άσχημος τραυματισμός στο γόνατο της απαγόρεψε να ξαναχορέψει. Πλέον είναι κάτοχος  βραβείων Oscar, BAFTA, Χρυσής Σφαίρας και πολλών άλλων.

charlize theron GIF

 

2. Lana del Rey

Η Lana γεννήθηκε ως Ελίζαμπεθ Γκραντ και στα 15 της χρόνια ήταν ήδη αλκοολική. Μην ξέροντας πως αλλιώς να τη βοηθήσει ο πατέρας της την έστειλε εσώκλειστη σε ένα οικοτροφείο για τρία ολόκληρα χρόνια. Παρόλο που έγινε δεκτή στο πανεπιστήμιο η Lana αποφάσισε να μην φοιτήσει θέλοντας να βρει το χαμένο της εαυτό.  Για ένα χρόνο έζησε με τους θείους της και δούλευε πολλές ώρες ως σερβιτόρα, παλεύοντας με τους δαίμονές της. Σήμερα έχει μεταξύ άλλων δύο Grammy και μία Χρυσή Σφαίρα.

lana del rey GIF

3. Oprah Winfrey

διάσημες γυναίκες

Οι γονείς της Oprah χώρισαν όταν ήταν νήπιο και μέχρι τα 13 της χρόνια άλλαζε διαρκώς σπίτια, μιας και ο ένας θεωρούσε πως ήταν καλύτερος γονιός από τον άλλο. Σε ηλικία εννέα ετών δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από συγγενικό της πρόσωπο ενώ στα 14 έμεινε έγκυος. Το νεογέννητο αγόρι πέθανε λίγο μετά τη γέννα. Χρόνια αργότερα έχασε τον αδερφό της από τον ιό του AIDS. Η Oprah σήμερα θεωρείται κολοσσός των media. Έχει μεταξύ πολλών άλλων τέσσερα Emmy και δύο Οscar.

4. Lady Gaga

H Στέφανι Τζοάν Αντζελίνα Τζερμανότα ήταν κάποτε 19 και φοιτήτρια. Τότε βιάστηκε από έναν άνδρα είκοσι χρόνια μεγαλύτερο της, μυστικό που κράτησε για πολλές δεκαετίες μέχρι και από την ίδια της την οικογένεια. Υπέφερε για χρόνια από μετατραυματικό σοκ ενώ ήταν αιχμάλωτη των ναρκωτικών ουσιών. Στράφηκε για βοήθεια στη γιαγιά της η οποία την αντιμετώπισε με τη λεγόμενη «σκληρή αγάπη».

Η Στέφανι αποφάσισε πως μόνο η καριέρα της θα μπορούσε να τη σώσει και ξεκίνησε να παλεύει στη μουσική βιομηχανία. Στην αρχή δραστηριοποιήθηκε ως μουσικός και στιχουργός μιας και κανείς δεν είχε αναγνωρίσει τη φωνή της. Δε χρειάζεται να κάνουμε πολλές συστάσεις πλέον. Μεταξύ άλλων είναι κάτοχος τριών Grammy κι ενός Oscar.

lady gaga football GIF by NFL

 

5. J.K. Rowling

Η Joanne Rowling αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο και δοκίμασε την τύχη της στην Πορτογαλία όπου δίδαξε αγγλικά, ένα επάγγελμα που δεν τη γέμιζε, σε ένα τόπο μακριά από το σπίτι της, στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο γάμος της στην Πορτογαλία έληξε και μετά το διαζύγιο επέστρεψε στην πατρίδα της. Μην έχοντας χρήματα έμεινε στο σπίτι της αδερφής της και προσπαθούσε να συντηρήσει την ανήλικη κόρη της.

Ξεκίνησε να γράφει τις ιστορίες του Harry Potter χωρίς καμία ανταπόκριση από τους μεγάλους εκδοτικούς οίκους στους οποίους απευθύνθηκε. Το βρετανικό κοινό την ονόμασε ως τη «μεγαλύτερη εν ζωή Βρετανίδα συγγραφέα», ενώ η βασίλισσα Ελισάβετ Β΄την έχρισε αξιωματούχο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

jk rowling GIF


Την επόμενη λοιπόν φορά που μία μικρή (ή και μεγάλη) δυσκολία εμφανιστεί μπροστά σου σκέψου ότι σε δέκα χρόνια, είτε θα γελάς είτε θα ξέρεις πως η κατάσταση αυτή δεν ήταν παρά ένας παράδρομος, στο μεγάλο δρόμο για την επιτυχία!

Σχόλια