Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στη Λιθουανία, μια χώρα που είναι γεμάτη αντιθέσεις!

Τον Φεβρουάριο που μας πέρασε επιλέχθηκα για ένα πρόγραμμα πρακτικής στο Βίλνιους, τη πρωτεύουσα της Λιθουανίας. Όντας μια εξαιρετική ευκαιρία να πάρω περισσότερη εμπειρία μετά την αποφοίτηση μου από τη σχολή και έχοντας μια έντονη σχέση αγάπης με τη φωτογραφία δέχτηκα.

Με το που πάτησα το πόδι μου και είδα τη θερμοκρασία στο κινητό μου να γράφει -20°C το ξανασκέφτηκα. Ήμουν τρελός; Τι πήγα και έκανα σε μια χώρα στο ίδιο ύψος με τη παγωμένη Μόσχα της Ρωσίας, ερχόμενος από τη χώρα του ατελείωτου καλοκαιριού;  Μόλις αντίκρισα το χιονισμένο τοπίο του Βίλνιους ήξερα πως δεν έκανα λάθος. Λευκό αφράτο χιόνι παντού, κάτι που σπάνια βλέπεις στη χώρα μας και η γραφική παλιά πόλη του Βίλνιους να ξεπροβάλει καθώς έφευγα από το αεροδρόμιο με το λεωφορείο.

Παρακάτω θα μοιραστώ μαζί σας μερικές από τις φωτογραφίες που έβγαλα σε αυτή τη παγωμένη και πανέμορφη χώρα, περνώντας το πιο κρύο αλλά και ενδιαφέρον χειμώνα της ζωής μου.

© Odysseas Chloridis

Μία από τις 52 εκκλησίες στο Βιλνίους διπλά από τον παγώμενο ποταμό Neris.

© Odysseas Chloridis

Το μνημείο των 3 σταυρών στο Βίλνιους, στη κορυφή ενός λόφου που πρόσφερει πανοραμική θέα σε όλη τη πόλη.

© Odysseas Chloridis

Το αφράτο κατάλευκο χιόνι προσφέρει μερικές εξαιρετικές ευκαρίες για όλους τους φωτογράφους που αγαπούν τη φύση.

© Odysseas Chloridis

Τα παλιά Σοβιετικά κτίρια στα περίχωρα του Βίλνιους προσφέρουν μια ιδιαίτερη σκήνη αντίθεσης μπροστά στο ταχέως αναπτυσσόμενο επιχειρηματικό κέντρο του Βιλνιους με τα υπέρψηλα κτίρια του.

© Odysseas Chloridis

Το Βίλνιους έχει μια πληθώρα Ρώσικων εκκλησιών απίστευτης ομορφιάς.

© Odysseas Chloridis

Το χειμώνα οι λίμνες κοντά στο Βίλνιους παγώνουν και προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες για εξερεύνηση για όλους αυτούς που λατρεύουν τη φύση.

© Odysseas Chloridis

Ένας από τους μεγαλύτερους ουρανοξύστες στο Βίλνιους.

© Odysseas Chloridis

Ηλιοβασίλεμα στο Trakai.

© Odysseas Chloridis

Ένας Ρώσος ψαράς, προσπαθεί να πιάσει ψάρια ανοίγοντας τρύπες στο πάγο.

© Odysseas Chloridis – Odysseaschloridis.com

Για όσους πρόκειται να επισκεφθούν τη Λιθουανία και θέλουν συμβουλές ή tips μπορούν να επικοινώνησουν μαζί μου μέσω Instagram.

Σχόλια