Ξέρεις ήδη σε ποιες αναφέρομαι!

Ο σωστός σινεφίλ έχει περάσει ώρες μιλώντας-μαλώνοντας γι’ αυτές τις ταινίες σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέσαι γιατί… Οι συγκεκριμένες ταινίες δεν είναι κακές ίσα ίσα, απλώς είναι τόσο πολύ υπερεκτιμημένες και κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσουμε να κάνουμε διάλογο γι’αυτές!

1. La La Land

Ένας πιανίστας της τζαζ και μια σερβιτόρα που θέλει να γίνει ηθοποιός ερωτεύονται, συνεχίζοντας να κυνηγούν τα όνειρά τους στο σύγχρονο Λος Άντζελες.

Το La La Land είναι μια κλασική ιστορία αγάπης με μουσική.- Και είναι υπερεκτιμημένο για το είδος του.

2. The Revenant

Το 1823, ένας βαρύτατα τραυματισμένος κυνηγός εγκαταλείπεται από τους συντρόφους του στα χιονισμένα βουνά, αλλά εκείνος καταφέρνει να επιζήσει και επιστρέφει ζητώντας εκδίκηση.

Το γεγονός ότι ο αγαπημένος μου Leonardo DiCaprio πήρε Oscar γι’ αυτό το ρόλο με ξεπερνά και η αλήθεια είναι πως πέρα από την αισθητική που έχει δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.

3. Birdman

Ένας πρώην σταρ υπερηρωικών ταινιών, αντιμέτωπος με καλλιτεχνικά όσο και προσωπικά προβλήματα, ανεβάζει ως σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής ένα απαιτητικό δράμα στο Μπρόντγουεϊ.

Θα μπορούσε να είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα ταινία, εάν είχε γυριστεί από μια άλλη οπτική που ο ήρωας είχε ένα διαφορετικό χαρακτήρα.

Με λίγα λόγια θα μπορούσε να μας πει πολλά, αλλά τελικά δεν το κάνει.

4. City of God

Δυο φίλοι μεγάλωσαν μαζί στην ίδια κακόφημη γειτονιά του Ρίο ντε Τζανέιρο. Όμως  διάλεξε ο καθένας διαφορετικό δρόμο. Ο ένας γίνεται φωτογράφος και ο άλλος έμπορος ναρκωτικών.

Θα σου πω ακριβώς γιατί είναι υπερεκτιμημένη… Γιατί η προσέγγιση του θέματος είναι λανθασμένη, το ίδιο και η απεικόνιση της βίας.

5. Fight Club

‘Ένα στέλεχος που πάσχει από αϋπνίες βρίσκει τον αληθινό εαυτό του στα “Fight Club”, όπου συμμετέχει σε αγώνες πυγμαχίας με γυμνά χέρια. Ο ιδρυτής των “Fight Club”, ωστόσο αποδεικνύεται μια επικίνδυνη προσωπικότητα…

Άλλη μια ταινία που τη συνοδεύει ένας τεράστιος μύθος, που όμως στην πραγματικότητα δεν έχει κάτι να σου πει. Την εποχή που βγήκε ίσως είχε πλέον, όμως, δεν έχει.

+1 Forrest Gump

Τριάντα χρόνια αμερικανικής ιστορίας μέσα από την οπτική του Φόρεστ Γκαμπ, ενός ατόμου με χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, που όμως καταφέρνει να γίνει ήρωας στο Βιετνάμ, πρωταθλητής του μπέιζμπολ και του πιγκ πογκ και εκατομμυριούχος.

Εντάξει είναι μια συμπαθητική ταινία, αλλά ως εκεί, αφού δεν είναι τίποτα ιδιαίτερο ή πρωτότυπο…

Σχόλια