Καλησπέρα αγαπητέ αναγνώστη!

Πέρασε κιόλας η πρώτη βδομάδα του Μουντιάλ και δεν πήραμε χαμπάρι.

Ένα Μουντιάλ που αν θα έπρεπε να τον περιγράψουμε με μια εικόνα τότε είναι αυτή.

Μουντιάλ 2018

Ένα Παγκόσμιο κύπελλο κομμένο και ραμμένο για τις στοιχηματικές εταιρίες!

Όχι προσωπικά δεν έχω πάει κουβά αλλά ρε φιλαράκι… είναι Μουντιάλ αυτό;

Ένα τουρνουά που κάνει πραγματικά ότι γουστάρει
η παραγωγή του VAR (Video Assistant Referee)… 

Γουστάρει ο τύπος στο βίντεο να γυρίσει την φάση πίσω μετά από 2 λεπτά; Την γυρνάει και δίνει πέναλτι στην Γαλλία…

Δεν γουστάρει να τσεκάρει την φάση γιατί έχει παίξει το Αγγλία-Τυνησία Χ; Δεν δείχνει ούτε replay και πνίγει 2 πέναλτι στην Αγγλία…

Σαρβάιβο το καταντήσαμε να ουμε…

Αμ το άλλο;

Περιμένουμε να δούμε λίγο Ουρουγουάη να παίζει ξύλο, λίγο Παναμά να παίζει ξύλο, να δούμε καμιά κόκκινη, έτσι λίγο Λατινική Αμερική ρε φίλε, κάνα τάκλιν στην γλώσσα του αντιπάλου… Και βλέπουμε μιλάμε μια κακόγουστη σαπουνόπερα των Ατρόμητων…

Ρε να μην βγαίνουν κάρτες με τίποτα; 

Καλά όσο για θέαμα ας μην μιλήσουμε…

Μέχρι και η Βραζιλία έπαιξε για το 1-0…

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά.

Group A’

Μουντιάλ 2018

Αυτό το πράγμα που λέγεται Ρωσία, έχει καταφέρει επιδόσεις Μπαρτσελόνα, απλά και μόνο επειδή ο θεός κοιμάται… Κέρδισε 5-0 τους Σαουδάραβες με τα 4 γκολ να έρχονται από το πουθενά. Έβαλε 3 γκολ στην Αίγυπτο και τα γκολ πάλι ήρθαν από το πουθενά. Χωρίς να έχει κατοχή, χωρίς να βγάζει αυτοματισμούς. Απλά έχει την μπάλα ένας, σουτάρει με πλάτη στο τέρμα από την γωνία του κόρνερ με 5 σώματα μπροστά του και πετυχαίνει γκολ.

H Ουρουγουάη δεν είναι Ουρουγουάη ρε φίλε. Είναι σαν να βλέπουμε την Ατλέτικο Μαδρίτης του Σιμεόνε. Μέτριο ποδόσφαιρο, τραγικός Σουάρες (Φερνάντο Τόρες ένα πράγμα) πολύ καλός ο Καβάνι (Γκριεζμάν σαν να λέμε) με κέντρο στιβαρό, άμυνα που καλύπτει χωρίς να ρίχνει ξύλο (καμιά σχέση με την Λατινική Αμερική) περιμένοντας να κερδίσουμε κάνα κόρνερ μπας και σκοράρουμε και επικρατήσουμε με 1-0.  

Σαλάχ, Σαλάχ, Σαλάχ, Σαλάχ… Μας τα κάνατε τσουρέκια με τον Σαλάχ. Ευτυχώς που υπάρχει και ο Ουάρντα με τον Τρεζεκέ και κάνει και καμιά επίθεση η Αίγυπτος.

Οι Σαουδάραβες κομπάρσοι…

GROUP B’

Μουντιάλ 2018

Πορτογαλία και Ισπανία μας χάρισαν το καλύτερο παιχνίδι ως τώρα από απόδοση γκολ, σε ένα ματς που ξεγυμνώθηκαν τα αμυντικά προβλήματα των 2 ομάδων. Προβλήματα που αν δεν τα διορθώσουν δεν θα τους πάνε πολύ μακριά στη διοργάνωση. Βέβαια τα διόρθωσαν εχτές και επικράτησαν αμφότερες με 1-0. Έστω…

Το Μαρόκο είναι η πρώτη ομάδα που έπαιζε μόνη της (με το Ιράν) και τελικά έχασε (με αυτογκόλ). Οι μηδέν βαθμοί σε 2 ματς και το μηδέν στην επίθεση νομίζω πως τους αδικεί.

Το Ιράν όπως σας είχα πει και στο προηγούμενο άρθρο, αν αυτοκτονήσει η Πορτογαλία μπορεί και την πρόκριση. Αν και επιθετικά είναι πολύ λίγη σαν ομάδα, παρόλα αυτά με λίγη τύχη και πειθαρχημένη άμυνα του την έκανε του Μαρόκο.

GROUP C’

Μουντιάλ 2018

O όμιλος που μου άρεσε περισσότερο.

Η Γαλλία αν και δεν ήταν πολύ καλή στον αγώνα με την Αυστραλία εν τέλει το πήρε το ματσάκι κάτι που δεν κατάφεραν άλλα κι άλλα φαβορί. Αυτό από μόνο του είναι ένας καλός οιωνός για την πορεία της στη συνέχεια, καθώς όλοι ξέρουμε πως οι πρεμιέρες είναι οι πιο δύσκολες.

Η Δανία αν και δεν μου άρεσε, επικράτησε του Περού, όμως με την Αυστραλία που είδαμε στο ματς με την Γαλλία μην θεωρείτε δεδομένη την πρόκριση της στην επόμενη φάση…

Το Περού ήταν άτυχο με την Δανία! Έχασε πέναλτι να προηγηθεί, έχασε άλλες 7-8 κλασικές ευκαιρίες και μπορώ να πω με αίσθημα ευθύνης πως ήταν η μοναδική ομάδα από την Λατινική Αμερική, που έπαιξε μπάλα Λατινικής Αμερικής και το ευχαριστηθήκαμε!

Η Αυστραλία δεν έκανε πολλές φάσεις με την Γαλλία όμως λίγο έλειψε να κάνει την ζημιά. Έδειξε σοβαρή ομάδα και με Δανία και Περού θα παλέψει στα ίσα για την πρόκριση.

GROUP D’

Μουντιάλ 2018

Η Αργεντινή του Μέσι δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των Αού Ισλανδών και ξεκίνησε η γκρίνια από νωρίς. Ο ηγέτης Μέσι δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε πέναλτι και τα σενάρια για κατάρριψη του Μαραντόνα και κατάκτηση του Μουντιάλ απομακρύνονται. Βέβαια κανείς δεν λέει πως η Αργεντινή με ισοπαλία με την Κροατία αύριο και νίκη επί της Νιγηρίας είναι φαβορί για τον πρόκριση. Και στην τελική πόσοι θα τους κερδίσουν τους Ισλανδούς;

Η Κροατία έκανε το χρέος της και πήρε μια άνετη νίκη επί της Νιγηρίας. Τώρα όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Επόμενο ματς με την Αργεντινή που καίγεται και τελευταίο με τους Ισλανδούς οι οποίοι ήταν ο λόγος που στα προκριματικά η Κροατία βγήκε 2η στον όμιλο της και έπαιξε μπαράζ.

Η Ισλανδία έχει τερματίσει το σύστημα της αλληλοκάλυψης.  Πήρε 1-1 από την Αργεντινή παίζοντας άμυνα 95 λεπτά και έχοντας κάνει ΜΟΝΟ 15 φάουλ. Έσβησε τον Μέσι απόν τον χάρτη και φυσικά όχι μόνο τον Μέσι, ξαναλέω κάνοντας μόλις 15 φάουλ.

Η Νιγηρία η μόνη ζημιά που θα μπορούσε να κάνει σε αυτόν τον όμιλο, είναι να κόψει βαθμούς από την Ισλανδία… Πάντως η εικόνας της απογοήτευσε.

GROUP E’

Μουντιάλ 2018

H Βραζιλία κατέβηκε ως το μεγάλο φαβαχαχαχαχαχαχαχ. Γελάνε οι πέτρες. 11 κάγκουρες δεν κατάφεραν να κάμψουν τα αμυντικά συστήματα των Ελβετών και ξεκίνησαν και εκεί τα υπαρξιακά… Θα προκριθεί βέβαια αλλά δεν μου γέμισε το μάτι.

Οι Ελβετοί επαγγελματικά και εύκολα πήραν το Χ με τους Βραζιλιάνους και επειδή πιστεύω θα τους πάρουν τους Σέρβους λογικά θα προκριθούν.

Οι Σέρβοι χάρη στο φάουλ του Κολάροφ πήραν την νίκη επί των Κοσταρικανών και νομίζουν ότι θα προκριθούν. Εν τω μεταξύ απλά κέρδισαν την Κόστα Ρίκα ξέρω γω.

Η Κόστα Ρίκα επιθετικά είναι μαύρο χάλι, αμυντικά πόσα να βγάλει και αυτός ο Νάβας; Τρεις ήττες βλέπω να έρχονται.

GROUP F’

Μουντιάλ 2018

H Σουηδία με αυτά τα κούτσα-κούτσα μηδέν πήρε την νίκη από την Ν.Κορέα, η οποία μάλιστα αν ο Μπέργκ δεν ήταν σε κακή βραδιά, έπρεπε να έφευγε με ταλιράκι. Πολύ συμπαγής ομάδα με τακτική αλλά πολύ γερασμένοι ρε παιδάκι μου οι Σουηδοί. Μετά το 70′ με αντίπαλο μια σοβαρή Γερμανία ή ένα σοβαρό Μεξικό θα κλατάρει.

Το Μεξικό της την έπαιξε άγρια της Γερμανίας και όχι μόνο. Ο κουβάς ήταν απύθμενος μιλάμε… Φοβερή μπάλα όπως τα είχαμε πει, σοβαρή στην άμυνα, όμως με την Γερμανία επιπόλαιη σε πολλές φάσεις καθώς χάθηκαν πολλές ευκαιρίες σε αντεπίθεση  3 vs 2,   2 vs 1
να κλειδώσει το ματς.

Η Γερμανία είχε 3 δοκάρια με το Μεξικό όμως φάνηκε πως δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο, πόσο μάλλον και φαβορί για τον τίτλο. Βέβαια πιστεύω πως θα κάνει το χρέος της και θα επικρατήσει στα επόμενα 2 παιχνίδια τώρα μάλιστα που καίγεται κιόλας.

Η Ν.Κορέα τραγική! Λες και παίζανε άμυνα κώνοι μιλάμε. Με το Μεξικό και την Γερμανία θα έχουμε γέλια.

GROUP G’

Μουντιάλ 2018

Εδώ όπως είχαμε πει Βέλγιο και Αγγλία ήταν τα φαβορί.

Το Βέλγιο το κλασικό το ”γυπαετίσιο”, το ”επιθετικό”, βρήκε τον τρόπο να περάσει την μπάλα από τις κοιλιές των Παναμέζων και απέδειξε πως είναι το φαβορί του ομίλου. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως κατέκτησε και την διοργάνωση.

Η Αγγλία απέδειξε πως με αυτούς τους άγνωστους που παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο, έχει περισσότερες ελπίδες για κάτι καλό, σε αντίθεση με τα μεγάλα αστέρια που εμφανίστηκε στις προηγούμενες διοργανώσεις. Επικράτησε της Τυνησίας παρά το αδερφίστικο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής στους Αφρικανούς, παρά τα 2 πέναλτι που δεν της έδωσε ο κόρακας και παρά το ότι Ντέλε Άλι και Στέρλινγκ ήταν σε κακή βραδιά. Επίσης να προσθέσω πως ο Κέιν εμφανίστηκε τελείως ακομπλεξάριστος με το βάρος του ηγέτη που κουβαλάει στις πλάτες (σε αντίθεση με κάτι Μέσιδες, Νευμάρες, Σαλάχηδες) και αυτό βγαίνει προς τα έξω.

Η Τυνησία πολύ φιλότιμη ομάδα, δεν είναι για να προκριθεί αλλά δεν κατέβηκε στο Μουντιάλ για να καταστρέφει παιχνίδια. Άξια σεβασμού!

Ο Παναμάς πολύ γέλιο. Λες και βλέπεις εμένα και εσένα αγαπητέ αναγνώστη να κατεβάζουμε ομάδα και να παίζουμε με τον Λουκάκου και τον Φελαϊνί μιλάμε.

GROUP H’

Μουντιάλ 2018

Είχα πει στο προηγούμενο άρθρο μου πως είναι ένας όμιλος που δεν είναι άξιος να ασχοληθείς μαζί του και πως το μόνο σίγουρο είναι ότι θα περάσει η Κολομβία…

Έκανα λάθος! Γιατί αξίζει να ασχοληθείς με την Σενεγάλη η οποία παίζει πολύ ωραίο ποδόσφαιρο, επιθετικό με κολπάκια, χωρίς να καταστρέφει παιχνίδι.  Για εμένα είναι δεδομένη η πρόκριση και μην κάνει και καμιά έκπληξη και βρεθεί και στους ”8” δεν ξέρω!

Για την Ιαπωνία αυτό που έχω να πω είναι πως κακώς ο Χόντα μένει στον πάγκο για να παίζει ο Καγκάβα… Επίσης αν δεν είχε κάνει πατάτα ο κόουτς της Κολομβίας να κρατήσει τον ψόφιο Φαλκάο μέσα στο ματς και ουσιαστικά να παίζει με 9 παίχτες στο τελευταίο μισάωρο, πιστεύω πως δεν θα επικρατούσαν οι Ασιάτες.

Η Κολομβία αυτοκτόνησε με τους Ιάπωνες και πραγματικά είδαμε όλοι πως μπορεί μια ηλίθια αποβολή στο τρίτο λεπτό του πρώτου αγώνα ενός Μουντιάλ, να σε πετάξει απ’ έξω από την διοργάνωση και να σου διαλύσει όλα τα πλάνα…

Η Πολωνία αστεία και αυτός ο Μίλικ; Πραγματικά δεν ξέρω τι μεταγραφικές κινήσεις θα κάνει ο τίγρης στην ΑΕΚΑΡΑ μας αλλά εύχομαι να μην μας φέρει κάναν Μίλικ και γελάνε και τα μπετά της Αγιάς Σοφιάς…


Αυτά είδαμε αγαπητέ αναγνώστη αυτή την εβδομάδα. Δεν ξέρω αν έχεις ξετρελαθεί, εγώ πάντως όχι. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως θα βγαίνουμε με τα γκομενάκια. Όσο μούφα και να εξελιχθεί η διοργάνωση της Ρωσίας εμείς θα στηρίξουμε με όλες μας τις δυνάμεις.

Τέσσερα χρόνια περιμέναμε αφού… 

Να περνάτε καλά και να προσέχετε… Keep Good!

Σχόλια