Οι 5 καλύτερες ταινίες για roadtrip που θα ξυπνήσουν τον ταξιδιώτη μέσα σου και τη διάθεσή σου για περιπέτεια κάνοντάς σε να αναρωτηθείς γιατί είσαι ακόμα εδώ…

1. Easy rider (1969)

5 Ταινίες για roadtrip που θα ξυπνήσουν τον ταξιδιώτη μέσα σου!

Σε ελληνική μετάφραση ο «ξένοιαστος καβαλάρης» αποτελεί την πιο αντιπροσωπευτική ταινία της κατηγορίας της, ίνδαλμα του κάθε νέου που θέλει να ζήσει ελεύθερος την περιπέτεια ταξιδεύοντας σε άγνωστους προορισμούς.

 

Μια ταινία με τους Dennis Hopper σε ρόλο σκηνοθέτη και συμπρωταγωνιστή, και Peter Fonda και Jack Nicholson στους πρωταγωνιστικούς ρόλους να σηματοδοτούν μια εποχή αφήνοντας το στίγμα τους στον κινηματογράφο και στους οπαδούς της ρομαντικής διερεύνησης των 70s. Άξονα της ταινίας αποτελούν δύο μηχανόβιοι που ταξιδεύουν από το Λος Άντζελες στη Νέα Ορλεάνη αναζητώντας την Αμερική.

Στη διαδρομή θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικούς χαρακτήρες,  οι οποίοι θα τους μυήσουν στον τρόπο ζωής τους ενώ κατά τη διάρκεια  του ταξιδιού μπλέκουν με ναρκωτικά, συμμορίες και με τις αρχές ανακαλύπτοντας παράλληλα τον έρωτα μέσα από την αναδυόμενη φιλελεύθερη προσέγγιση της εποχής.

Πρόκειται για μια εμβληματική ταινία, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως «μνημειώδης», αποτυπώνοντας με τον πιο παραστατικό τρόπο τις αντικρουόμενες τάσεις του τότε.

2.  Thelma and Louise (1991)

5 Ταινίες για roadtrip που θα ξυπνήσουν τον ταξιδιώτη μέσα σου!

Πρόκειται ίσως για μια από τις πιο φεμινιστικές ταινίες όλων των εποχών υπογεγραμμένη από τον Ridley Scott και πρωταγωνίστριες τις Geena Davis στο ρόλο της Thelma και Susan Sarandon στο ρόλο της Louise.

Η ταινία περιστρέφεται γύρω από τους δύο κεντρικούς χαρακτήρες που ξεκινούν ένα οδικό ταξίδι με απροσδόκητη εξέλιξη. Απ τη μια πλευρά η Thelma, μια υποτακτική νοικοκυρά, είναι εγκλωβισμένη σε ένα δυστυχισμένο γάμο, ενώ από την άλλη η  Louise, σερβιτόρα, πιο δυναμική εκ πρώτης όψεως  που διατηρεί σχέση με έναν μουσικό που περνάει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο δρόμο.

Οι δύο φίλες κόντρα στην μονότονη και μίζερη ζωή που ακολουθούν αποφασίζουν να φύγουν μακριά για ένα σαββατοκύριακο ξεκινώντας ένα ταξίδι προς το άγνωστο, σε αναζήτηση του ενθουσιασμού που τους στέρησε η κλειστή κοινωνία του Αρκάνσας.

Το μέσο ένα καμπριολέ Ford Thunderbird του 1966. Μέσα από μια σειρά γεγονότων το ταξίδι τους παίρνει μια πολύ διαφορετική τροπή, ενώ οι ίδιες ξεδιπλώνονται, δοκιμάζονται, ανακαλύπτουν τα όριά τους και βρίσκονται τελικά αντιμέτωπες με τον ίδιο τους τον εαυτό.

3. Road trip (2000)

5 Ταινίες για roadtrip που θα ξυπνήσουν τον ταξιδιώτη μέσα σου!

Μάλλον η αγαπημένη ταινία κάθε έφηβου, νέου, αλλά και μεγαλύτερου, οποιουδήποτε θυμάται και νοσταλγεί τις δικαιολογημένες ατασθαλίες της πρώιμης νιότης. Ο ορισμός του YOLO!

Η πλοκή ξεκινά με μια κασέτα που απαθανατίζει ακατάλληλα στιγμιότυπα και που κατά λάθος ταχυδρομείται στην κοπέλα του υπεύθυνου για την έναρξη αυτού του ταξιδιού.  4 φίλοι, 4 κολλεγιόπαιδα, 4 χαρακτήρες πολύ διαφορετικοί μεταξύ τους ετοιμάζονται για ένα road trip με σκοπό τη διάσωση της γκάφας σε ένα ταξίδι γεμάτο ευτράπελα.

Ο αγαπημένος μας χαρακτήρας των 00s Seann William Scott, κοινώς ο λατρεμένος Stifler του American Pie, o Breckin Meyer, o Paulo Costanzo και o DJ Qualls χαρίζουν σε όλους εμάς που υπήρξαμε κατά βάθος λάτρεις της κάφρικης κολλεγιακής αμερικανιάς που έχει πλέον κερδίσει επάξια μια θέση στην κατηγορία του cult μερικές από τις πιο ξεκαρδιστικές στιγμές των 00s.

 

4. The Darjeeling Limited (2007)

5 Ταινίες για roadtrip που θα ξυπνήσουν τον ταξιδιώτη μέσα σου!

Άλλη μια αμερικάνικη ταινία μέσα από την ιδιαίτερη αισθητική του Wes Anderson σε σκηνοθεσία Wes Anderson, Roman Coppola και Jason Schwartzman με πρωταγωνιστές του Owen Wilson, Adrien Brody και Jason Schwartzman.

Ένα χρόνο μετά το θάνατο του πατέρα τους τρία αποξενωμένα μεταξύ τους αδέρφια αποφασίζουν, μετά από προτροπή του μεγαλύτερου αδερφού που υποδύεται ο Owen Wilson, να ταξιδεψουν με τρένο στην Ινδία για να βρουν τη μητέρα τους.

Επιθυμία του μεγαλύτερου αδερφού να ανακτήσει τις σχέσεις με τα αδέρφια του, τον μεσαίο αδερφό που αδυνατεί να συμβισβαστεί με την εγκυμοσύνη της γυναίκας του και τον μικρότερο εμμονικό αδερφό που βασανίζεται από τις σκέψεις των πρώην του.

Οι παρεκτροπές στη συμπεριφορά του μεγαλύτερου αδερφού οδηγούν αναπάντεχα στην εκδίωξη και των τριών από το τρένο ανοίγοντας το δρόμο για μια σειρά από ευτράπελα γεγονότα που θα μας μυήσουν στο ιδιόρρυθμο σύμπαν του ξεχωριστού Wes Anderson προσφέροντάς μας στιγμές αυθεντικού γέλιου.

5. Into the wild (2007)

5 Ταινίες για roadtrip που θα ξυπνήσουν τον ταξιδιώτη μέσα σου!

Σε σκηνοθεσία Sean Penn με πρωταγωνιστή τον Εmile Hirsh, μια εξαιρετικής σκηνοθεσίας ταινία βασισμένη στο βιβλιο του Jon Krakauer για την πραγματική ιστορία του Christopher McCandless.

Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο Emory, ο κορυφαίος φοιτητής και αθλητής Christopher McCandless εγκαταλείπει τα περιουσιακά του στοιχεία, δίνει ολόκληρο το λογαριασμό του ύψους 24.000 δολαρίων σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς και ταξιδεύει στην Αλάσκα για να ζήσει στην έρημο.

Στην πορεία, ο Christopher συναντά μια σειρά από χαρακτήρες που διαμορφώνουν τη ζωή του. Μια ταινία που αποτυπώνει την εμμονική επιθυμία μερικών ανθρώπων να εξερευνήσουν τα εσωτερικά τους όρια μακριά από το προκαθορισμένο κοινωνικό πλαίσιο, στο οποίο νιώθουν ανένταχτοι, να ανακαλύψουν τον εαυτό τους και να αναζητήσουν την ολοκλήρωση μέσα από την απομόνωση και την επαφή με τη φύση.

Μια ριψοκίνδυνη αναζήτηση, ο λυρικός ορισμός της περιπέτειας και της αναζήτησης της αλήθειας με ένα θλιβερό τέλος που καταδεικνύει τελικά το τρωτό της ανθρώπινης φύσης και τη ματαιότητα.

 

Σχόλια