Η ΣΤΑΣΥ απoφάσισε το κλείσιμο όλων των πυλών (συμπεριλαμβανομένων αυτών των ΑΜΕΑ) σε 16 σταθμούς.

Ήδη από την περασμένη εβδομάδα ξεκίνησε το προσωρινό κλείσιμο και των πυλών ΑΜΕΑ πιλοτικά σε συγκεκριμένους σταθμούς έστω να βγουν συμπεράσματα για το κατά πόσο το επιβατικό κοινό είναι έτοιμο για την εποχή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Η απόφαση αυτή της ΣΤΑΣΥ συνάντησε την αντίδραση συνδικαλιστών οι οποίοι προειδοποίησαν για προβλήματα λόγω δυσλειτουργιών και εκκρεμοτήτων του συστήματος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου.

Ακόμα μεγαλύτερο ζήτημα είναι η μετακίνηση ανέργων και ΑΜΕΑ με τη χρήση προσωποποιημένων καρτών. Ο ΟΑΣΑ δεν έχει δώσει καμία οδηγία σε επιβάτες που ανήκουν σε αυτές τις κατηγορίες και δεν έχουν παραλάβει ακόμα τις κάρτες τους (ούτε καν παραδέχεται πως υπάρχει ζήτημα) με αποτέλεσμα οι επιβάτες αυτοί να πρέπει να επιλέξουν από μόνοι τους είτε να «κυνηγήσουν» τους υπευθύνους είτε να προχωρήσουν σε επανέκδοση των καρτών τους σε εκδοτήριο (επί πληρωμή) αν και οι αιτήσεις που έχουν κάνει μέσω διαδικτύου εκκρεμούν από τον περασμένο Ιανουάριο.

Σε ποιους σταθμούς είναι κλειστές οι πύλες!

Σύμφωνα με πληροφορίες, κλειστές είναι οι πύλες στους σταθμούς από Σεπόλια έως και Δάφνη στη γραμμή 2 με εξαίρεση τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Ομόνοια και από Εθνική Άμυνα έως και Σύνταγμα στη γραμμή 3. Εκτός απροόπτου, οι πύλες στους σταθμούς αυτούς θα παραμείνουν κλειστές οριστικά και η διέλευση θα είναι δυνατή μόνο με τη χρήση ηλεκτρονικών εισιτηρίων.

Όλες οι πύλες, συμπεριλαμβανομένου των ΑΜΕΑ, είναι κλειστές στους παρακάτω σταθμούς Μετρό:

  • Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ): Κηφισιά,Μαρούσι, Άνω Πατήσια, Άγιος Νικόλαος
  • Γραμμή 2: Από Σεπόλια έως Δάφνη και σταθμός Ελληνικό
  • Γραμμή 3: Από Εθν. Άμυνα έως Σύνταγμα

Σχόλια