Συνεχίζεται για δεύτερη χρονιά το πρόγραμμα «Ζήσε τον Κήπο & τα Πάρκα αλλιώς»!

Για όλο τον Ιούνιο, τα πάρκα και οι κήποι της Αθήνας παίρνουν φεστιβαλική πνοή. Συγκεκριμένα, ο δήμος Αθηναίων και ο ΟΠΑΝΔΑ προσθέτουν ένα νέο ραντεβού στην ετήσια δωρεάν ατζέντα της πόλης, με τους χώρους πρασίνου της πόλης να είναι στο επίκεντρο και να συρρέουν πλήθος κόσμου στις δωρεάν εκδηλώσεις. Εκτός από τον Εθνικό Κήπο, το πρόγραμμα ανοίγει τα φτερά του και στο Πάρκο Ελευθερίας, το Άλσος Παγκρατίου και το Άλσος Προμπονά, αυξάνοντας σημαντικά επιλογές και προορισμούς.

Με ελεύθερη συμμετοχή για όλους, μουσικά και θεατρικά events από ομάδες του Δήμου, ξεναγήσεις, yoga sessions και πιλάτες, εικαστικές δράσεις, περιβαλλοντικά και μουσικοκινητικά προγράμματα, χορευτικά απογεύματα, γυμναστική για μητέρες με παιδιά όπως και μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα για όλη την οικογένεια, έρχονται το ένα μετά το άλλο, σε ένα σερί που καλύπτει όλα τα γούστα.

Εκατόν σαράντα πέντε συνολικά ευκαιρίες για ψυχαγωγία, παιχνίδι, άθληση και πολιτιστικά θεάματα πετάγονται από τον Κλωντ Μονέ και τον Πάμπλο Πικάσο σε summer concerts και βιβλιοφιλικές ραψωδίες αφιερωμένες στο Ζάππειο, από τα βοτανολογικά collage και το Athens Garden Festival σε μαθήματα μικρών τσιρκολάνων, jazz βραδιές και παραδοσιακούς χορούς!

Το φετινό πρόγραμμα γίνεται πραγματικότητα χάρη στη συλλογικότητα και τη συμμετοχή όλου του δυναμικού του ΟΠΑΝΔΑ, ενώ εμπλουτίζεται με συνεργασίες με τον Σύλλογο Φίλοι της Μουσικής, τη WWF Hellas, τη Διεύθυνση Πρασίνου και Αστικής Πανίδας και το τμήμα του Δημοτικού και στορικού Αρχείου του δήμου Αθηναίων, το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο, διακεκριμένους καλλιτεχνικούς φορείς και σχήματα, καθώς και καταξιωμένους ερμηνευτές. Ο ΟΠΑΝΔΑ με συναυλίες των Μουσικών του Συνόλων, συμμετέχει στη διοργάνωση «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου».

Δείτε αναλυτικά το πρόγραμμα!

Σχόλια