Μια εκδήλωση με στόχο να επικοινωνηθούν τα προνόμια της δικτύωσης και της κινητικότητας!

Την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 στις 18:00 το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης θα συμμετέχει σε εκδήλωση που διοργανώνει η Περιφερειακή Διεύθυνση του ΟΑΕΔ Θεσσαλίας με θέμα τις Eυκαιρίες Δικτύωσης και Κινητικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, το Europe Direct, τον Δήμο Λαρισαίων, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Επιμελητήριο Λάρισας, τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών και το ΚΕΣΥΠ Λάρισας.

Στόχος της ημερίδας, που θα λάβει χώρα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας (Παπαναστασίου και Κουμουνδούρου), είναι να γνωρίσουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι πολίτες τα προνόμια της δικτύωσης και της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας, διασύνδεσης κ.ο.κ.

Εκπρόσωπος του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης θα βρεθεί στη Λάρισα, ενημερώνοντας τους παρευρισκομένους για την έως τώρα πορεία και τους στόχους τις πρωτοβουλίας “Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας”, αλλά και τους τρόπους συμμετοχής τους στην πρωτοβουλία και στην πλατφόρμα www.knowledgebridges.gr.

Επιπλέον, θα παρουσιαστούν οι υπηρεσίες του Enterprise Europe Network Hellas, του μεγαλύτερου ευρωπαϊκού δικτύου που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες στις ελληνικές επιχειρήσεις, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητά τους, με βάση τη γνώση και την καινοτομία.

Η διοργάνωση απευθύνεται τόσο στο ευρύ κοινό όσο και σε πιο στοχευμένες ομάδες όπως το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό, μικρομεσαίες επιχειρήσεις και νέοι επιχειρηματίες, φοιτητές, οι νέοι απόφοιτοι, οι ερευνητές και οι μακροχρόνια άνεργοι.

Προγραμμα

18:00-18:30   Εγγραφές

18:30-18:45   Χαιρετισμός Διοικήτριας ΟΑΕΔ, Καραμεσίνη Μαρία

18:45-19:00  “Ο ΟΑΕΔ στηρίζει την απασχόληση, Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης του ΟΑΕΔ” ,    Τσιούρβα Όλγα, Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Περ/κής Δ/νσης ΟΑΕΔ Θεσσαλίας

19:00-19:30  “Ευκαιρίες δικτύωσης στην Ελλάδα και στον κόσμο: Γεφυρες Γνώσης & Συνεργασίας και Enterprise Europe Network “, Μαραγκός Δημήτρης, Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, Συντονιστής Πρωτοβουλίας «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας»

19:30-19:45  “Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και Erasmus+”, Θεοδοσία Βασιλάκη, Πανεπιστήμιο ΘεσσαλίαςΓραφείο Διεθνών Σχέσεων

19:45-20:00  “Κινητικότητα Νέων Επιχειρηματιών”, Βασιλειάδης Αναστάσιος, Ινστιτούτο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας

20:00-20:30   Πάνελ με εμπειρίες κινητικότητας και δικτύωσης

20:30- 21:00  Συζήτηση

Enterprise Europe Network Hellas

Το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ), ως συντονιστής του Enterprise Europe Network-Hellas, του μεγαλύτερου ελληνικού δικτύου επιχειρηματικής υποστήριξης, υποστηρίζει καινοτόμες και εξωστρεφείς ελληνικές επιχειρήσεις να αποκτήσουν πρόσβαση σε νέες αγορές και χρηματοδότηση. Παρέχει εξατομικευμένες υπηρεσίες για διαχείριση καινοτομίας και scaling up των επιχειρήσεων. Ενημερώνει για ευρωπαϊκές πολιτικές και δίνει στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε διαβουλεύσεις για μελλοντικές πρωτοβουλίες. Το ελληνικό δίκτυο μεσολαβεί σε περίπου 100 διακρατικές συνεργασίες ανά έτος.

Γεφυρες Γνωσης και Συνεργασιας

Η πρωτοβουλία «Γέφυρες Γνώσης και Συνεργασίας» υλοποιείται από το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης στη βάση σχεδιασμού της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών & Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης και είναι προσανατολισμένη στην επαναπροσέγγιση του θέματος της φυγής των Ελλήνων στο εξωτερικό. Το μέσο για να γίνει κάτι τέτοιο είναι η ανάδειξη του στοιχείου της δικτύωσης των Ελλήνων όλου του κόσμου, που θα έχει σαν συνέπεια τη συνδιαμόρφωση με απτό τρόπο του μέλλοντος της χώρας, αλλά και της αλληλοϋποστήριξης σε επιστημονικό, επαγγελματικό κι επιχειρηματικό επίπεδο.  Η αλληλοϋποστήριξη αυτή υπηρετεί όχι μόνο τα συνεργαζόμενα μέρη, αλλά και την ανάπτυξη της χώρας συνολικά.

Πηγή: ekt.gr, με πληροφορίες από τον ΟΑΕΔ Θεσσαλίας

 

Σχόλια