Αν έχεις τελειώσει για 5η φορά το The Office και σκέφτεσαι να δεις κάτι άλλο, έτσι για αλλαγή, εδώ σε έχουμε!

Το The Office είναι η αγαπημένη μου σειρά ever και την έχω δει μόνο τρεισίμισι φορές. Λέω μόνο, γιατί οι περισσότεροι φανς της σειράς την έχουν δει τουλάχιστον 5+ φορές. Όπως και να’ χει, περίμενα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ για να γράψω άρθρο για το The Office, αφού σχεδόν σε κάθε άλλο άρθρο μου ένας υπαινιγμός για τη σειρά πέφτει χωρίς λόγο και αιτία.

Και τελικά δεν θα γράψω, γιατί θα σας προτείνω 5 σειρές παρόμοιες με το The Office (US), και όχι το Office το ίδιο. Κάποια μέρα θα γράψω όμως για το The Office…κάποια μέρα…

ξένες σειρές

Honourable Mention: The Office UK

Οι Άγγλοι τα φέρανε όλα πρώτοι. Πραγματικά, αν δεν έχεις δει το αγγλικό The Office, αξίζει με τα χίλια. Είναι βέβαια βασισμένο στο κλασσικό “βρετανικό στυλ”, οπότε ίσως σας φανεί πιο βαρύ σε σχέση με το αμερικάνικο.

Το αριστούργημα του Ricky Gervais στο ρόλο του David Brent (Michael Scott), μαζί με τον Martin Freeman στο ρόλο του Tim (Jim, μεγάλη αλλαγή) και τον Mackenzie Crook (αυτός με το μάτι στους Πειρατές της Καραϊβικής)  στο ρόλο του Gareth (Dwight Schrute) είναι πραγματικά τέλειο, και αν είστε φαν των αγγλικών σειρών τότε πρέπει σίγουρα να το δείτε.

1. Parks and Recreation

Το Parks & Recreation είναι ο φυσικός διάδοχος του The Office, καθώς φτιάχτηκε από τους παραγωγούς του Office, και ακολούθησε την ίδια mockumentary τεχνική με τη κάμερα να κινείται σε στυλ ντοκιμαντέρ. Μάλιστα υπήρχαν σκέψεις οπού το Parks & Rec να βρίσκεται στο ίδιο universe με το Office, που τελικά δεν πραγματοποιήθηκαν.

Η σειρά αφορά τη προσπάθεια της φιλόδοξης deputy director Leslie Knope να βελτιώσει τη μικρή πόλη του Pawnie στην Indiana με έργα πολιτισμικού περιεχομένου (και κυρίως να φτιάξει ένα πάρκο), ενώ επικρατεί το γνωστό χάος του δημοσίου. Το cast αποτελείται από ένα πραγματικό who’s who καθώς όλοι οι ηθοποιοί είναι αρκετά γνωστοί (Amy Poehler, Aziz Ansari, Nick Offerman, Aubrey Plaza, Chris Pratt, Rashida Jones, Adam Scott, Rob Lowe κλπ).

2. Community

Το Community είναι απλά υπέροχο. Μια από τις πιο meta-κωμικές σειρές που υπάρχουν εκεί έξω, δημιουργημένη από τον Dan Harmon, τον άνθρωπο πίσω από το Rick and Morty, θα βάλει πολύ γέλιο στη ζωή σας.

Η σειρά διηγείται τη ζωή μιας ομάδας φοιτητών – όλων αποτυχημένων για δικούς τους λόγους- που σπουδάζουν σε ένα κοινοτικό κολέγιο και… αυτά είναι τα μόνα που χρειάζεται να ξέρετε για το σενάριο. Από εκεί και πέρα, θα δείτε επεισόδια που γίνεται παρωδία του Pulp Fiction, τα ντοκιμαντέρ τύπου The Office, τα Spaggheti Western και τους επικούς πολέμους paintball που κάθε ταινία δράσης θα ζήλευε. Δείτε το Community, πραγματικά αξίζει.

3. It is Always Sunny in Philadelphia

Aν το The Office είναι ο Kanye West των σειρών, τότε το It’s Always Sunny In Philadelphia είναι οι Death Grips. Σκοτεινό, περίεργο και αρκετά trash χιούμορ με τη καλή έννοια, αν έχεις όρεξη για περίεργα πράγματα, τότε εδώ είσαι.

Τέσσερις εγωκεντρικοί φίλοι είναι ιδιοκτήτες μιας ιρλανδέζικης παμπ σε μια γειτονιά στη Φιλαδέλφεια. Δυστυχώς, οι κολλημένες απόψεις και οι λάθος αποφάσεις συχνά τους οδηγούν σε χιλιάδες προβλήματα και άβολες καταστάσεις οι οποίες μέχρι να επιλυθούν γίνονται ολοένα και χειρότερες. Αυτό σημαίνει στη σειρά επικρατεί το απόλυτο Χ Α Ο Σ.

4. Sillicon Valley

To Sillicon Valley είναι σχεδόν δεδομένο πως το έχεις ακούσει. Η πιο μοντέρνα και κοντά στα σημερινά δεδομένα κωμική σειρά, που είναι “geeky” αλλά δεν κλαψουρίζει ανα 2 λεπτά για τις σχέσεις, ούτε έχει χαρακτήρες παρμένους από καρτούν, ούτε πετάει references από εδώ και από εκεί απλά και μόνο για να φανεί έξυπνη και δεν έχει laugh tracks γιατί μπορεί να σε κάνει να γελάσεις και χωρίς αυτά.

Και αφού είπα όλα αυτά, δείτε το Sillicon Valley γιατί έχει πολύ γέλιο, είναι άβολο, και παίζει και ο Gabe Lewis (Zack Woods) από το The Office, πάνω κάτω στον ίδιο ρόλο αλλά πιο συμπαθητικός.

Για περισσότερο Sillicon Valley δες εδώ:

Silicon Valley: Η καλύτερη κωμική σειρά που αξίζει να δεις!

5. Brooklyn Nine-Nine

Δυστυχώς δεν το έχω δει ακόμα, αλλά σύμφωνα με έρευνες (και αφού ακυρώθηκε για μια μέρα αλλά τελικά βρήκε νέο κανάλι), το Brooklyn Nine-Nine είναι πάρα πολύ καλό, με κοινά στοιχεία που έκαναν το The Office και το Parks & Rec τόσο πετυχημένα, όπως το στυλ ντοκιμαντέρ που από μόνο του μπορεί να φέρει την επιτυχία.

Ενας ντετέκτιβ του αστυνομικού τμήματος της Νέας Υόρκης (Andy Samberg) που δεν παίρνει τίποτα στα σοβαρά, θα αποκτήσει ένα νέο αφεντικό που θα θεσπίσει νέους κανόνες συμπεριφοράς και νέα μέτρα (Andre Braugher). Φυσικά η σειρά δεν θυμίζει σε τίποτα τις αστυνομικές σειρές καθώς και εδώ επικρατεί η παράνοια. Εμένα πάντως με έπεισε.

 

Bonus ξένες σειρές:

  • Modern Family
  • Archer
  • 30 Rock

Σχόλια