Μερικοί λόγοι για να δεις την πιο μοντέρνα και επιτυχημένη κωμωδία των τελευταίων ετών!

Αν και οι κωμικές σειρές έχουν σταματήσει να είναι της μόδας εδώ και αρκετά χρόνια, υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις που αξίζει να παρακολουθήσεις. Η καλύτερη εξαίρεση είναι το Silicon Valley, μια σειρά του HBO που είναι φοβερά υποτιμημένη, ρεαλιστική και πάνω απ’ όλα αστεία.

γιατι να τη δεις

Το υπέροχα αμήχανο χιούμορSilicon Valley

H σειρά αφορά μια Startup εταιρεία, την Pied Piper και τη προσπάθεια του CEO της, Richard Hendricks και της ομάδος του να εκτοξεύσουν τη Pied Piper στη κορυφή των δισεκατομμυριούχων και να επιβιώσουν απέναντι στις υπόλοιπες τεχνολογικές εταιρείες.

Το προϊόν που προσφέρουν, ένας αλγόριθμος συμπίεσης δεδομένων είναι ικανός να αλλάξει τον κόσμο, ωστόσο η αφέλεια τους και οι αυτοκαταστροφικές τους τάσεις, σε συνδυασμό με τις συχνές συγκρούσεις τους όχι μόνο με τις άλλες εταιρείες αλλά και μεταξύ τους δημιουργούν ένα καυστικό, χιουμοριστικό αποτέλεσμα.

Το Silicon Valley είναι μια ρεαλιστική απεικόνιση..της Silicon Valley
Silicon Valley

Χάρη στην εμπειρία του παραγωγού της σειράς, Mike Judge, ως μηχανικός σε εταιρεία στη Silicon Valley, στη Καλιφόρνια, η σειρά βρίσκεται τρομακτικά κοντά στη πραγματικότητα. Η Silicon Valley είναι μια περιοχή γεμάτη από επιστήμονες, τεχνολογικές εταιρείες, πανεπιστήμια και εκατοντάδες startup εταιρείες.

Η  σειρά, όχι μόνο πραγματοποιεί γυρίσματα σε πραγματικά τεχνολογικά συνέδρια και εκθέσεις (π.χ TEDx), αλλά ακόμα και οι χαρακτήρες της σειράς βασίζονται σε γνωστές προσωπικότητες του τεχνολογικού χώρου.

Θα είναι σαν το Big Bang Theory, αλλά δεν θα είναιSilicon Valley

Οι entrepreneurs-μαϊντανοι, οι δισεκατομμυριούχοι που ξεκίνησαν από το μηδέν, οι εταιρείες κολοσσοί, και οι προσπάθειες των startups είναι όλες βασισμένες στη πραγματική ζωή. 

Και αυτό ακριβώς είναι που κάνει το Silicon Valley να διαφέρει από τις άλλες κωμικές σειρές καθώς δεν προσφέρει μόνο γέλιο, αλλά οι επιτυχίες και οι αποτυχίες της startup Piedpiper και των μελών της θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και σαν δραματική σειρά (κάτι που φάνηκε στη 4η, φετινή σεζόν)

Δεν είναι απλά μια κωμωδία για “σπασίκλες, geeks και nerds” με αναφορές στην επιστήμη, σε σούπερ ήρωες ή jedi, αλλά μια σειρά που απεικονίζει τον αγώνα των startups να ξεκινήσουν κάτι από το μηδέν για να φτάσουν στη κορυφή, το τεχνολογικό American Dream. 

Το Silicon Valley έχει τη καλύτερη μουσική (ειδικά στα credits)Silicon Valley

Ένας από τους κυριότερους λόγους που αξίζει να δεις το Silicon Valley, είναι το soundtrack. Προφανώς στην HBO ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν με τη μουσική (βλ. Game of Thrones, Westworld) και αυτό ισχύει και εδώ.

Από τα πιο φ ρ έ σ κ α χιπ χοπ τραγούδια των Run the Jewels, Danny Brown, μέχρι τους θρύλους Onyx, DJ Shadow και Wu Tang Clan ή ακόμα και τα Mariachi(!) τραγούδια, αξίζει σίγουρα να ψάξεις τη μουσική που παίζει στο Silicon Valley.

Meet the crew

Richard Hendricks

Πρώτος και καλύτερος, ο (πιθανότατα) πιο socially awkward χαρακτήρας που έχει περάσει ποτέ στην ιστορία της τηλεόρασης. Ο CEO της Pied Piper, Richard Hendricks. Παρότι δεν είναι καλός στο να διοικεί ή στο να συμπεριφέρεται ανθρώπινα, καταφέρνει να τα βγάζει πέρα με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο (αφού πρώτα κάνει τα πάντα πουτ..να). Όταν μιλάμε για ιδιοφυΐα και αντικοινωνικό, λέμε για τον Richard, όχι τον τύπο από το Mr Robot.

Dinesh & Gilfoyle

Ο Dinesh και ο Gιlfoyle, πάνε μαζί για τον απλούστατο λόγο ότι πλακώνονται μεταξύ τους χωρίς κανέναν ιδιαίτερο λόγο, αλλά αν και δεν το παραδέχονται είναι κολλητοί.

Από τη μία ο ήσυχος-άψυχος σατανιστής, έξυπνος, κυνικός Gilfoyle. Από την άλλη ο “Πακιστανός Denzel Washington” που κοροϊδεύει συνέχεια ο Gilfoyle και δεν είναι ο Ραζ απο το Big Bang Theory, Dinesh.

Ο συνδυασμός τους = μαγεία.

Jared Dunn

Μακράν ο αγαπημένος μου χαρακτήρας, ο Jared Dunn. Γνωστός από την επιτυχημένη σειρά “The Office” ως Gabe Lewis, ο ηθοποιός Zach Woods για άλλη μια φορά έχει τον ρόλο του -σχεδόν ψυχασθενή- εταιρικού βοηθού, που έχει εμμονή με τον Richard και είναι απλά φανταστικός. Αξίζει να αναφερθεί πως στον ύπνο του ουρλιάζει στα Γερμανικά, χωρίς να γνωρίζει Γερμανικά.

Erlich Bachman

O breakout χαρακτήρας της σειράς δεν είναι άλλος από τον Erlich Bachman. Σαν ένας πιο συμπαθητικός Eric Cartman από το South Park, ο εκατομμυριούχος, αποτυχημένος, υπερβολικός, 100% μαστουρωμένος Erlich Bachman είναι πιθανότατα ο πιο αστείος χαρακτήρας της σειράς.

Δεν δουλεύει στα αλήθεια για την Pied Piper αλλά την χρηματοδοτεί, δεν γνωρίζει πολλά, αλλά προσπαθεί να ηγηθεί ακόμα και όταν είναι ακάλεστος, δεν είναι ο πρωταγωνιστής, αλλά θα μπορούσε. Θα μπορούσε.

Bonus: Jian-Yang

Κινέζος, μιλάει ελάχιστα αγγλικά, χρηματοδοτείται από τον Erlich τον οποίο και μισεί. Τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα δείτε.

Nelson “Big Head” Bighetti

Ο μεγαλύτερος λούζερ της σειράς που έχει σταθεί και ο πιο τυχερός. Θεός απλά.

Σχόλια