Το φυλετικό όνομα «ΆΒΑΝΤΕΣ» έφεραν οι κάτοικοι της Εύβοιας κατά την εποχή του χαλκού.

Η ιστορία της Ποτοποιΐας Αvantes

Η ιστορία της Ποτοποιΐας ξεκινάει από το 1963 όπου παίρνει την επίσημη άδεια λειτουργίας. Το ποτοποιείο βρισκόταν στο κέντρο της Χαλκίδας κοντά στην παραλία. Σε αυτό το πολυσύχναστο σημείο συνάντησης οι Χαλκιδαίοι απολάμβαναν το ούζο, το κρασί, το κονιάκ και το βερμούτ που παρήγαγε η ποτοποιΐα.

Στην πορεία του χρόνου, η ποτοποιΐα ασχολήθηκε συστηματικά με την παραγωγή και την τυποποίηση ούζου, λικέρ και κονιάκ με την ετικέτα της επωνυμίας ΆΒΑΝΤΕΣ σε ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της επιχείρησης στην περιοχή Δροσιά λίγο έξω από την Χαλκίδα. Το 2005 η Ποτοποιΐα AVANTES εκσυχρονίζει πλήρως τις εγκαταστάσεις της και περνάει στη δεύτερη γενιά.

Ωδή στο ούζο: Παραδοσιακό ούζο Avantes στην Χαλκίδα

Την οικογενειακή παράδοση συνεχίζουν οι κόρες του Βασίλειου Κατσού – ιδρυτή της Ποτοποιΐας – Χαρά (οινολόγος) και Κατερίνα (οικονομολόγος) δημιουργώντας καινοτόμα προϊόντα με συνέπεια, τεχνογνωσία και μεράκι. Η φιλοσοφία της Ποτοποιΐας AVANTES είναι πως τα ελληνικά ποτά πρέπει να γίνουν εμπειρία γεύσης ώστε να κερδίσουν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή με την ποιότητα και τη φυσικότητά τους.

Τοποθεσία

Το φυλετικό όνομα «ΆΒΑΝΤΕΣ» έφεραν οι κάτοικοι της Εύβοιας κατά την εποχή του χαλκού.
Η προνομιακή θέση της Εύβοιας την καθορίζει ως στεριανό νησί με κλίμα εύκρατο και υγιεινό που συντελεί στην άφθονη βλάστησή της. Οι άνεμοι του Αιγαίου, σμίγοντας με το ατίθασο αεράκι του Ευβοϊκού, διασχίζουν τους κατάφυτους με πεύκα, έλατα και σπάνια βότανα ορεινούς όγκους και σκορπίζουν τη θαλασσινή αλμύρα.

Ούζο Avantes

Η απόσταξη αρωματικής αλκοόλης, με πρωταγωνιστές τον αστεροειδή άνισο, τον γλυκάνισο, τον μάραθο Ευβοίας αλλά και τη γνώση – εμπειρία της ποτοποιΐας Αvantes στην αναλογία σπόρων και μπαχαρικών δίνουν την «καρδιά» για την δημιουργία ενός φινετσάτου ούζου με απόλυτα ισορροπημένη γεύση.

Το γεμάτο γαλάκτωμα, που δημιουργείται όταν αραιωθεί με νερό, αναδεικνύει το αρμονικό συνταίριασμα των ποιοτικών και αγνών συστατικών του. Χαρακτηρίζεται ως μαλακό και γλυκόπιοτο ούζο για τους λάτρεις της παράδοσης και της ελληνικής γεύσης. Η κατ’όγκον περιεκτικότητά του σε αλκοόλη είναι 40%.

Ωδή στο ούζο: Παραδοσιακό ούζο Avantes στην Χαλκίδα

100% εξ αποστάξεως ΟΥΖΟ

Η ποτοποιΐα Αvantes, πιστή στη δεύσμεσή της για διάθεση στην αγορά ποιοτικών προϊόντων, δημιουργεί το 100% εξ αποστάξεως ΟΥΖΟ. Το όραμα, οι αξίες, η γνώση και η παράδοση μετουσιώνονται σταγόνα σταγόνα σε ένα ξεχωριστό, διάφανο, γνήσιο απόσταγμα ανώτερης ποιότητας.

Με την ιεροτελεστία της αργής απόσταξης, σε παραδοσιακό χάλκινο άμβυκα, απομονώνεται ο πυρήνας του αποστάγματος και ξεκινά ένα ταξίδι αρωμάτων που θα μυήσει όλους εκείνους που αναγνωρίζουν και εκτιμούν την ειλικρινή αξία του 100% εξ αποστάξεως ελληνικού ούζου.

Απόσταγμα διαυγές με «πυκνά δάκρυα», γεμάτη γεύση και ευχάριστη υφή. Μετά την αραίωση με νερό δημιουργείται πλούσιο γαλάκτωμα που ελευθερώνει αυτούσια φινετσάτα αρώματα και πλημμυρίζει τις αισθήσεις.

 

Σχόλια