Δεν γίνεται να πας διακοπές στην Ιταλία και να μην κάνεις αυτά τα 10 πράγματα!

Η χώρα κάθε χρόνο συγκεντρώνει εκατομμύρια τουρίστες από ολόκληρο τον κόσμο και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους συμβαίνει αυτό.

Ένας από τους λόγους είναι η ομορφιά της και ο τέλειος συνδυασμός του παλιού με το νέο.

Όποιο μέρος της και αν επισκεφθείς, το σίγουρο είναι ότι θα περάσεις πάρα πολύ όμορφα.

Εμείς όμως σου βρήκαμε 10 πράγματα που κάθε ταξιδιώτης πρέπει να συμπεριλάβει στις διακοπές στην Ιταλία!

1. Δοκίμασε τιραμισού στην Ακτή Aμάλφι

Διακοπές στην Ιταλία

Βρίσκεται ανάμεσα στη Νάπολη και το Σαλέρνο και είναι ένα ονειρικό μέρος στην νότια Ιταλία. Από τη δεκαετία του 1960 και έπειτα είναι ένα αρκετά τουριστικό μέρος που όμως διατηρεί τον χαρακτήρα ενός επίγειου παράδεισου.

Εκτός από μια λεμονάδα που πρέπει να πιεις στην περιοχή, αφού το λεμόνι της Ακτής Αμάλφι είναι μοναδικό στον κόσμο, μη ξεχάσεις να φας ένα τιραμισού στο Old Taverna B&B, αφού όμοιό του δεν θα έχεις φάει αλλού!

2. Δες μια παράσταση στο αρχαίο ελληνικό θέατρο Ταορμίνα

Διακοπές στην Ιταλία
Ένα από τα σημαντικότερα αξιοθέατα της περιοχής είναι το αρχαίο ελληνικό θέατρο που κατασκευάστηκε κατά τη ρωμαϊκή περίοδο.

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο θέατρο στη Σικελία και χρησιμοποιείται ακόμα και για σύγχρονες εκδηλώσεις και συναυλίες.

Μάλιστα, η περιοχή διοργανώνει το κινηματογραφικό φεστιβάλ της Ταορμίνα, καθώς και το φεστιβάλ μουσικής Τζουζέπε Σινόπολι.

3. Kάνε σκι στους Δολομίτες

Διακοπές στην Ιταλία
Οι Δολομιτικές Άλπεις ή απλώς Δολομίτες είναι ένα συγκρότημα βουνών στη βορειοανατολική Ιταλία αρκετά ιδιαίτερο για το ξεχωριστό πορφυρό χρώμα των βράχων.

Είναι από τους δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης για τους λάτρεις του σπορ, αλλά και για ορειβάτες και περιηγητές.

Εκτός από Ιταλικά και Γερμανικά στην περιοχή υπάρχει και ένα τοπικό ιδίωμα που είναι μια αρχαϊκή μορφή της λατινικής γλώσσας.

4. Περιηγήσου μέσα στην συνοικία Τραστέβερε

Διακοπές στην Ιταλία

Είναι από τις πιο ενδιαφέρουσες συνοικίες της Ρώμης, που αξίζει να χαθείς- πάντα παρέα με το GPS- και να ανακαλύψεις.

Η περιοχή ήταν εμπορικό κέντρο κατά τον Μεσαίωνα και εξαιτίας αυτού η παρουσία συντεχνιών βιοτεχνών και εμπόρων είναι μεγάλη.

Η αλήθεια είναι ότι είναι αδύνατο να επισκεφτεί κανείς με έναν μόνο περίπατο όλα τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα της συνοικίας.

Αξίζει όμως να κάνεις έστω έναν μικρό περίπατο στην καρδιά της.

5. Επισκέψου τα Σπήλαια της Matera

Διακοπές στην Ιταλία

Μόλις 3 ώρες από τη Νάπολη, η μικρή πόλη Ματέρα, μπορεί να μην έχει την ομορφιά της Φλωρεντίας ή του Μιλάνου έχει όμως τα «Σπήλαια της Ματέρα».

Η πόλη προστατεύεται από την UNESCO από το 1993 ως πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας ως εξαιρετικό δείγμα εγκαταστάσεων στην περιοχή της Μεσογείου!

Λόγω της μαλακής σύστασης του βράχου οι κάτοικοι είχαν δημιουργήσει ένα αξιοθαύμαστο δίκτυο δεξαμενών, ώστε να περισυλλέγουν το νερό.

Παράλληλα χρησιμοποιούσαν τις σπηλιές ως αποθηκευτικούς χώρους και στάβλους.

6. Επισκέψου τις ιαματικές πηγές στην Τοσκάνη

Διακοπές στην Ιταλία

Αυτή η μαγική περιοχή είναι ιδανική για βουτιές όλη την περίοδο του χρόνου, ενώ θεωρείται από τις πιο ειδυλλιακές ιαματικές πηγές της Ευρώπης.

Οι φυσικές αυτές πισίνες βρίσκονται στην κορυφή ενός ηφαιστειακού κρατήρα και η θερμοκρασία τους φτάνει σχεδόν τους 37 βαθμούς Κελσίου.

Επιπλέον, η είσοδος και η χρήση τους είναι εντελώς δωρεάν, γεγονότα που την καθιστούν μια μοναδική εμπειρία που δεν πρέπει να χάσεις.

Σύμφωνα με τους επισκέπτες δεν υπάρχει εποχή που να μην είναι ωραία να πας, οπότε να είσαι προετοιμασμένος ότι θα έχει κόσμο όλη τη χρονιά!

7. Κάνε μια βόλτα στους κήπους Μπόμπολι

Διακοπές στην Ιταλία

Η Φλωρεντία είναι μια εμπειρία ζωής, και θα σου το επιβεβαιώσει όποιος την έχει επισκεφτεί.

Πίσω από το Παλάτσο Πίττι θα βρεις στον λόφο του Μπόμπολι, τους πανέμορφους κήπους του Μπόμπολι, που είναι απερίγραπτης ομορφιάς.

Συγκεκριμένα, οι κήποι φιλοξενούν μια συλλογή από αγάλματα που χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα.

8. Δες το εμπορικό κέντρο “Γκαλερία Βιτόρο Εμανουέλε Β'”

Διακοπές στην Ιταλία
Prada, Gucci, Versace, Louis Vuitton… είναι μόλις λίγοι από τους οίκους που θα βρεις εκεί!

Το συγκεκριμένο εμπορικό βρίσκεται στο Μιλάνο και στεγάζεται σε μια τετραώροφη διπλή στοά με γυάλινη οροφή, που σχεδιάστηκε στα 1861.

Η Γκαλερία αναφέρεται ως το «σαλόνι του Μιλάνου» λόγω των πολυτελών καταστημάτων που στεγάζει και αν βρίσκεσαι στο Μιλάνο δεν γίνεται να μην το επισκεφτείς!

9. Επισκέψου από κοντά την Βίλα ντ’ Έστε στο Tivolo

Διακοπές στην Ιταλία
Η έπαυλη καταστευάστηκε στα 1550 και βρίσκεται μόλις 32 χλμ ανατολικά της Ρώμης.

Πρόκειται για ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής.

Οι κήποι της με τα δεκάδες συντριβάνια επηρέασαν σε πολύ μεγάλο βαθμό την εξέλιξη της κηποτεχνίας και της αρχιτεκτονικής τοπίου στην Ευρώπη.

Για να καταλάβεις το μέγεθος της επιρροής ο δημιουργός του κήπου κατάφερε να λύσει το πρόβληματα παροχής νερού για τους 255 καταρράκτες, τις 100 λεκάνες και τα 50 συντριβάνια.

Δεν τα λες και λίγα…

10. Γιόρτασε το καρναβάλι της Βενετίας

Διακοπές στην Ιταλία
Εκτός από τον 18ο και τον 19ο αιώνα το καρναβάλι της Βενετίας γίνεται εδώ και εκατοντάδες χρόνια, συγκεκριμένα ξεκίνησε στα 1162 μ.Χ..

Η γιορτή σηματοδοτεί την αρχή της περιόδου της νηστείας πριν από το Πάσχα, και το σίγουρο είναι ότι αν την επισκεφτείς θα εκπλαγείς από τα απίστευτα κουστούμια με πολύτιμους λίθους, αλλά και την πληθώρα χρωμάτων.

Πάρε, λοιπόν, τη μάσκα σου και το πάρτι ξεκινά!

Πηγή: Travel & Leisure

Σχόλια