Στο Job Fair Athens 2018 οι εταιρείες που συμμετείχαν μας μίλησαν για τον ιδανικό υποψήφιο εργαζόμενο αλλά και για το πώς είδαν αυτή τη φοιτητική πρωτοβουλία!

Η φοιτητική πρωτοβουλία του Job Fair Athens 2018 έδωσε τη δυνατότητα σε νέους φοιτητές, απόφοιτους ή και νέους ανέργους να έρθουν σε επαφή και να συζητήσουν με εκπροσώπους κορυφαίων πολυεθνικών εταιρειών για θέσεις πρακτικής ή και θέσεις εργασίας. Το Frapress.gr ήταν εκεί και μίλησε με εκπροσώπους μερικών από τις πιο σημαντικές εταιρείες που έδωσαν το παρών και ιδού τι μας είπαν.

NEUROPUBLIC

Εταιρεία που ασχολείται με το λογισμικό και έχει παρουσία στο χώρο της πληροφορικής τα τελευταία 15 χρόνια, αναπτύσσοντας μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα ένα νέο προϊόν, το Gaiasense, το οποίο αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση ευφυούς γεωργίας.

Σκοπός της συμμετοχής της Neuropublic στο Job Fair Athens 2018, όπως μας είπε ο υπεύθυνος κύριος Στέργιος Δήμου-Σακελλαρίου, ήταν ο εντοπισμός και η συνεργασία με νέους ταλαντούχους ανθρώπους με σκοπό να αξιοποιήσουν και οι ίδιοι τις δυνατότητές τους. Ως πρώτη χρονιά συμμετοχής στο Job Fair, ο στόχος της Neuropublic να έρθει σε επαφή και να γνωρίσει ανθρώπους από τους τομείς της πληροφορικής και του engeering, στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, όπως μας είπαν.

Δες εδώ όσα βελτιώσαμε στο βιογραφικό μας στο CV Corner του Job Fair Athens 2018!

VODAFONE 

Η Vodafone για άλλη μία χρονιά βρίσκεται δίπλα στους φοιτητές, όχι μόνο μέσω των τηλεφωνικών παροχών της, αλλά και μέσω της αγοράς εργασίας. Οι θέσεις εργασίας και πρακτικής που προσφέρει η Vodafone έχουν ως στόχο την δικτύωση του κάθε νέου, την απόκτηση μιας σωστής προϋπηρεσίας –απαραίτητο εφόδιο στην αγορά εργασίας-, ενώ συγχρόνως το ευχάριστο εργασιακό περιβάλλον δεν απουσιάζει. Η παρουσία της στο Job Fair ήταν το μέσο για να βρεθεί ακόμα πιο κοντά στους νέους, έχοντας την ευκαιρία να έρθει σε επαφή μαζί τους και να τους βοηθήσει να ανακαλύψουν νέες ευκαιρίες και δυνατότητες.

BOSCH

H Bosch στηρίζει εδώ και 4 χρόνια τον θεσμό του Job Fair Athens, και θέλει να βρίσκεται δίπλα στους νέους, λαμβάνοντας μέρος και σε διάφορες άλλες φοιτητικές πρωτοβουλίες (π.χ TEDx) χορηγώντας μάλιστα πολλές από αυτές. Οι άνθρωποι της Bosch μας μίλησαν και για την δεκτικότητα που έχει η εταιρία στο να ζητάει νέους για πρακτική άσκηση σε όλα σχεδόν τα τμήματά της, καθώς και για πιο μόνιμες θέσεις εργασίας. Πέραν των βασικών γνώσεων, όπως είναι η πολύ καλή γνώση της Αγγλικής γλώσσας και της χρήσης Η/Υ, η Bosch ψάχνει για νέους και νέες με πάθος και όρεξη για εργασία σχετική με το αντικείμενο, με το οποίο ασχολούνται. Στις θέσεις πρακτικής απαραίτητο είναι το ανάλογο ακαδημαϊκό υπόβαθρο. Αντίστοιχα ο νέος που θα κάνει την πρακτική του για την BOSCH θα κερδίσει την ανάλογη εμπειρία του να εργάζεσαι σ’ένα πολυεθνικό περιβάλλον που συνεργάζεται με το εξωτερικό ανοίγοντας έτσι περισσότερους δρόμους για πιθανόν μόνιμες συνεργασίες.

BEAT

H Beat αποτελεί μία εταιρεία, η οποία ξεκινώντας αρχικά σαν start-up κατάφερε να πετύχει αξιοσημείωτη παρουσία στη Λατινική Αμερική, το Περού, τη Χιλή και την Κολομβία με στόχο την κατάκτηση τριών ακόμα νέων αγορών. Οι αγορές της Beat αποτελούνται κυρίως από business τμήματα, όπως το marketing, το customer support και οι εφαρμογές της χτίζονται από Έλληνες προγραμματιστές. Στην ερώτηση μας γιατί η Beat αποδέχτηκε την πρόταση του Job Fair, μας είπαν ότι πρωτίστως η Beat ενθαρρύνει τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, προσφέροντας στους νέους ανθρώπους είτε θέσεις για πρακτική άσκηση παρέχοντάς τους συνεχή εκπαίδευση μέσω διαφόρων προγραμμάτων, είτε προσφέροντάς τους στη συνέχεια μόνιμες θέσεις εργασίας. Ακόμη, συχνή ερώτηση των νέων που επισκέφθηκαν αυτές τις 2 ημέρες το περίπτερο της Beat, αφορούσε στα προγράμματα με τα οποία έχει χτισθεί το application της εταιρείας αλλά, φυσικά, και τις ευκαιρίες καριέρας που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη Beat.

Δες εδώ όλα όσα μάθαμε από το Mock Interviews στο Job Fair Athens 2018!

PROTERA

Η εταιρεία Protera βρίσκεται στην Ελλάδα από το 2012 έχοντας τα κεντρικά γραφεία της στη Νέα Υόρκη, με branches ακόμη σε πόλεις όπως το Μεξικό, ο Παναμάς και η Καλιφόρνια. Ως εταιρεία που εξειδικεύεται στα IT Services, η παρουσία της στο Job Fair Athens 2018 είχε ως κίνητρο την επαφή με νέους ανθρώπους με σκοπό να εντοπίσει υποψήφιους πρακτικάριους (Internship) ή και μόνιμους εργαζόμενους (Full-time) με εξειδίκευση στον προγραμματισμό και τα IT Services.

OTE

Ο Οργανισμός Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος μας ανέφερε κάποιους βασικούς λόγους για τους οποίους δέχτηκε την πρόσκληση του Job Fair Athens. Ένας από τους στόχους τους ήταν και εξακολουθεί να είναι η εύρεση και η στελέχωση με τους καλύτερους νέους στην αγορά εργασίας, ώστε να επενδύσουν πάνω σε αυτούς. Είναι σημαντικό η εταιρεία να αποτελείται από φρέσκα και έξυπνα μυαλά, καθώς οι νέοι είναι εκείνοι που αποτελούν το μέλλον. Όπως μας τόνισαν και οι ίδιοι οι εκπρόσωποι του, η επένδυση στην νέα γενιά αποτελεί και επένδυση για την ίδια μας την χώρα.

Ο ΟΤΕ αποτελεί την εταιρεία που οδηγεί τις εξελίξεις στον τηλεπικοινωνιακό χώρο της Ελλάδας. Το σήμα 5G κάνει ήδη την εμφάνιση του σιγά σιγά, με αφετηρία την πόλη των Τρικάλων, όπως μας ανέφεραν, και σταδιακά θα εδραιωθεί και στην υπόλοιπη Ελλάδα. «Ο νέος εκείνος που θέλει να επηρεάσει την κοινωνία και να βοηθήσει στην αλλαγή, πρέπει να έρθει στον ΟΤΕ, όπου θα έχει την ευκαιρία να το κατορθώσει.

“If you think working at a telco has no impact on the society, DON’T APPLY!”.

Ο όμιλος ψάχνει πολύ έντονα να επενδύσει σε νέους ανθρώπους με εξειδίκευση στην τεχνολογία και την πληροφορική – με μικρή προϋπόθεση για τους άνδρες να έχουν ολοκληρώσει την στρατιωτική τους θητεία».

WAPPIER

Ως start-up εταιρεία, αυτό που έδωσε στη Wappier το κίνητρο να συμμετάσχει στη φοιτητική πρωτοβουλία του Job Fair Athens ήταν η θέληση και το ενδιαφέρον των ανθρώπων της να συναντά και να συνεργάζεται με νέο κόσμο. Συχνή ερώτηση των επισκεπτών στο περίπτερό τους ήταν το ακριβές αντικείμενο της εταιρείας και στη συνέχεια οι υπεύθυνοι της Wappier προχωρούσαν σε μία συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους αναλύοντας τα ενδιαφέροντα και το background τους ώστε να καταλήξουν σε αυτά που μπορεί να τους προσφέρει η εταιρεία. Η συζήτησή μας με την υπεύθυνη της Wappier έληξε τονίζοντας τη σημαντικότητα αυτής της πρωτοβουλίας του Job Fair να φέρει σε επαφή νέους ανθρώπους με αξιόλογες και καταξιωμένες στον κλάδο τους εταιρείες, υπογραμμίζοντας μάλιστα πως τέτοιου είδους πρωτοβουλίες λείπουν σε σημαντικό βαθμό από τη σημερινή ελληνική κοινωνία.

PRINTEC

Στην τρίτη συνεχή παρουσία της στο Job Fair, σκοπός της Printec ήταν η γνωριμία με αποφοίτους σχολών, με στόχο την απορρόφησή τους στους τομείς προγραμματισμού. Στην ερώτηση τι πιστεύετε ότι πρέπει να διαθέτει ένας νέος σήμερα προκειμένου να πετύχει στην αγορά εργασίας, μας είπαν ότι βασικό στοιχείο ενός υποψήφιου εργαζόμενου σε μία εταιρεία, ανεξαρτήτου βεληνεκούς, αποτελεί η διάθεσή του να ενταχθεί σε αυτή και στη συνέχεια να διαθέτει όσο το δυνατόν πιο ξεκάθαρο προσανατολισμό σχετικά με αυτό που τον ενδιαφέρει να ασχοληθεί επαγγελματικά.

Δες εδώ τις 4 τάσεις της αγοράς που θα σου εξασφαλίσουν σίγουρα δουλειά!

MONDELEZ 

Η Mondelez Hellas είναι η πρώην Kraft Hellas AE και θυγατρική της Mondelez International, όπως πλέον έχει μετονομαστεί ο πολυεθνικός όμιλος από τον Οκτώβριο του 2012 και από τις αρχές Μαΐου του 2013 στην ελληνική αγορά. Διαθέτει ισχυρή παρουσία – εκτός από την αγορά της σοκολάτας – με μεγάλο αριθμό προϊόντων τόσο στην κατηγορία των σνακ όσο και στην κατηγορία του καφέ. Η εταιρεία αποδέχτηκε την πρόσκληση του Job Fair ώστε να έρθει απευθείας σε επαφή με τους νέους στην αγορά εργασίας, φοιτητές αλλά και απόφοιτους, που ενδιαφέρονται να εργαστούν για εκείνους και να απαντήσει πρόσωπο με πρόσωπο στις απορίες τους. Μας μίλησαν για τις ανοιχτές θέσεις πρακτικής του ομίλου, θέσεις που προορίζονται για νέους με πάθος για εργασία και αγάπη για τα προϊόντα τους, καθώς και για τις θέσεις εργασίας που προσφέρει ο όμιλος, είτε στο επιχειρηματικό τμήμα, με προϋπόθεση ένα ανάλογο business background, είτε στα μηχανολογικά τμήματα για όσους διαθέτουν ένα engineering background.

Εάν μόλις διάβασες αυτό το άρθρο ήρθες σε μία πρώτη επαφή με το επιχειρηματικό προφίλ σημαντικών στον κλάδο τους εταιρειών, οπότε δεν έχεις παρά να έρθεις σε επικοινωνία μαζί τους, να στείλεις το βιογραφικό σου και γιατί όχι να εργασθείς για αυτές! 

Κι αν προτιμάς άλλου είδους καριέρα, στον ακαδημαϊκό κόσμο αξίζει να διαβάσεις όσα ακούσαμε στην ομιλία του κ. Αλεξόπουλου!

Σχόλια