Τα Mock Interviews ήταν μια ξεχωριστή εμπειρία στο Job Fair Athens 2018. Διάβασε, λοιπόν, όσα όσα δήλωσαν τα άτομα που συμμετείχαν σε αυτά!

Η λέξη ικανοποιημένοι είναι λίγη για να περιγράψει τον ενθουσιασμό όσων συμμετείχαν στα mock interviews. Μεταξύ άλλων αρκετά άτομα δήλωσαν ότι η διαδικασία τους βοήθησε όχι απλά να βελτιώσουν κάποια βασικά πράγματα για να αντιμετωπίσουν μια πραγματική συνέντευξη με επιτυχία, αλλά ότι νιώθουν έτοιμοι για μια πραγματική συνέντευξη σε πραγματικό χρόνο.

Όλα τα σχόλια γύρω από το αν υπάρχει κάτι που θα ήθελαν να αλλάξουν στη διαδικασία ξεκινούσαν με την εξής φράση:

«Σίγουρα όχι! Η σημερινή εμπειρία μου πρόσφερε γνώσεις που αν αξιοποιήσω σωστά θα με βοηθήσουν πολύ στην εύρεση εργασίας.»

Όλα τα παιδιά έδειχναν από τις απαντήσεις τους την ικανοποίηση από τα οφέλη που αποκόμισαν και ένιωθαν πλήρεις με τα σχόλια και τις παρεμβάσεις των συνεντευκτών τους. Επιπλέον, δόθηκαν κάποιες βασικές συμβουλές για λάθη που πρέπει να αποφεύγονται σ’ ένα καλό βιογραφικό σημείωμα.

Μάθε όσα είδαμε την πρώτη μέρα του Job Fair Athens 2018 εδώ!

Job Fair Athens 2018
Φωτογραφία: Ηλέκτρα Κατσίκη

Οι συμβουλές και οι σχολιασμοί για βελτίωση αφορούσαν: τη στάση του σώματος κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, τον τρόπο ομιλίας προτείνοντάς τους λέξεις ή φράσεις που θα ήταν καλό να χρησιμοποιούνται ή να αποφεύγονται, τη στρατηγική αναζήτησης πληροφοριών που αφορούν την εκάστοτε συνέντευξη, αλλά και τον τρόπο τοποθέτησης σε συγκεκριμένα ζητήματα που μπορεί να ανοίγουν οι συνεντευξιαστές.

Συγκεντρώνοντας όλα τα σχόλια και τις απαντήσεις το προφανές είναι ότι κατά τη διάρκεια των mock interviews οι συνεντευξιαστές ήταν απόλυτα συγκεντρωμένοι στα άτομα που είχαν απέναντι τους. Αυτό φάνηκε από τα εξατομικευμένα σχόλια και τις διορθώσεις που πρότειναν στον καθένα ξεχωριστά.

Η βασικότερη δήλωση όλων ήταν ότι έμειναν ιδιαιτέρως ευχαριστημένοι από τη συνολική εμπειρία του Job Fair Athens 2018 και θα το πρότειναν ανεπιφύλακτα σε οποιονδήποτε τους ρωτούσε γιατί αξίζει κάποιος να ζήσει τη συνολική εμπειρία!Job Fair Athens 2018
Φωτογραφία: Ηλέκτρα Κατσίκη

Αν δεν κατάφερες να παρευρεθείς αυτές είναι οι top συμβουλές από τους συνεντευξιαστές!

  1. Να στέκεσαι με αυτοπεποίθηση στην καρέκλα. Βέβαια, καλό θα ήταν να μην είσαι παράλληλα σφιγμένος/η και να μην κάνεις νευρικές κινήσεις ή κινήσεις τύπου τικ. Ο λόγος είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν βοηθάει να δείχνεις αγχωμένος/η. Μάλιστα, το άγχος μπορεί εύκολα να θεωρηθεί ελάττωμα για το μελλοντικό φόρτο εργασίας.
  2. Πάντα να είσαι έτοιμος/η να απαντήσεις σε οποιαδήποτε ερώτηση σου κάνει ο συνεντευξιαστής και αφορά την εταιρεία.
  3. Να ξέρεις πολύ καλά τι είναι αυτό που θες και ζητάς από την εκάστοτε εταιρεία

Κι ενώ όλα αυτά ίσως σου φαίνονται λογικά και αυτονόητα ως διά μαγείας στην καρέκλα του συνεντευξιαζόμενου μπορεί να σου διαφύγουν και γι’ αυτό άλλωστε τα τονίζουν επανειλημμένα σαν συμβουλές άτομα με σχετική εμπειρία!

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Ηλέκτρα Κατσίκη

Διάβασε εδώ όλα όσα μάθαμε μέσα από το Job Fair Athens 2018!

Σχόλια