Αν αγαπάς το φαγητό αυτές οι ταινίες είναι για εσένα!

Είτε το φαγητό χρησιμοποιείται ως αφροδισιακό, είτε με σκοπό να επηρεάσει με κάποιο τρόπο τους ανθρώπους αρκετές φορές διαδραματίζει κεντρικό ρόλο σε μια κινηματογραφική ταινία. Αυτές είναι 14 ταινίες με φαγητό τις οποίες πρέπει να δεις!

1. Πράσινες Τηγανητές Ντομάτες

ταινίες με φαγητο

Η Evelyn Couch αντιμετωπίζει δυσκολίες στο γάμο της και κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά. Ενώ βρίσκεται σε έναν οίκο ευγηρίας για να επισκεφθεί συγγενείς, συναντά τη Ninny Threadgood, μια εξωστρεφή κυρία, η οποία της διηγείται την ιστορία της Idgie Threadgood, μιας νεαρής γυναίκας από την Alabama το 1920. Μέσα από τη ζωή της Idgie, η Ruth μαθαίνει να είναι περισσότερο δυναμική και δημιουργεί μια μακροχρόνια φιλία με τη Ninny.

2. Chocolat

Ένα παραδοσιακό γαλλικό χωριό αναστατώνεται από την άφιξη μιας μυστηριώδους γυναίκας. H σοκολατερί της γίνεται αιτία να ξυπνήσουν κρυφές ορέξεις και πόθοι στους μέχρι τότε συντηρητικούς και καταπιεσμένους κατοίκους, κάτι που προκαλεί την έχθρα του δημάρχου, στυλοβάτη της παραδοσιακής ηθικής.

3. Ο Ρατατούης

Ένας Γάλλος ποντικός ονειρεύεται να γίνει σπουδαίος σεφ και το καταφέρνει κατευθύνοντας τον ανίδεο από μαγειρική Λιγκουίνι. Ο κόσμος των ανθρώπων, όμως, δεν είναι έτοιμος να δεχτεί ότι ένας ποντικός μαγειρεύει καλύτερα από αυτούς.

4. Ο Γουίλι Γουόνκα και το Εργοστάσιο Σοκολάτας

Ο κόσμος συνταράσσεται, όταν ο Γουίλι Γουόνκα, χρόνια ερημίτης μέσα στο εργοστάσιο του, ανακοινώνει πως πέντε τυχεροί θα ξεναγηθούν στο εργοστάσιο του, υπεύθυνο για τα πιο νόστιμα γλυκά του πλανήτη. Ανάμεσα σε αυτούς, μάλιστα, ο ένας θα έχει γλυκά Γουόνκα για μια ολόκληρη ζωή.

5. Νέα Υόρκη, Ετος 2022 μ.Χ. (Soylent Green)

Το 2022 η Νέα Υόρκη μαστίζεται από υπερπληθυσμό, το περιβάλλον έχει μολυνθεί και οι άνθρωποι τρέφονται με παρασκευάσματα υψηλής θρεπτικότητας, όπως το Πράσινο Σόιλεντ. Ένας αστυνομικός αναλαμβάνει να εξιχνιάσει το φόνο κάποιου πλούσιου και ανακαλύπτει μια συνωμοσία που εξυφαίνεται σε κυβερνητικό επίπεδο.

6. Ο μάγειρας, ο κλέφτης, η γυναίκα του, κι ο εραστής της

Ο Άλμπερτ Σπίκα είναι ένας άξεστος, εγωκεντρικός, κτηνώδης γκάγκστερ, ο οποίος επιλέγει να παίρνει τα δείπνα του παρέα πάντα με τους άξεστους μπράβους και την όμορφη γυναίκα του Τζορτζίνα σ’ ένα μοντέρνο εστιατόριο του Λονδίνου, το οποίο και του ανήκει. Στο ίδιο μαγαζί συχνάζει ένας ήσυχος και μοναχικός πελάτης, με τον οποίο η Τζορτζίνα θα ζήσει έναν παθιασμένο και επικίνδυνο έρωτα, έχοντας τη βοήθεια του μάγειρα. Την ίδια ώρα που ο Άλμπερτ είναι απορροφημένος με τα υπέροχα εδέσματα του σεφ, η Τζορτζίνα και ο εραστής της απολαμβάνουν τη σαρκική επαφή στους χώρους του εστιατορίου. Ο Άλμπερτ, όταν διαπιστώνει ότι η γυναίκα του τον απατά, μηχανεύεται μια αποτρόπαια εκδίκηση…

7. Τζούλι & Τζούλια

Το 1948 η Τζούλια Τσάιλντ και ο διπλωμάτης σύζυγός της βρίσκονται στο Παρίσι, όπου εκείνη αποφασίζει, για να σκοτώσει το χρόνο της, να ασχοληθεί με τη μαγειρική. Μισόν αιώνα μετά, η 30χρονη Τζούλι Πάουελ βάζει μπρος ένα φιλόδοξο σχέδιο: να μαγειρέψει σε 365 μέρες τις 524 συνταγές της διάσημης σεφ Τζούλια Τσάιλντ.

Δες τις υπόλοιπες ταινίες στην επόμενη σελίδα!

Σελίδες: 1 2

Σχόλια

1 2