Γνωστή για τον φιλελευθερισμό και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή της, το Άμστερνταμ είναι μια πόλη με πολλές γοητείες. Μια πόλη, στην οποία μπορείς να κάνεις πολλές δραστηριότητες.

Επειδή, όμως, τα ταξίδια μπορούν πολύ εύκολα να σε βγάλουν εκτός προϋπολογισμού, σου βρήκαμε 5+1 δωρεάν δραστηριότητες που πρέπει να κάνεις!

1. Περιηγήσου στα κανάλια

τι να κάνω στο Άμστερνταμ

Έχοντας εκατοντάδες κανάλια, το Άμστερνταμ σου δίνει τη δυνατότητα να περπατήσεις κατά μήκος των καναλιών ή απλώς να κάτσεις και να παρατηρήσεις το μέρος. Αν δε, είσαι λάτρης της φωτογραφίας θα βγάλεις σίγουρα υπέροχες λήψεις εδώ!

2. Επισκέψου το πάρκο Vondelpark

τι να δω στο Άμστερνταμ

Θεωρείται το μεγαλύτερο πάρκο στο Άμστερνταμ και είναι γεμάτο από τέχνη και πολιτισμό. Μάλιστα, θυμίζει αρκετά το Central Park στη Νέα Υόρκη.

3. Επισκέψου κάποια από τις πλατείες της πόλης

τι να κάνω στο Άμστερνταμ

Εάν το έχεις κάνει ήδη θα ξέρεις ότι η εμπειρία του να επισκεφτείς και να κάτσεις σε μια πλατεία σε κάποια πόλη της Ευρώπης, δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα. Οι πολυάριθμες πλατείες της ολλανδικής πρωτεύουσας, όπως η πλατεία Dam, είναι η ιδανική αφορμή για να το κάνεις, αφού προσφέρουν πολλά θεάματα με μηδενικό κόστος.

4. Γύρισε την πόλη με τα πόδια ή νοίκιασε ένα ποδήλατο

τι να δω στο Άμστερνταμ

Το Άμστερνταμ είναι από τις πόλεις, στις οποίες παντού υπάρχουν ποδήλατα και δεν είναι λίγες οι φορές που είναι πιο εύκολο να περάσει κάποιος τον δρόμο με ποδήλατο, παρά με τα πόδια. Αν πάλι δεν σου αρέσει το ποδήλατο και δεν θέλεις να χαλάσεις καθόλου χρήματα περπάτησε στην πόλη και σίγουρα ο περίπατος θα σου μείνει αξέχαστος.

5. Επισκέψου την Waterlooplein Flea Market

τι να δω στο Άμστερνταμ

Οι υπαίθριες αγορές είναι μια ξεχωριστή εμπειρία και στη συγκεκριμένη θα βρεις από βιβλία, ρούχα και σουβενίρ μέχρι εξαρτήματα ποδηλάτων. Ακόμη και αν δεν αγοράσεις τίποτα θα κάνεις σίγουρα μια αρκετά διαφορετική βόλτα.

+1 Πήγαινε στο Flower Market

τι να δω στο Άμστερνταμ

Ανοιχτό ολόκληρο το χρόνο, το Flower Market είναι ένα από τα πιο όμορφα, ευωδιαστά και πολύχρωμα μέρη στην πόλη, στο οποίο θα βρεις πολλά διαφορετικά είδη λουλουδιών. Εάν, μάλιστα, σχεδιάζεις να επισκεφτείς το Άμστερνταμ το χειμώνα θα βρεθείς μπροστά σ’ ένα υπέροχο θέαμα, αφού ειδικά τα Χριστούγεννα πωλούνται χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Σχόλια