Η Camilla Lackberg, η Σουηδή συγγραφέας της αστυνομικών, παιδικών αλλά και βιβλίων μαγειρικής είναι εδώ και κατακτά κάθε μέρος του λογοτεχνικού κοινού.

Ο Πάτρικ, η Έρικα, η Έμμα και τα δίδυμα. Ένας φόνος και η διαδικασία εξιχνίασης του. Αυτό είναι το σκηνικό, η κλασική αρχή σε όλα τα αστυνομικά μυθιστορήματα της –πλην τριών-.

Ένα σπίτι στο χωριό, ένας καταπράσινος λόφος, ένα τεράστιο δάσος-κήπος, αυτά είναι τα οξύμωρα σκηνικά όπου διαδραματίζονται οι ιστορίες της, τοποθετώντας τους πρωταγωνιστές της σε συγκεκριμένες φυσικές και ψυχολογικές καταστάσεις.

Η Camilla Lackberg μια νέα γυναίκα από τη Σουηδία, μητέρα τεσσάρων παιδιών και ιδιοκτήτρια εταιρείας κοσμημάτων, κατάφερε και αυτή με τη σειρά της να αναδείξει τη γυναικεία συγγραφή και να τη φτάσει σε άλλο επίπεδο.

Από το 2006 έως σήμερα κατέχει τον τίτλο της «Best seller συγγραφέας» χωρίς να έχει μεταβληθεί η θέση της καθόλου. Έχει πουλήσει πάνω από 20 εκατομμύρια αντίτυπα σε 60 χώρες.

Ας επιστρέψουμε στα αστυνομικά της μυθιστορήματα. Βασικοί πρωταγωνιστές: ο Πάτρικ ένας επιθεωρητής που ακολουθεί της εντολές του ιδιόρρυθμου προϊσταμένου του και η Έρρικα, η γλυκιά σύντροφος του και μητέρα των παιδιών του, συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων που αποτελεί και η βασική έμμεση βοηθός του Πάτρικ σε όλες τις υποθέσεις.

Με αυτούς τους πρωταγωνιστές αλλά και τους χαρακτήρες που υποβοηθούν όλη την υπόθεση έχει γράψει 11 μυθιστορήματα μέσα στα οποία προβάλει και το πέρασμα του χρόνου στις σχέσεις ανάμεσα τους. Βέβαια, έχει γράψει και μυθιστορήματα τα οποία αναφέρονται σε χαρακτήρες όπου υπάρχουν στις παραπάνω υποθέσεις.

Παρόλα αυτά δε πρέπει να παραλειφθεί το γεγονός ότι έχει κατακτήσει και τους μικρούς αναγνώστες με μια σειρά παιδικών αστυνομικών βιβλίων. Βασικός πρωταγωνιστής αυτή τη φορά; Ο Σούπερ Τσάρλι, ένας γλυκύτατος μπέμπης που προσπαθεί με τις ικανότητες του να αντιμετωπίσει ότι του τυχαίνει.

Όμως δε πρέπει να ξεχνάμε και το γεγονός τη θηλυκής της πλευράς. Εάν έχεις ανησυχίες με τις μαγειρικές σου ικανότητες, μπορείς να ξεφυλλίσεις τα βιβλία μαγειρικής της. Είναι μια προσπάθεια που έκανε σε συνεργασία με έναν παιδικό της φίλο και αναγνωρισμένο σεφ τον Christian Hellberg .

 

Συνοψίζοντας, λοιπόν,  η Camilla Lackberg μπορεί να θεωρηθεί μια multitasking γυναίκα. Καταφέρνει να έχει μια αρμονική ζωή και συγχρόνως διαφορετικά ενδιαφέροντα. Εκτός από συγγραφέας, καθώς γι’ αυτό είναι διεθνώς αναγνωρισμένη, είναι ιδιοκτήτρια εταιρίας κοσμημάτων, στιχουργός, λατρεύει το χορό και συμμετέχει σε πολλές φιλανθρωπικές εκστρατείες.

Σχόλια