Το The good place είναι ένα sitcom με εύστοχο χιούμορ που σίγουρα αξίζει το χρόνο σου!

Η σειρά ξεκινάει με την πρωταγωνίστρια Έλενορ Σέλστριπ να ξυπνάει σε ένα γραφείο. Ένας αρκετά ευδιάθετος κύριος την υποδέχεται και την ενημερώνει ότι βρίσκεται στο … good place, δηλαδή τον παράδεισο. Μετά από μία σύντομη ξενάγηση στη νέα παραδεισένια γειτονιά της, γίνεται σύντομα αντιληπτό ότι έχει γίνει κάποιο …γραφειοκρατικό λάθος και δε θα έπρεπε να βρίσκεται εκεί!

Τα πράγματα περιπλέκονται όταν η ίδια αποφασίζει να πει την αλήθεια στο φαινομενικά άλλο της μισό – τον Τσίντι. Η κατάσταση χειροτερεύει όταν στη ζωή τους εισβάλλει το γειτονικό ιδανικό ζευγάρι -ο Τζέισον και η Ταχάνι.

The good place: Ένα φιλοσοφημένο sitcom

Ποιοι είναι όμως στα αλήθεια οι πρωταγωνιστές;

Η Έλενορ (την οποία υποδύεται εξαιρετικά η Kristen Bell) είναι μία εγωκεντρική, αγενής και ιδιοτελής ηρωίδα. Έζησε μία ζωή χωρίς να τη νοιάζουν οι επιπτώσεις των πράξεών της, ενώ όσο ζούσε έκανε κυριολεκτικά τα πάντα για τα χρήματα. Φερόταν απαίσια σε όλο τον περίγυρό της, ενώ πουλούσε παράνομα φάρμακα σε ηλικιωμένους γνωρίζοντας την αρνητική επίδραση που θα είχαν στην υγεία τους!

Ε αυτή η δουλειά δε σου εξασφαλίζει και το πρώτο τραπέζι πίστα στον παράδεισο!

Και αυτό το κατάλαβε από νωρίς η ιδιότροπη πρωταγωνίστρια, η οποία αποκάλυψε το μυστικό της μόνο στον Τσίντι. Ο Τσίντι παρουσιάζεται ως ένα αρκετά αγχώδες και αναποφάσιστο άτομο, με τετράγωνη λογική η οποία περιορίζεται αποκλειστικά και μόνο στο ένα πράγμα που έμαθε καλά στη γη: την ηθική.

Ο Τσίντι λοιπόν, ως καθηγητής ηθικής φιλοσοφίας σε διάφορα Πανεπιστήμια ενθουσιάζεται με την ιδέα του παραδείσου και του άλλου του μισού. Όλα όμως αλλάζουν όταν ανακαλύπτει ότι το άλλο του μισό, κάπου κόλλησε στα σύνορα και δε θα έρθει. Έτσι αποφασίζει να βοηθήσει το ήδη ελαττωματικό υπάρχον άλλο του μισό, την Έλενορ!

Παράλληλα σημαντικό ρόλο στη ζωή του “ζευγαριού” παίζουν οι γείτονες τους- η πολυλογού αριστοκράτισσα Ταχάνι που εφαρμόζει 24/7 το savoir vivre και ο μοναχός Τζέισον που έχει πάρει όρκο σιωπής από τα 7 του και ακόμη να τον σπάσει!

The good place: Ένα φιλοσοφημένο sitcom

Η συγκεκριμένη σειρά αποτελεί το συνδυασμό καλής αίσθησης του χιούμορ με αναπάντητα φιλοσοφικά ερωτήματα. Καυτηριάζει την καθημερινότητα  των ηρώων θίγοντας εμμέσως την καθημερινότητα των απλών ανθρώπων που το παρακολουθούν. Αν και πρόκειται για ένα απλό sitcom, εν τέλει σε βάζει να σκεφτείς αν οι πράξεις των ηρώων απέχουν πολύ από τις δικές μας, ενώ τελειώνοντας τα πρώτα επεισόδια αναρωτιέσαι: ο παράδεισος (ή κατ’επέκταση η κόλαση) βρίσκεται όντως στη μετά θάνατον ζωή; Ποιες είναι οι πράξεις που μπορούν να σου τον χαρίσουν; Και ποια είναι επιτέλους η διαχωριστική γραμμή του καλού και του κακού;

Όχι και τόσο άσχημα για ερωτήματα για ένα sitcom…

Αν ψάχνεις λοιπόν μία σειρά με σύντομα επεισόδια, έξυπνη πλοκή, ιδανική σύνθεση χαρακτήρων και συχνές ανατροπές, που θα κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον σου, μόλις τη βρήκες!

Σχόλια